19.08.2020

Розкішний святковий салат | 3 рецепти на святковий стіл

Розкішний святковий салат, можна приготувати і в домашніх умовах, який вийде навіть смачнішим ніж у ресторанах. Як зробити круті салати на святковий стіл? Пропоную 3 легких, проте оригінальних рецепти,що точно сподобаються вашій родині.

Мабуть жоден святковий стіл не обійдеться без холодних закусок. На сьогодні, існує безліч різноманітних видів салату: м’ясні, дієтичні, теплі, ситні. холодні, закусочні та фруктові.

Як приготувати круті салати на святковий стіл

Набридли класичні, традиційні рецепти салатів? Потрібно змінювати банальні салати з вмістом майонезу, на більш легкі та оригінальні. Тоді, спробуйте приготувати вишукані салати за нашим рецептом.

Вони підійдуть на будь-який святковий стіл, романтичну вечерю, день народження та навіть на кожен день. Їх особливість полягає в невеликій кількості інгредієнтів та швидкості приготування.

Салат “Нісуаз” з тунцем

Салат "Нісуаз"

Листя салату (краще брати латук), попередньо потрібно замочити в холодній воді, щоб вони стали хрусткими. Тунець можете використовувати на ваш смак: заморожений свіжий чи консервований, замість курячих яєць візьміть перепилині, тоді варити їх потрібно 3 хвилини, і рорізати навпіл. Жовток повинен бути трішки рідким.

До речі, сіль не потрібна, адже анчоуси досить солоні. Не обов’язково брати діжонську гірчицю, можна будь-яку іншу не гостру і солодку. Оливки підійдуть і чорні. Подавати з домашніми грінкам, прикрасивши насінням кунжуту.

Інгредієнти оригінального салату

  • 4 шт. молодої картоплі

  • 50 г. стручкової квасолі

  • 100 г. листя салату

  • 2 шт. курячих яєць

  • 5 шт. помідорів черрі

  • 10 шт. зелених оливок

  • 1 б. консервованого тунця

  • Для соусу:

    1 ст. л. діжонської гірчиці

  • 1 ст. л. каперсів

  • 7 шт. анчоусів в олії

  • 1 зубчик часнику

  • 2 ст. л. винного оцту

  • 1 ст. л. оливкової олії

  • 1 ст. л. дрібно нарізаної петрушки

Рекомендуємо, салат з тунцем та маринваним болгарським перцем.

Приготування страви з тунцем

  • У ступку покласти анчоуси, гірчицю, часник, каперси. Розтерти до онорідної маси і додати оцет, оливкову олію та петрушку.
  • Молоду картоплю відварити разом зі шкіркою, після чого очистити та розрізати на 4 частини.
  • Зелену стручкову квасолю бланшувати в киплячій воді приблизно 4-5хвилини.
  • Яйця варити протягом семи хвилин.
  • Промите листя салату просушити та нарвати великими шматками
  • Взяти велику тарілку і змазати поврхню соусом, після чого викласти листя.
  • Зверху викладаємо квасолю та картоплю.
  • Консервований тунець розділити на середні шматочки, і покласти поверх інгредієнтів.
  • Яйця розрізати на 4 частини, помідори – на 2. Також викласти на тарілку.
  • Далі викласти оливки та полити рештою заправки.

Теплий салат з телятиною та вишнею

Теплий салат з телятиною та вишнею

Всього три основні інгредієнти, і у вас на святковому столі, легкий та розкішний салат, який не обов’язково повинен довго та складно готуватись. Пропонуємо рецепт вишуканої страви, приготування якої займе у вас всього 15 хвилин, Салат краще купуйте ромен, можете поєднати його з руколою та розмарином. Оцет підійде яблучний або винний. Якщо ви не любите надто гострі страви, замініть перець тертим імбиром.

М’ясо можна обсмажувати в білому вині. Страву можна подавати у вигляді закуски, разом із червоним сухим вином. Прикрасити тертим пармезаном.

Інгредієнти для теплого салату

  • 200 г. міксу салатів

  • 150 г. телячої вирізки

  • 100 г. замороженої вишні

  • 2 ст. л. соєвого соусу

  • оливкова олія

  • 1 ч. л. бальзамічного оцту

  • 1 ч. л. цукру

  • 1/3 ч. л. сухого перцю чилі

  • сіль за смаком

Спробуйте, салат з тунця, редиски та черешні.

Приготування салату з телятиною

  • Для соусу: з’єднайте соєвий соус, цукор, оцет тавишню, поставте на вогонь та проваріть до легкого загустання.
  • Вирізку поріжте тонкими шматочками, та обжарте з 2 сторін на оливковій олії, додавши сіль те червоний перець.
  • На тарілку викладіть листя салату, наверх м’ясо та заправте вишневим соусом.

Салат зі шпротами та помідорами

Салат з шпротами та помідорами

Можна використовувати будь-який салат:айсберг, латук, афіціон, можна поєднати з руколою. Якщо шпроти надто великі, розділіть їх навпіл. Перепилині яйця можна замінити курячими, розрізати тоді на 4 частини. Гірчицю можна використовувати баварську, французьку, або діжонську.

Такий салат дає змогу фантазувати,замість шпротів ви можете взяти будь-яку іншу рибу. На його приготування у вас піде близько 10 хвилин.

Інгредієнти для літнього салату

  • 1 пачка міксу салатів

  • 100 г. шпротів

  • 5 шт. помідорів черрі

  • 1 шт. огірка

  • 1 п. петрушки

  • Для заправки:

    олія зі шпротів

  • 2 ст. л. гірчиці

  • 2 ст. л. лимонного соку

  • сіль, перець за смаком

Приготуйте, салат з моцарелою, пастою та помідорами.

як приготувати салат зі шпротами

  • Мікс салаті помити, просушити, порвати руками та викласти на тарілку. Додати петрушку(теж можна порвати).
  • Зверху викладаємо шпроти та перепилині яйця розрізані навпіл.
  • Розрізаємо на 2 частини помідори черрі та кладемо на тарілку.
  • Огірок ріжемо півкільцями, викладаємо на салат. Трішки посолити та поперчити.
  • Готуємо соус. В олію і шпротів додаємо лимонний сік та гірчицю. Перемішуємо
  • Готовим соусом поливаємо салат.

Спробуйте приготувати недорогі смачні салати.

Залишити коментар

Your email address will not be published.