18.08.2020

Салати на Новий рік | Нові новорічні рецепти на святковий стіл у 2021

Салати на новий рік. Нові новорічні рецепти на святковий стіл у 2020

Які салати приготувати на Новий рік? Ми підготували для вас добірку “нові новорічні рецепти на святковий стіл у 2021”, в якій ситні, м’ясні з майонезом або заправлені олією та легкі святкові салати без майонезу.

Тому, пропонуємо меню на Новий рік з 13 страв: салат з крабових паличок, з мисливськими ковбасками, з куркою, броколі, руколою, пекінською капустою, оливками, ананасами та горіхами, з червоної риби та авокадо, з курячої печінки та солодкого перцю, з горбуши та авокадо з соєвим соусом, а також, з морепродуктами: креветками та мідіями.

Ми розділили статтю на дві частини, щоб ви змогли легко підібрати потрібний для вас рецепт, від якого ваші гості будуть у захваті.

М’ясні салати на Новий рік

М'ясні салати на новий рік

Святковим салатом, можна назвати і ті, які ми готуємо щороку, олів’є, мімоза, класичний вінегрет або оселедець під шубою, але хочеться приготувати нові страви на святковий стіл. Тут, ви дізнаєтесь які нові, м’ясні новорічні салати краще приготувати у 2021 році. Ми допоможемо підготувати оригінальне святкове меню, з доступних інгредієнтів.

1. Салат з крабових паличок

Салат з крабових паличок та рисом

Можливо ця закуска не стане для вас новою, проте якщо комбінувати інгредієнти, наприклад додати креветки, апельсин, горбушу або маслини, ви отримаєте класику у новому звучанні, яка стане традиційною на вашому святковому столі.

Викладаємо страву на листя салату та прикрашаємо гілочкою петрушки або кропу, за потребою можна посипати червоною ікрою. Його, також можна нарізати не кубиками, а соломкою, і не обов’язково викладати шарами.

Інгредієнти для страви з крабових паличок

  • 50 г. рису

  • 100 г. курячого філе(копченого)

  • 1.2 ріпчастої цибулі

  • 2 шт. яєць

  • 1 огірок

  • 4 ст. л. кукурудзи

  • 5 шт. крабових паличок

  • майонез, сіль перець за смаком

Спробуйте, “Монастирську хату з крабових паличок”.

Приготування новорічного салату

  • Рис варимо, викладаємо у піалу. Наступним шаром викладаємо нарізану цибулю. (кожен шар змащуємо майонезом).
  • Далі, нарізаємо огірок, викладаємо у форму. Наступий шар – дрібно нарізані яйця.
  • Далі кладемо кукурудзу, потім, нарізані крабові палички. Останній шар поливаємо майонезом у вигляді сіточки.

2. Святковий салат з мисливськими ковбасками

Святковий салат з мисливськими ковбасками

Я люблю цей рецепт за простоту приготування, він не потребує великої кількості дорогих продуктів, всі вони доступні, проте можна і поекспериментувати і зробити салат з сухариками, кукурудзою, помідорами або навіть з сиром косичкою, в останньому випадку, солити його не потрібно. Він чудово впишеться у ваше новорічне меню.

Інгредієнти для закуски

  • 150 г. мисливських ковбасок

  • 3 шт. яєць

  • 150 г. моркви

  • 200 г. маринованих печериць

  • 200 г. маринованої квасолі

  • 100 г. ріпчастої цибулі

  • 0,5 пучка петрушки

  • майонез, сіль, перець за смаком

Приготуйте також салат з пекінської капусти та кальмарів.

як приготувати салат з ковбасками

  • Цибулю очищуємо, дрібно нарізаємо.
  • Гриби розрізаємо на 4 частини, а ковбаски – кільцями.
  • Моркву та яйця відварюємо, очищуємо та нарізаєм кубиками.
  • З’єднуємо нарізані компоненти, додаємо подрібнену зелень петрушки та квасолю, попередньо зливши рідину.
  • Додаємо майонез, сіль та перець. Перемішуємо.

