Вишукані пісні страви на день народження на 10-20 чоловік

Пісні страви – не признак одноманітності, вони можуть бути вишукані та оригінальні, які можна приготувати на день народження, навіть, якщо святковий стіл розрахований на 10-20 чоловік. Тут ви знайдете прості рецепти європейської та української кухні з картоплі, риби, рису, гарбуза, квасолі, макаронів, грибів, лавашу та овочів. Для зручності ми поділили статтю на 3 частини: пісні закуски на святковий стіл, гарячі, вишукані пісні страви та пісна випічка на день народження.

З настанням посту, пісне меню стає дуже актуальним, тому ми часто цікавимось, які пісні страви можна приготувати на кожен день чи святвечір, особливо якщо в цей період випадає ваше день народження. Рецепти пісних страв виключають використання м’ясних, молочних продуктів, а також яєць. Проте, вони чудово замінюються бобовими, овочами, крупами та іноді рибою.З нашими рецептами, ви зможете приготувати смачні та вишукані, а головне пісні страви на день народження, з простих продуктів, нагодувавши понад 10 чоловік.

Пісні закуски на святковий стіл

Пісні закуски на святковий стіл

Головна перевага закусок, що вони готують легко та швидко, що особливо актуально під час підготовки до дня народження. До того ж, закусок існує велика різноманітність, так як акцент м’ясних страв, переважно робиться на гарячі страви. Їх можна варіювати в залежності від ваших вподобань, замінюючи або додаючі певні продукти. Окрім представлених пісних рецептів, ви можете поставити на святковий стіл різноманітні соління, закрутки, свіжі овочі та фрукти. Тому пропонуємо разом, скласти пісне меню на день народження.

1. Бутербродний паштет з квасолі

Паштет з квасолі – відмінна закуска як і на кожен день так і на день народження. Не дивлячись на те, що страва пісна, вона досить ситна та корисна, яка містить білок та макроелементи. До того ж, деякі продукти можна замінити, наприклад, огірок чудово замінюється корнішонами, оливкова олія – соняшниковою. А ще, можна додати будь-яку зелень, отримавши швидку і смачну закуску на свято.

Інгредієнти

  • 200 г вареної квасолі

  • 1 солоний огірок

  • 10 шт. в’ялених помідорів

  • 2-3 зубчики часнику

  • 2 ст. л. соку лимона

  • 5 ст. л. оливкової олії

  • 1 ч. л. меленого чилі

  • 1/2 ч. л. солі та базиліку

Рекомендуємо, грибний паштет у мультиварці.

Приготування пісної страви з квасолі

  • Відварену квасолю подрібнюємо в блендері.
  • Нарізаємо помідори, часник, огірок, лимонний сік, оливкову олію, спеції та збиваємо в блендері.
  • Змішуємо суміш з квасолею та подаємо намастивши на хліб.

Спробуйте, гречаники з грибним соусом.

2. Пісна закуска з лаваша з грибів та капусти

Пісна закуска з лаваша з грибів та капусти

Закуска з лаваша з морквою по-корейськи та гибами низькокалорійна, всього 144 ккал на 100 г. Гриби можуть бути різні, наприклад, смажені або мариновані шампіньйони, гливи, опеньки чи білі гриби. Прикрасити страву можна помідорами чері, петрушкою чи іншою зеленню. Цибулю ви можете порізати півкільцями і залити маринадом. Для цього змішайте теплу воду з спеціями, оцтом, цукром та дрібкою солі, додайте цибулю та залиште на 20 хвилин. Вийде чудова закуска на день народження, якщо зробити одразу кілька порцій, вистачить на 10 а то й на 20 осіб.

Інгредієнти

  • 2 шт. лаваша

  • 200 г моркви по-корейськи

  • 150 г маринованих грибів

  • 2 шт. помідорів

  • 200 г капусти

  • 1 цибулина

  • Пісний майонез за смаком

  • Кетчуп за смаком

Приготуйте пісний плов з шампіньйонами.

Приготування

  • Для початку підготуємо продукти. Капусту шаткуємо досить тонко, помідори ріжемо на пластинки, з грибів зливаємо всю рідину (можна викласти на друшлак). Цибулю дрібно нарізаємо.
  • Розкладаємо на робочій поверхні лаваш, змащуємо його кетчупом. Зверху викладаємо капусту, помідори та корейську моркву, додаємо мариновані гриби (якщо великі, можна порізати), посипаємо цибулею та змащуємо пісним майонезом.
  • Акуратно згортаємо лаваш, формуючи рулет і відправляємо на 10 хв у духовку при 200 ⁰С. Після приготування ріжемо на порційні шматочки.

