Смачні салати на весілля | Весняні салати до святкового столу

Весілля — одна з найголовніших подій в житті людини. Тому, кожен цікавиться, як смачні святкові салати приготувати на весільний стіл. Саме тому, ми підготували кращі салати до святкового столу. Якщо свято навесні, підійдуть найкраще весняні салати, з свіжих овочів та зелені. Пропонуємо, топ 8 рецептів легких салатів з куркою, яйцями, редискою, морепродуктами, з пекінської капусти, які можна заправляти оливковою олією, сметаною, майонезом або іншими соусами.

Жодне весілля, не можна уявити без ссвяткового столу, на якому обов’язково повинні бути кілька видів салатів. Салати можуть бути: холодні та теплі, ситні та дієтичні, легкі та оригінальні, м’ясні та овочеві, так можна продовжувати довго, але все таки, потрібно обрати найкращі. Ми допоможемо обрати по-справжньому смачні та святкові салати на весілля.

Рецепти салатів на весілля

Звісно, весілля завжди вишукане свято, але це не означає що на ньому не повинно бути закусок, з простих продуктів. Адже головне – це гарна подача страви, завдяки якій, гості точно оцінять всю вишуканість вашого весільного меню. До того ж, салати, які ми підготували, підійдуть на будь-які інші свята.

Рекомендуємо, холодні та гарячі закуски на Новий рік.

Під час підготовки до весілля, особлива увага приділяється святковому столу, так як гості повинні не лише ситно поїсти, а й отримати задоволення від застілля. Щоб приготувати вишуканні ресторанні салати в домашніх умовах, не потрібно мати кулінарний досвід. Достатньо обрати лише правильні рецепти та увімкнути трішки фантазії, щоб весільний стіл, став смачним та оригінальним.

1. Легкий салат з курки та сиру з сметаною

Салатів з куркою, є безліч, мабуть усі знають класичний “Цезар з куркою”, але який би смачний він не був, з часом всеодно набридне. Але ж хочеться приготувати нові та смачні страви, тому ми і пропонуємо вам вишуканий та ситний салат на святковий стіл з курки та моцарели з сметаною. За бажанням, можна заправити весняний салат оливковою олією.

Інгредієнти

  • 1 шт курячого філе

  • 100 г сиру “моцарелла”

  • 10 шт помідорів чері

  • 1-2 зубчики часнику

  • 1/2 ч. л. гірчиці

  • 2-3 ст. л. сметани

  • Базилік

  • Сіль, перець

Пропонуємо, гарячі страви з картоплі.

Приготування

  • Куряче філе солимо, перчимо і обсмажуємо з обох сторін по 5 хвилин, до золотистості. Після чого зменшіть вогонь, накривши кришкою і готуйте ще 3-4 хвилини.
  • Готове м’ясо ріжемо тонкими пластинами, помідори — навпіл.
  • На тарілку викладаємо м’ясо курки, томати, моцареллу, посипте базиліком
  • Перед подачею заправте салат сумішшю сметани, гірчиці та часнику.

2. Весняний салат з редискою і куркою

Весняний салат з редискою і куркою

Ще один, дієтичний курячий салат, але вже з редискою, який потрібно включити не лише на святковий стіл, а й у щоденне харчування. Редис містить велику кількість вітамінів, тому обов’язково приготуйте його на весілля чи на кожен день. За потреби, ви можете запекти куряче філе, а в якості зелені підійде рукола або мікс салатів. Не завадять і шматочки авокадо, тому сміливо додавайте його у своє весільне меню.

Інгредієнти

  • 200 г курячого філе

  • 100 г редиски

  • 50 г помідорів черрі

  • 1 синя цибулина (невелика)

  • 2 п листя салату

  • 100 г сметани

  • 30 мл соєвого соусу

  • 20 мл оливкової олії

  • Сіль, перець, сушений базилік

Спробуйте, топ 2 салати з цвітної капусти.

Приготування

  • Грудинку замаринуйте, для цього, змішайте соєвий соус, олію та перець. Залиште м’ясо на 15-20 хвилин.
  • Листя салату порвіть руками і заправте сметаною. Викладіть пластини редиски, половинки помідорів та порізану півкільцями цибулю. Посоліть та поперчіть, перемішайте салат.
  • На розігрітій сковороді обсмажте курку разом з соусом до золотистості. Потім, поріжте її на тонкі шматочки та викладіть на страву.