3. Салат з куркою, ананасом та горіхами

 Салат з куркою, ананасами та горіхами

Крім ананасів у новорічний салат можна додати кукурудзу, сухарики, яйця, болгарський перець чи шампіньйони, Для святкового столу, викладіть салат шарами в такому порядку: курка, ананас, твердий сир, огірок, горіхи, при цьому кожен шар щедро змастити майонезом. Прикрасивши зеленню петрушки або кільцями консервованого ананасу. Щоб салат добре просочився, залишіть його в холодильнику на 1-2 години.

Інгредієнти для курячого салату

  • 250 г. курячого філе

  • 200 г. консервованих ананасів

  • 2 шт. свіжих огірків

  • 100 г. твердого сиру

  • 50 г. грецьких горіхів

  • майонез, сіль, перець за смаком

Спробуйте ще приготувати салат із курятини з яблуками та родзиками.

Приготування страви з ананасами

  • Курку відварити у підсоленій воді, порізати кубиками
  • З ананасів злити рідину та порізати нееликими кубиками.
  • Горіхи подрібнити за допомогою ножа.
  • Сир та огірки, теж нарізати кубиками.
  • З’єднати всі інгрідієнти, додати майонез, сіль та перець. ґретельно перемішати.

4. Салат з куркою, фетою та оливками

Дуже вдале поєднання сиру фета оливок та курки. Ідеально підійде для святкового новорічного столу. Прикрасити страву краще кунжутом, а щоб зробити її дієтичною, замініть майонез сметаною. Якщо вам не до вподоби фета, візьміть бринзу, або взагалі, приготуйте салат з моцарелою. Можна заздлегідь підготувати продукти та змішати їх перед самою подачею.

Раджу запекти курку в духовці, так вона вийде ніжна та соковита, особливо якщо додати меленої куркуми чи інших спецій. Запікати доведеться всього 15 хвилин, при температурі 200 градусів. Колір солодкого перцю, обирайте самі. За бажанням, можна заправити лише соєвим соусом з гірчицею.

Інгредієнти

  • 300 г курячого філе

  • 200 г сиру Фета

  • 1 шт. солодкого перцю

  • 2 помідора

  • 1 огірок

  • 1 п. зеленої цибулі

  • Листя салату

  • 100 г оливок

  • 2 ст. л. майонезу

  • 2 ст. л. соєвого соусу

  • Гірчиця за смаком

Рекомендуємо, грецький салат.

Приготування

  • Відварюємо курку. Ріжемо шматочками.
  • Листя салату рвемо руками.
  • Солодкий перець, огірок та помідор, ріжемо середніми шматочками. Додаємо дрібно порізану цибулю та курку. Викладаємо на листя салату.
  • Сир фета, порізати кубиками і додати до салату. Туди ж, відправити оливки.
  • З’єднуємо майонез, гірчицю та соєвий соус. Заправляємо салат соусом.

Приготуйте, салат з язика з маринованими грибами.

5. М’ясний салат з болгарським перцем та помідорами

 М'ясний салат з болгарським перцем та помідорами

Цікавий та вітамінний, салат – справжнє джерело вітамінів та мікроелементів. Адже містить, окрім м’яса, багато свіжих овочів. Якщо у вас не знайдеться устричного соусу, використайте соєвий, але в такому випадку солити овочі та м’ясо не потрібно, адже він достатньо солоний.

Перець візьміть двох кольорів: жовтий та червоний, використавши лише, половину кожного. М’ясо підійде будь-яке, на ваш погляд: індичка, курятина, яловичина чи свинина.

Інгредієнти

  • 1-2 помідора

  • 1-2 огірка

  • 1 шт. болгарського перцю

  • 0,5 червоної цибулі

  • 1 п. зеленої цибулі

  • 300 г нежирної свинини

  • Соус устричний

  • 1 ст. л. олії

  • Сіль, перець

Рекомендуємо, святкові салати на день народження.

