26.06.2015

Ікра з кабачків радянська | Як приготувати? — рецепт на сковороді

Кабачкова ікра

Як приготувати кабачкову ікру на сковорідці? Вашій увазі  класичний рецепт радянської ікри з кабачків  в домашніх умовах. Перевагою цієї страви є її  простота та доступність, адже зараз літо, і всі інгрідієнти можна легко дістати.

Кулінарна класика, яка переносить спогадами у далекі радянські часи, коли баночка кабачкової ікри в гастрономі коштувала буквально копійки, а намастивши її на хліб, можна було нагодувати цілу компанію. Гурмани, виховані на харчах «общепита», кажуть, що нинішня ікра і близько не стояла поряд з «тією». Ми ж спробуємо їм вгодити і приготуємо саме «ту» кабачкову ікру — з радянського гастроному.

Рецепт радянської ікри

Вона чудово слугує як соус до м’яса, заправка до борщів, навіть можна запікати курку, намастивши її ікрою, вона додасть солодкуватого, пікантного смаку. Окрім самих кабачків можна додавати й інші овочі чи фрукти: помідори, болгарський перець, зелень, баклажани, сливи, яблука та ін. рецепт без додавання оцту, отже його можна запросто давати дітям. Таку закуску можна не консервувати, а вживати одразу. Якщо ж ви хочете порадувати родину консервацією, то пропонуємо рецепт кабачкової ікри на зиму.

Інгредієнти для кабачкової ікри

  • 3 кабачки середнього розміру

  • 2 моркви

  • 2 цибулини

  • 3 зубці часнику

  • 3 ст. ложки томатної пасти

  • 2 ст. ложки рафінованої олії для обсмажування

  • сіль, чорний перець, червоний перець за смаком

Спробуйте також приготувати кабачковий торт.

Як приготувати кабачкову ікру на сковороді

  • Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці.
  • Розігріти пательню, влити олію, покласти цибулю, посмаживши її до прозорості, а потім моркву. Накрити кришкою і протушкувати 10 хвилин, час від часу помішуючи.
  • Кабачки помити, видалити плодоніжки (якщо шкірка товста – зняти), порізати дрібними кубиками.
  • Підсмажити порізані кабачки в олії на окремій пательні.
  • Скласти все в глибоку сковорідку, посолити, поперчити, додати трохи води і тушкувати протягом години. Стежити за рівнем рідини, якщо швидко випаровується – підливати трохи води.
  • За 15 хвилин до закінчення тушкування додати томатну пасту і подрібнений часник. Перемішати.
  • Вимкнути, остудити, змолоти в блендері в пюре. Смакує як з гарніром, так і на скибці чорного хліба.
  • Змелене пюре ще раз прокип’ятити, розкласти гарячим у стерильні 0,5-літрові банки, простерилізувати 15 хв. і закатати.

Для швидшого приготування цибулі, злегка її посоліть, а моркву навпаки – додайте цукру на кінчику ножа, так її сік швидше вийде і додасть карамельного присмаку. Можна готувати ікру з патісонів та цукінів, але якщо шкірка зелена — краще її зняти, інакше ваша консервація набуде брудного кольору.

До речі, можете готову охолоджену ікру помістити в термічні ємності і заморозити, таким чином вона простоїть набагато довше, навіть після розмороження смакуватиме вона краща ніж магазинна. Не хвилюйтесь, що рецепт не містить оцту, ваші банки не вибухнуть, за рахунок томатної пасти, яка є чудовим консервантом. Щоб відчувати кожен інгрідієнт, не обов’язково пропускати все через блендер.

Банки після приготування перевернути, накрити рушником, після чого зберігати в прохолодному місці. Обов’язково залиште трохи вільного простору між кришкою та продуктом,інакше ваша консервація може покритись цвіллю.

Радимо ще переглянути рецепт кабачкового супу.

Якщо вам посмакував рецепт кабачкової ікри «Як з гастроному», будь ласка, поділіться враженнями в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.