26.06.2015

Кабачкова ікра «Як з гастроному»

Кулінарна класика, яка переносить спогадами у далекі радянські часи, коли баночка кабачкової ікри в гастрономі коштувала буквально копійки, а намастивши її на хліб, можна було нагодувати цілу компанію. Гурмани, виховані на харчах «общепита», кажуть, що нинішня ікра і близько не стояла поряд з «тією». Ми ж спробуємо їм вгодити і приготуємо саме «ту» кабачкову ікру – з радянського гастроному.

Інгредієнти для кабачкової ікри

  • 3 кабачки середнього розміру

  • 2 моркви

  • 2 цибулини

  • 3 зубці часнику

  • 3 ст. ложки томатної пасти

  • 2 ст. ложки рафінованої олії для обсмажування

  • сіль, чорний перець, червоний перець за смаком

Спробуйте також приготувати кабачковий торт.

Як приготувати кабачкову ікру

  • Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці.
  • Розігріти пательню, влити олію, покласти цибулю, посмаживши її до прозорості, а потім моркву. Накрити кришкою і протушкувати 10 хвилин, час від часу помішуючи.
  • Кабачки помити, видалити плодоніжки (якщо шкірка товста – зняти), порізати дрібними кубиками.
  • Підсмажити порізані кабачки о олії на окремій пательні.
  • Скласти все в каструльку, посолити, поперчити, додати трохи води і тушкувати протягом години. Стежити за рівнем рідини, якщо швидко випаровується – підливати трохи води.
  • За 15 хвилин до закінчення тушкування додати томатну пасту і подрібнений часник. Перемішати.
  • Вимкнути, остудити, змолоти в блендері в пюре. Смакує як з гарніром, так і на скибці чорного хліба.
  • Кабачкову ікру за цим рецептом можна заготовити і на зиму. Для цього змелене пюре ще раз прокип’ятити, розкласти гарячим у стерильні 0,5-літрові банки, простерилізувати 15 хв. і закатати.

Радимо ще переглянути рецепт кабачкового супу.

Якщо вам посмакував рецепт кабачкової ікри «Як з гастроному», будь ласка, поділіться враженнями в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.