Приготування

  • Помідор, перець та огірок нарізати тонкими смужками. Цибулю – півкільцями.
  • Змішуємо овочі солимо, додаємо устричний соус.
  • М’ясо теж нарізаємо соломкою та смажимо на розігрітій сковорідці.
  • Після того, як вся рідина випарується перевертаємо м’ясо та поливаємо трішки устричним соусом, солимо. Смажимо до золотистого кольору.
  • Викладаємо смажене м’ясо на салат та поливаємо рідиною зі сковорідки. Посипаємо зеленою цибулею.

6. Салат з свинячим язиком та виноградом

Салат з свинячим язиком та виноградом

Свинячий язик – дуже корисний субпродукт і вважається делікатесом. Чудово смакує з білим сухим вином. Готувати його швидко та дуже легко, а результат приємно вразить. Адже контраст солодкого та солоного, робить страву пікантною.

Можна урізноманітнити шматочками твердого сиру. Альтернативою свинячому язику може бути яловичий. Для пікантності, додають ще тертий імбир (але це за уподобаннями). Виноград краще взяти двох кольорів.

Інгредієнти

  • 1 шт. відвареного язика

  • 200 г винограду (без кісточок)

  • 50 мл оливкової олії

  • 3 ст. л. яблучного оцту

  • 150 г міксу салатів

  • 1/2  ч. л. цукру

  • Сіль, перець за смаком

Спробуйте, салат з тунцем та маринованим болгарським перцем.

Приготування

  • Язик порізати соломкою.
  • Виноград розрізати навпіл.
  • Оливкову олію змішати з яблучним оцтом, цукром та сіллю.
  • На тарілку викласти листя салату, язик та виноград. Заправити соусом, поперчити та перемішати.

Святкові салати без майонезу

Святкові салати без майонезу

Салати, готуються швидко, і так само швидко з’їдаються. Для нового року, можна приготувати щось легеньке, проте смачне та вишукане, без майонезу, адже саме через цей продукт, ваші салати схожі між собою, які б ви інгрідієнти не поєднували. До того, без його використання, страви стануть більш дієтичні, і не зашкодять вашій фігурі у святкові дні.

Тому, вашій увазі 3 простих рецепти святкових салатів без додавання майонезу. Його можна замінити сметаною, натуральним йогуртом, соєвим соусом, гірчицею або лимонним соком. Такі рецепти, допоможуть вам готувати легку та дієтичну їжу, без жодних зусиль.

7. Салат з червоної риби та авокадо

Салат з червоної риби та авокадо

Це мабуть, один з найноворічніших салатів, адже в ньому містяться мандарини. Він чудово гармонує з гарячими стравами. Рекомендую обирати саме фіолетову цибулю, вона солодша, ніж звичайна, і краще поєднуватиметься з іншими компонентами. Оливкову олію можна замінити соняшниковою (без запаху). Листя салату підійде різних кольорів.

Ця закуска містить велику кількість вітамінів, білка та кальцію. Прикрашуємо посипавши кунжутом, можна взяти двох кольорів: білий та чорний.

Інгредієнти для рибного салату

  • 300 г. сьомги, або будь-якої червоної риби

  • 200 г. мандарин

  • 150 г. листя салату

  • 1 авокадо

  • 1 цибулина

  • оливкова олія

  • бальзамічний оцет

Рекомендуємо ще середземноморський салат з макаронами.

Приготування страви з авокадо

  • Порізану сьомгу обсмажуємо на оливковій олії до золотистості. Додаємо сіль та перець
  • Мандарини, авокадо та цибулю очищуємо та ріжемо шматочками
  • З’єднуємо їх із листям салату, заправляємо бальзамічним оцтом, олією, солим та перчим.
  • Наверх викладаємо шматочки смаженої риби.

8. Теплий салат з курячою печінкою

Теплий салат з курячою печінкою

Щоб приготувати смачну страву на новорічний стіл, варто знати з якими інгредієнтами можна поєднувати курячу печінку, наприклад з листям салату, томатами, солодким перцем, грибами, апельсинами та навіть грушами. Такий салат, може замінити навіть гарнір, адже він дуже корисний та ситний.

