Розкішний святковий салат | 3 рецепти на святковий стіл

Розкішний святковий салат, можна приготувати і в домашніх умовах, який вийде навіть смачнішим ніж у ресторанах. Як зробити круті салати на святковий стіл? Пропоную 3 легких, проте оригінальних рецепти,що точно сподобаються вашій родині.
Мабуть жоден святковий стіл не обійдеться без холодних закусок. На сьогодні, існує безліч різноманітних видів салату: м’ясні, дієтичні, теплі, ситні. холодні, закусочні та фруктові.
Як приготувати круті салати на святковий стіл
Набридли класичні, традиційні рецепти салатів? Потрібно змінювати банальні салати з вмістом майонезу, на більш легкі та оригінальні. Тоді, спробуйте приготувати вишукані салати за нашим рецептом.
Вони підійдуть на будь-який святковий стіл, романтичну вечерю, день народження та навіть на кожен день. Їх особливість полягає в невеликій кількості інгредієнтів та швидкості приготування.
Салат “Нісуаз” з тунцем

Листя салату (краще брати латук), попередньо потрібно замочити в холодній воді, щоб вони стали хрусткими. Тунець можете використовувати на ваш смак: заморожений свіжий чи консервований, замість курячих яєць візьміть перепилині, тоді варити їх потрібно 3 хвилини, і рорізати навпіл. Жовток повинен бути трішки рідким.
До речі, сіль не потрібна, адже анчоуси досить солоні. Не обов’язково брати діжонську гірчицю, можна будь-яку іншу не гостру і солодку. Оливки підійдуть і чорні. Подавати з домашніми грінкам, прикрасивши насінням кунжуту.
Інгредієнти оригінального салату
4 шт. молодої картоплі
50 г. стручкової квасолі
100 г. листя салату
2 шт. курячих яєць
5 шт. помідорів черрі
10 шт. зелених оливок
1 б. консервованого тунця
Для соусу:
1 ст. л. діжонської гірчиці1 ст. л. каперсів
7 шт. анчоусів в олії
1 зубчик часнику
2 ст. л. винного оцту
1 ст. л. оливкової олії
1 ст. л. дрібно нарізаної петрушки
Рекомендуємо, салат з тунцем та маринваним болгарським перцем.
Приготування страви з тунцем
- У ступку покласти анчоуси, гірчицю, часник, каперси. Розтерти до онорідної маси і додати оцет, оливкову олію та петрушку.
- Молоду картоплю відварити разом зі шкіркою, після чого очистити та розрізати на 4 частини.
- Зелену стручкову квасолю бланшувати в киплячій воді приблизно 4-5хвилини.
- Яйця варити протягом семи хвилин.
- Промите листя салату просушити та нарвати великими шматками
- Взяти велику тарілку і змазати поврхню соусом, після чого викласти листя.
- Зверху викладаємо квасолю та картоплю.
- Консервований тунець розділити на середні шматочки, і покласти поверх інгредієнтів.
- Яйця розрізати на 4 частини, помідори – на 2. Також викласти на тарілку.
- Далі викласти оливки та полити рештою заправки.
Теплий салат з телятиною та вишнею

Всього три основні інгредієнти, і у вас на святковому столі, легкий та розкішний салат, який не обов’язково повинен довго та складно готуватись. Пропонуємо рецепт вишуканої страви, приготування якої займе у вас всього 15 хвилин, Салат краще купуйте ромен, можете поєднати його з руколою та розмарином. Оцет підійде яблучний або винний. Якщо ви не любите надто гострі страви, замініть перець тертим імбиром.
М’ясо можна обсмажувати в білому вині. Страву можна подавати у вигляді закуски, разом із червоним сухим вином. Прикрасити тертим пармезаном.
Інгредієнти для теплого салату
200 г. міксу салатів
150 г. телячої вирізки
100 г. замороженої вишні
2 ст. л. соєвого соусу
оливкова олія
1 ч. л. бальзамічного оцту
1 ч. л. цукру
1/3 ч. л. сухого перцю чилі
сіль за смаком
Спробуйте, салат з тунця, редиски та черешні.
Приготування салату з телятиною
- Для соусу: з’єднайте соєвий соус, цукор, оцет тавишню, поставте на вогонь та проваріть до легкого загустання.
- Вирізку поріжте тонкими шматочками, та обжарте з 2 сторін на оливковій олії, додавши сіль те червоний перець.
- На тарілку викладіть листя салату, наверх м’ясо та заправте вишневим соусом.
Салат зі шпротами та помідорами

Можна використовувати будь-який салат:айсберг, латук, афіціон, можна поєднати з руколою. Якщо шпроти надто великі, розділіть їх навпіл. Перепилині яйця можна замінити курячими, розрізати тоді на 4 частини. Гірчицю можна використовувати баварську, французьку, або діжонську.
Такий салат дає змогу фантазувати,замість шпротів ви можете взяти будь-яку іншу рибу. На його приготування у вас піде близько 10 хвилин.
Інгредієнти для літнього салату
1 пачка міксу салатів
100 г. шпротів
5 шт. помідорів черрі
1 шт. огірка
1 п. петрушки
Для заправки:
олія зі шпротів2 ст. л. гірчиці
2 ст. л. лимонного соку
сіль, перець за смаком
Приготуйте, салат з моцарелою, пастою та помідорами.
як приготувати салат зі шпротами
- Мікс салаті помити, просушити, порвати руками та викласти на тарілку. Додати петрушку(теж можна порвати).
- Зверху викладаємо шпроти та перепилині яйця розрізані навпіл.
- Розрізаємо на 2 частини помідори черрі та кладемо на тарілку.
- Огірок ріжемо півкільцями, викладаємо на салат. Трішки посолити та поперчити.
- Готуємо соус. В олію і шпротів додаємо лимонний сік та гірчицю. Перемішуємо
- Готовим соусом поливаємо салат.
Спробуйте приготувати недорогі смачні салати.