3. Ситний салат з риби та овочів

Риба дуже корисний продукт, який повинен бути присутній у раціоні кожного. Салат зі смаженої риби, картоплі та овочів легко засвоюється і одночасно він доволі ситний. Тому гості точно не залишуться голодними. Для приготування, підійде будь-яка риба, яку ви полюбляєте. Прикрасити салат можна кунжутом, маслинами або оливками на ваш смак.

Інгредієнти

  • 500 г рибного філе

  • 5-6 картоплин

  • 5-6 шт. помідорів чері

  • 2 стебла цибулі порей

  • 1 п зеленої цибулі

  • Петрушка

  • 30 мл. оливкової олії

  • 50 мл. лимонного соку

  • 25 г цукру

  • Сіль, перець за смаком

Пропонуємо, рецепт макаронів з баклажанами та помідорами.

Приготування

  • Філе риби ріжемо на шматочки, поливаємо лимонним соком, посипаємо сіллю перцем. Залишаємо маринуватися на 20 хвилин.
  • Картоплю очищуємо, варимо у підсоленвй воді до готовності, після чого охолоджуємо і ріжемо на середні шматочки.
  • Кільцями ріжемо цибулю порей, додаємо цукор та солимо.
  • Мариновану рибу обсмажуємо до золотистості на розігрітій з олією сковороді.
  • Тепер з’єднуємо картоплю, смажену рибу, мариновану цибулю та порізані навпіл томати. Додаємо зелень і заправляємо лимонним соком та оливковою олією.

Рекомендуємо, пісні та смачні страви швидкого приготування.

Пісні гарячі страви на святковий стіл

Пісні гарячі страви на святковий стіл

Якщо ви вважаєте, що без м’яса, неможливо приготувати смачні другі страви, хочемо вас приємно здивувати. Ми підготували кілька рецептів ситних страв, які ви можете готувати на кожен день, святий вечір, Новий рік та навіть на день народження. Приготувавши пісні голубці за нашим рецептом, гості, не відразу зрозуміють, що вони пісні. А запечена страва з картоплі, овочів та грибів, стане чудовим гарніром до пісних картопляно-квасолевих котлет. Тепер, вам не доведеться міркувати над складанням пісного мені на день народження чи іші свята.

4. Пісні голубці з рису та риби

Пісні голубці з рису та риби

Голубці – традиційна страва української кухні, її завжди готували на день народження, Новий рік та Різдво. Тому, сьогодні ми пропонуємо пісну альтернативу м’ясним голубцям, яка нічим не гірша, а навпаки — корисна. Такої порції пісних голубців точно вистачить на велику компанію гостей, навіть, якщо їх буде 20 чоловік. При потребі, ви можете зменшити порцію вдвічі. Готувати можна також, в мультиварці. Хоч в піст забороняється вживання м’яса, проте риба, дозволена в певні дні. Найкраще підійде мінтай або морський окунь. Тому, порадуйте своїх друзів на день народження.

Інгредієнти

  • 2 качана капу

  • 2 скл. рису

  • 2 цибулини

  • 2 морквини

  • 700 г риби

  • 4-5 ст. л. томатної пасти

  • 2-3 ст. л. олії

  • Сіль, перець, лавровий лист

Спробуйте, пісні голубці з гречки та грибів.

Приготування

  • Промиваємо рис, заливаємо його 4 скл води і ставимо на вогонь, довівши до кипіння. Додаємо сіль і варимо до не повної готовності, помішуючи час від часу.
  • З капусти знімаємо верхній шар листя і відварюємо у підсоленій воді 5 хвилин. Потім, охолоджуємо і розбираємо на листки, зрізаючи тверді прожилки.
  • На розігрітій з олією сковороді обсмажуємо подрібнену цибулю, додаємо моркву.
  • До відвареного рису додаємо 1/2 частину засмажки та рибний фарш, який попередньо потрібно подрібнити або пропустити через м’ясорубку. Додаємо сіль, перець і ретельно вимішуємо.
  • Загортаємо пісну начинку у листя капусти, формуючи голубці. Викладаємо їх шарами у каструлю, заливаємо 2 склянками води і готуємо накривши кришкою, поки капуста не стане м’якою.
  • До решти засмажки додаємо томатну пасту, перемішуємо і закидаємо до голубців, додаємо спеції та лаврове листя. Готуємо ще 7-10 хвилин.