Його користь полягає в тому, що заправка використовується легка, не жирна. і продукти, самі по собі є корисними. Яйця пашот можна замінити звичайними вареними: курячими або перепилиними. Подавати гарячим, посипавши кунжутом.

Інгредієнти для теплого салату

  • 300 г. курячої печінки

  • 3 шт. курячих яєць

  • 4 шт. помідорів черрі

  • 1 пучок салату

  • 0,5 ріпчастої цибулі

  • 2 ст. л. соєвого соусу

  • 3 зубці часнику

  • вершкове масло

  • оливкова олія

Приготуйте ще салат з апельсинами, грейпфрутами, грушою та авокадо.

Приготування страви на новий рік

  • Печінку мимо, ріжемо шматочками.
  • У сковороду кидаємо вершкове масло та олію, додаємо порізану цибулю та часниик, смажимо кілька хвилин.
  • Забираємо з сковороди цибулю з часником, і на маслі що залишилось смажимо печінку, поливаючи соєвим соусом, 7-8 хвилин( до готовності).
  • У глибоку миску рвемо шматками листя салату, додаємо печінку разом з олією та помідори (порізавши їх навпіл).
  • Варимо яйця пашот та теж кладемо до страви.Перемішуємо.

9. Екзотичний салат з куркою, апельсином та авокадо

Екзотичний салат з куркою, апельсином та авокадо

Цей салат вважається дієтичним, не дивлячись що він доволі ситний. Він точно підійде для новорічного меню. Апельсин можна замінити на грушу, яблуко або навіть диню. В такий екзотичний салат, додайте обсмажені кедрові горіхи, вони додадуть ароматності вашій новорічні страві. Перець обирайте кольоровий.

Заправити салат можна натуральним йогуртом. Подавати можна як гарнір до основної страви.

Інгредієнти

  • 400 г курячого філе

  • 1 авокадо

  • 2 шт. болгарського перцю

  • 1 апельсин

  • 0,5 лайма

  • 1 ст. л. меду

  • зелень петрушки

  • 2 ст. л. оливкової олії

  • сіль, перець за смаком

Сробуйте, салат “Курка на фініках”.

Приготування

  • Відварене філе поріжте кубиками.
  • Перець очистити від насіння, також нарізати кубиками
  • Апльсин очистити від шкірки та плівки, порізати шаточками.
  • Зелень дрібно порізати.
  • Сік лайма з’єднати з медом, олією, сіллю та перцем.
  • З’єднати всі інгрідієнти та полити заправкою. Ретельно перемішати.

10. Салат з руколою тунцем і чері

Салат з руколою тунцем і помідорами чері

Рецепт розрахований на 3-4 порції. Правильно приготований стейк тунця, повинен бути не пересушений та рожевим в середині. За бажанням можна поекспериментувати, замінивши руколу листям салату, а тунець будь-якою іншою рибою або взагалі – м’ясним стейком. Прикрасити рекомендується насінням кунжуту або шматочками будь-якого сиру.

Такий легкий салат підійде для тих, хто дотримується дієти або просто турбується про своє здоров’я. Рукола, надає рибі горіхового відтінку з невеликою гостротою та гірчинкою, тим самим підсилюючи смак страви. До речі, якщо страва виходить жирною, то саме рукола, допоможе під час травлення.

Інгредієнти

  • 350 г тунця

  • 300 г чері

  • 100 г руколи

  • 2 ст. л. лимонного соку

  • 3 ст. л. оливкової олії

  • 1 ст. л. гірчиці

  • Сіль, перець

Спробуйте, салат з червоної риби та ківі.

Приготування

  • Стейк тунця підсмажити на розігрітій сковорідці з обох сторін по 2 хвилини. Нарізати тонкими скибочками.
  • Помідори розрізати на 4 частини.
  • Для заправки змішуємо лимонний сік, гірчицю та олію. Посолити та поперчити.
  • До руколи додати чері, заправити соусом.
  • Зверху, на салат викласти шматочки тунця.

11. Гострий салат з куркою та броколі

Гострий салат з куркою та броколі

Броколі, можна відварити й на пару, це вже як вам зручніше. Якщо у вас заморожене броколі, варити його потрібно буде вдвічі більше, приблизно 10 хвилин. Можна замінити маслини – оливками.

