Cалат з язика | Рецепт з маринованими грибами (печерицями)
Як приготувати оригінальний салат з відвареного яловичого язика? Вашій увазі рецепт приготування з маринованими грибами(печерицями), огірками та твердим сиром. Страви з даного субпродукту, вважаються делікатесом, тому з нього, виходять чудові холодні закуски.
Рецепт салату до святкового столу. Приготування його, можливо, й займе часу трішки більше ніж салат “Олів’є”, зате гості будуть у захваті! Надзвичайно корисний, смачний, дієтичний і легкий продукт яловичий язик рекомендується споживати вагітним і жінкам, що годують груддю, хворим на анемію, у післяопераційний період, а також малюкам.
Як приготувати оригінальний салат з відвареного яловичого язика
Для правильного приготування салату з язика і огірка, вам потрібно лише правильно відварити язик, далі просто нарізати всі потрібні інгредієнти. Салат з яловичого язика та шампіньйонів, готується дуже просто, проте трохи довго, все тому, що потрібно чимало часу відварювати язик.
Пам’ятайте, що чим холодніша вода, тим простіше буде очистити язик від шкірки, тому, додайте кілька кубиків льоду у воду. Щоб він не був жорстким, солити його варто в кінці приготування. Прикрашати можна дрібно нарізаною зеленою цибулею, руколою або кропом. Руколу краще не різати, а викласти цілі листочки, для оформлення. Яйце, можна ще порізати навпіл, а можна також натерти і посипати смачну страву. Подавати в холодному вигляді, але за бажанням можна подавати, як гарячий салат.
Інгредієнти для салату
400 г яловичого язика
300 г маринованих огірків
300 г маринованих грибів (шампіньйонів)
2 цибулини
100 г твердого сиру
- Для оздоблення:
червона ікра
1 яйце
- Для маринування цибулі:
1 ст. ложка оцту
2 ч. ложки цукру
1 ч. ложка солі
1 скл. холодної води
Перегляньте також 11 рецептів салатів із сухариками.
Як приготувати салат з язика
- Перед приготуванням язик замочити у воді мінімум на годину. Після вимочування ножем зішкребти з язика слиз, жир, бруд, кров, добре промити холодною водою.
- У каструлі закип’ятити воду і покласти туди язик. Дочекатися, доки закипить, зняти піну, варити 15 хв. і злити воду.
- Язик дістати і знову покласти в чисту киплячу воду, де він варитиметься вже до готовності. Час варіння язика залежить від ваги, розміру, віку корови. Як правило, не менше 2 і не більше 4 годин. Перевірити готовність можна так: після 2-х годин варіння проткнути язик виделкою – якщо виділиться прозорий сік – він готовий, якщо мутнуватий – поварити треба ще, поки сік не стане прозорим. Разом із сіллю у воду можна додати лавровий лист, перець-горошок, очищену моркву.
- Готовий язик дістати з бульйону і покласти в холодну воду на 2-3 хвилини.
- У посудину налити воду, додати сіль, цукор, оцет, перемішати. Викласти туди нарізану півкільцями цибулю, добре пом’яти рукою і залишити на 20 хв.
- Огірки нарізати соломкою. Гриби нарізати пластинками. Сир натерти. Язик нарізати соломкою.
- Всі інгредієнти: цибулю, огірки, гриби, язик викласти в посудину, поперчити, трішки посолити.
- Заправити майонезом і перемішати. Посипати тертим сиром, прикрасити кропом, ікрою та цілим яйцем.
Цибулю слід добре відтиснути від маринаду. Майонез, для салату краще обрати домашній. Є надзвичайно важливий нюанс: саме занурення в холодну воду дозволить легше зняти шкірку з язика, тому не пропускайте цей етап. Якщо ви поспішаєте, можете взяти свинячий язик, на його приготування піде трохи менше часу. Готувати такий салат, можна незалежно від пори року.
Якщо салат з язика та маринованих печериць, ви подаватиме на святковий стіл, викладіть всі компоненти шарами за допомогою піали. Ви також можете урізноманітнити страву, додавши кукурудзу, трішки болгарського перцю або маринований зелений горошок. Подавати можна навіть гарячим, але все таки краще теплим, або взагалі, холодним. За можливістю, додайте свіжий огірок, він додасть страві освіжаючий смак. Або приготуйте корейську моркву, і викладіть її, як додатковий шар, або у миску з салатом, це додасть пікантного смаку.
Але не варто вкидати в салат з маринованими грибами, огірками і сиром все і одразу. Краще до класичного рецепту додавати щось одне, наприклад або болгарський перець, або корейську моркву чи кукурудзу з свіжим огірком.
Салати з маринованими грибами (шампіньйонами), сиром та субпродуктом з яловичини чудово поєднуються, а якщо ще додати кукурудзи та трішки болгарського перцю, страва матиме ніжний солодкуватий присмак. Можна обійтися й без майонезу, використавши сметану. Та і взагалі рекомендується готувати страви без майонезу, особливо магазинного, так як він дуже шкідливий, краще вже зробити домашній.
Приготуйте також салат із курячих сердечок із сиром та грибами.
Якщо ви любитель вишуканих наїдків та вам сподобався рецепт салату з яловичого язика, будь ласка, напишіть про це у коментарях.