5. Гаряча з страва з картоплі, овочів та грибів в духовці

Гаряча з страва з картоплі, овочів та грибів

На перший погляд, це проста та буденна страва, але з таким поєднанням овочів та грибів, з великим використанням спецій, виходить вишукана та дуже смачна гаряча страва, яка прикрасить не одне свято. Якщо за вашим столом, переважає чоловіча компанія, ви можете додати до страви з картоплі подрібнений перець чилі (без насіння), або будь-який гострий соус. Ви можете використовувати й інші овочі, наприклад, спаржу, кабачки, баклажани, залежно від пори року. Навіть якщо викласти шматочкириби, страва не лише пісною, а й ситною, що вистачить для всіх.

Інгредієнти

  • 1 кг картоплі

  • 400 г печериць (шампіньйонів)

  • 1-2 цибулини

  • 2 шт моркви

  • 4-5 шт помідорів чері

  • 1 болгарський перець

  • 3-4 зубчики часнику

  • 5-7 ст. л. олвкової олії

  • Сіль, перець, спеції за смаком.

Приготуйте, смачні котлети з капусти.

Приготування

  • Очищуємо картоплю, моркву та цибулю
  • Нарізаємо на середні шматочки очищені овочі, болгарський перець та гриби.
  • Все це викладаємо на деко, кладемо порізані навпіл помідори чері, поливаємо оливковою олією, додаємо сіль, перець, спеції, подрібнений часник та все ретельно перемішуємо.
  • Запікаємо страву на свято 35-40 хвилин при температурі 180 градусів.

Пісна випічка на день народження

Пісна випічка на день народження

Взявши до уваги те, що під час посту заборонені молочні продукти та яйця, пропонуємо приготувати два види смачної випічки, яка чудово впишеться у ваше пісне святкове меню на день народження. Окрім випічки, поставте на стіл фрукти, різноманітні соки, можна запекти яблука з сухофруктами.

6. Пісний гарбузовий пиріг в духовці

Пісний гарбузовий пиріг в духовці

Такий пиріг точно прикрасить ваше свято, до речі його можна приготувати і в мультиварці, що значно заощадить ваш час. Готовий пиріг поріжте на рівні частини, можна посипати цукровою пудрою та прикрасити гілочкою м’яти. Така пісна випічка, точно сподобається всім. Заміть родзинок, підійде курага, чорнослив чи інші сухофрукти.

Інгредієнти

  • 300 г гарбуза

  • 150 г цукру

  • 300 г борошна

  • 100 г родзинок

  • 50 г вівсяних пластівців

  • 1 ч. л. розпушувача

  • 10 г олії

  • Дрібка солі

  • 1 ч. л. соди

  • Для сиропу:
    50 мл води

  • 50 г цукру

Рекомендуємо приготувати, пісну випічку з вишнею в духовці.

Приготування

  • Очищуємо гарбуз, видаляючи насіння, ріжемо на шматочки та відварюємо у підсоленій воді до м’якості.
  • Варений гарбуз перекладіть у глябоку ємність, всипте цукор, додайте олії та подрібніть блендером до однорідності.
  • Додайте просіяне борошно, вівсяні пластівці, соду, розпушувач та дрібку солі. Все це перемішуємо і кидаємо промиті, просушені родзинки. Тісто буде липнути, тому перемішуємо лопаткою.
  • Форму змащуємо олією та рівномірно викладаємо тісто, розрівнюючи поверхню.
  • Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці, приблизно 50 хвилин.
  • Розведіть теплу воду з цукром, доведіть до кипіння, охолодіть та просочіть сиропом.

7. Пісні кекси з яблуками на святковий стіл

 Пісні кекси з яблуками на святковий стіл

Якщо ви теж не можете відмовитись від солодкої випічки та інших солодощів, цей рецепт точно стане вам у нагоді. Вам не знадобляться молочні продукти чи яйця, проте в кінцевому результаті ви отримаєте смачний пісний десерт. Тому пропоную мерщій готувати і радувати своїх гостей пісними кексами з яблуками. З цієї порції у вас вийде 16 кексиків. Перед подачею, посипте десерт цукровою пудрою.

Інгредієнти

  • 400 г борошна

  • 100 г родзинок

  • 500 г яблук (очищених)

  • 130 г цукру

  • 3 ч. л. розпушувача

  • 2 ч. л. кориці

  • 150 мл. олії

Пропонуємо, пісний фруктовий торт.

Приготування

  • Очистіть яблука від шкірки та серцевини та наріжте на середні шматочки.
  • До яблук додаємо олію та цукор, перебиваємо все блендером до однорідності. До яблучного пюре всипаємо просіяне борошно, розпушувач, корицю та промиті родзинки.
  • Формочки для кексів змащуємо олією і за допомогою ложки викладаємо тісто, але не до верха, так як при випіканні воно пдніметься.
  • Випікати 25 хвилин у розігрітій до 180 градусів духовці.

Рекомендуємо, 12 пісних страв які варто приготувати до Різдва.

Теги: