18.08.2015

Салат із язика

Рецепт салату до святкового столу. Приготування його, можливо, й займе часу трішки більше ніж салат “Олів’є”, зате гості будуть у захваті! Надзвичайно корисний, смачний, дієтичний і легкий продукт яловичий язик рекомендується споживати вагітним і жінкам, що годують груддю, хворим на анемію, у післяопераційний період, а також малюкам.

Інгредієнти для салату

  • 400 г яловичого язика

  • 300 г маринованих огірків

  • 300 г маринованих грибів

  • 2 цибулини

  • 100 г твердого сиру

  • майонез, сіль, чорний перець.

  • Для ознобления:
  • кріп

  • червона ікра

  • Для маринування цибулі: 
  • 1 ст. ложка оцту

  • 2 ч. ложки цукру

  • 1 ч. ложка солі

  • 1 скл. холодної води

Перегляньте також 11 рецептів салатів із сухариками.

Як приготувати салат з язика

  • Перед приготуванням язик замочити у воді мінімум на годину. Після вимочування ножем зішкребти з язика слиз, жир, бруд, кров, добре промити холодною водою.
  • У каструлі закип’ятити воду і покласти туди язик. Дочекатися, доки закипить, зняти піну, варити 15 хв. і злити воду.
  • Язик дістати і знову покласти в чисту киплячу воду, де він варитиметься вже до готовності. Час варіння язика залежить від ваги, розміру, віку корови. Як правило, не менше 2 і не більше 4 годин. Перевірити готовність можна так: після 2-х годин варіння проткнути язик виделкою – якщо виділиться прозорий сік – він готовий, якщо мутнуватий – поварити треба ще, поки сік не стане прозорим. Щоб язик не був жорстким, солити його варто в кінці приготування. Разом із сіллю у воду можна додати лавровий лист, перець-горошок, очищену моркву. 
  • Готовий язик дістати з бульйону і покласти в холодну воду на 2-3 хвилини. Ось тут надзвичайно важливий нюанс: саме занурення в холодну воду дозволить легше зняти шкірку з язика.
  • У посудину налити воду, додати сіль, цукор, оцет, перемішати. Викласти туди нарізану півкільцями цибулю, добре пом’яти рукою і залишити на 20 хв.
  • Огірки нарізати соломкою. Гриби нарізати пластинками. Сир натерти. Язик нарізати соломкою.
  • Всі інгредієнти: цибулю (її слід добре відтиснути від маринаду), огірки, гриби, язик викласти в посудину, поперчити, трішки посолити.
  • Заправити майонезом і перемішати. Посипати тертим сиром, прикрасити кропом і ікрою.

Приготуйте також салат із курячих сердечок із сиром та грибами.

Якщо ви любитель вишуканих наїдків та вам сподобався рецепт салату з яловичого язика, будь ласка, напишіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.