Подавати салат можна як і в теплому вигляді так і в холодному. Залежно від ваших уподобань, можна зробити салат менш гострим, зменшивиши кількість гострого перцю чилі. Смано буде, якщо броколі не відварити, а підсмажити кілька хвилин на сковорідці зі пряними спеціями.

Інгредієнти

  • 2 шт. броколі (розібраних на суцвіття)

  • 5 шт. цибулі шалот

  • 2 шт. перцю чилі

  • 4 шт. смаженого курячого філе

  • 2 ст. л. оливкової олії

  • 4 ст. л. соєвого соусу

  • 3-4 зубчики часнику

  • Жменя маслин без кісточки

Рекомендуємо, 3 розкішні святкові салати.

Приготування

  • Броколі відваріть протягом 5-ти хвилин до м’якості. Відкладіть на друшляк.
  • Обсмажте цибулю шалот на олії, додайте дрібно нарізаний часник та гострий перець ( насіння обов’язково видалити). Смажити кілька хвилин.
  • Смажену цибулю з перцем додаємо до броколі.
  • Туди ж, викладаємо порізану смажену курку та маслини. Перемішуємо.
  • Соєвий соус влийте в сковорідку, де смажилась цибуля, прогрійте його кілька хвилин. Після чого, заправте ним готовий салат.

12. Салат шарами: з авокадо, червоної риби та соєвим соусом

Салат шарами з авокадо та червоної риби

Інгредієнти

  • 1 шт. авокадо

  • 1-2 помідори

  • 200 г консервованої горбуши

  • 2 ст. л. пармезану

  • 1 ст. л. соєвого соусу

  • 1 ст. л. оливкової олії

  • Зелена цибуля

Пропонуємо, осінні салати на святковий стіл.

Приготування

  • Нарізати кубиками помідори та очищене авокадо.
  • Виделкою, подрібніть рибу.
  • Викладіть на тарілку спочатку авокадо, потім шар помідорів і шматочки горбуши.
  • Для заправки, змішайте соєвий соус та оливкову олію. Полийте нею салат.
  • Зверху посипте пармезаном. Можна прикрасити зеленою цибулею та шматочками помідорів.

13. Салат з пекінською капустою і морепродуктами (креветками та мідіями)

Салат з пекінською капустою і морепродуктами (креветками та мідіями)

Надзвичайно смачний, дієтичний та корисний салат. Адже готується він без майонезу. До його складу, входять морепродукти та свіжі овочі, а пікантна заправка доповнить смак кожного компоненту. Можна використовувати будь-яку гірчицю, мені найбільш смакує в зернах (французька або діжонська). Прикрасити рекомендується насінням кунжуту.

Ідеальний варіант для святкового, новорічного столу. До того ж, можна експериментувати зі стравою, наприклад, додати кальмари,восьминоги або крабове м’ясо.

Інгредієнти

  • Пекінська капуста

  • 1 огірок

  • 1 шт. болгарського перцю

  • 100 г мідій

  • 100 г креветок

  • Листя салату

  • 1-2 зубці часнику

  • 1 ч. л. гірчиці

  • 1 ч. л. меду

  • Сік половинки лимона

  • 1 ст. л. соєвого соусу

  • 2-3 ст. л. оливкової олії

  • Суміш перців

Пропонуємо, правильний салат Цезар з сухариками.

Приготування

  • Листя пекінської капусти та салату подрібнити руками, викласти у глибоку тарілку.
  • Креветки підсмажуємо з часником до золотистості.
  • Огірок та перець нарізаємо довільно. Викладаємо до салату, туди ж відправляємо мідії.
  • Готуємо заправку. В окремій ємності з’єднуємо мед, гірчицю, олію, сік лимона, суміш перців та соєвий соус. Ретельно перемішуємо.
  • Готовий салат заправляємо соусом та подаємо.

Радимо спробувати, “Смачні салати. Прості та дешеві рецепти на кожен день”.

Залишити коментар

Your email address will not be published.