3. Смачний салат з картоплею, помідорами та фетою

Смачний салат з картоплею, помідорами та фетою

Можливо, картопляний салат виклече у вас асоціації із зимовим меню, але він чудово смакує весною, з свіжими помідорами та зеленню. Заправляти можна різними соусами, натуральним йогуртом, оливковою олією. Головне, пам’ятайте що салати з майонезом, не повинні стояти більше 48 годин, інакше всі ваші старання на святковий стіл, будуть марні. Листя салату, чудово замінюється листям пекінської капусти, обирати лише Вам.

Інгредієнти

  • 1 п салатного міксу

  • 2-3 шт картоплі

  • 6-7 шт помідорів черрі

  • 100 г фети

  • 1/2 червоної цибулі

  • Сіль, перець, італійські трави

  • Олія

  • Для соусу:
    3 ст. л. оливкової олії

  • 1ст. л. лимонного соку

  • 1 ст. л. гірчиці в зернах

Приготуйте, осінні салати без майонезу.

Приготування

  • Картоплю потрібно ретельно вимити та порізати на рівні частинки (не очищувати). Полити олією, посипати сіллю, травами та перцем. Викласти рівномірно одним шаром і запекти до хрусткої скоринки.
  • Помідори нарізаємо навпіл, цибулю ріжемо півкільцями.
  • Листя салату викласти на тарілку, викласти запечену картоплю, помідори, цибулю та посипати подрібненою фетою.
  • Змішуємо гірчицю, оливкову олію, лимонний сік та поливаємо заправкою наш легкий салат.

4. Цікавий салат з перепилиними яйцями та кальмарами

Цікавий салат з перепилиними яйцями та кальмарами

Такий салат досить ситний і водночас легкий, адже для заправки не використовується майонез. До того ж, не всі гості полюбляють його, а також, вони швидко псуються, якщо готувати весною або літом. Найголовніше в приготування весняного салату – кальмари. Їх потрібно вкидати у киплячу воду і варити не більше 3 хвилин, інакше вони стануть жорсткі. Якщо так сталось, продовжуйте варити їх 50-60 хвилин, поки вони не стануть знову м’якими.

Інгредієнти

  • 4 шт кальмарів

  • 10 шт перепелиних яєць

  • 1 шт болгарського перцю

  • 4 шт огірків

  • Листя салату

  • 1 цибулина (червона)

  • 3 ст. л. майонезу

  • 1 ст. л. соєвого соусу

  • 1 ч. л. лимонного соку

  • 1 ч. л. меду

  • Сіль, перець

Спробуйте, дешеві літні салати.

як приготувати весняний салат з майонезом

  • Для початку, очищуємо кальмари, видаляємо плівку та відварюємо у воді, додаючи лимонний сік, поки не стануть м’які. Після чого, ріжемо кільцями.
  • Відварюємо яйця та розрізаємо навпіл. Цибулю ріжемо тонкими напівкільцями.
  • Перець та огірки ріжемона невеликі шматочки довільної форми.
  • На тарілку викладаємо листя салату, додаємо кальмари, яйця та овочі, за потреби солимо.
  • Для запрвки змішуємо майонез, соєвий соус, лимонний сік та мед та заправляємо салат.

5. Смачний салат з курки з виноградом на святковий стіл

Смачний салат з курки з виноградом

Можливо комусь, таке поєднання може показатися, дещо дивним, але як ви спробуєте весняний салат, він стане традиційною стравою на святковий стіл. Курку ви можете купити свіжу, а потім її обсмажити, за потреби. Ця страва досить проста та легко засвоюється в організмі. Тому, готуйте із задоволенням, разом з нами.

Інгредієнти

  • 1 шт курячого стегна (копченого)

  • 10-13 шт світлого винограду

  • 10-13 шт темного винограду

  • 0,5 синьої цибулі

  • 50 мл сметани

  • Мікс салату або рукола

  • Оливкова олія

  • Сіл, перець, паприка

Вам сподобаються, нові пляцки на весілля.

Приготування

  • Стегно нарізаємо на невеликі шматочки, знімаючи шкірку (її ми не використовуємо).
  • Цибулю ріжемо півкільцями, виноград розрізаємо навпіл.
  • Заправити сумішшю сметани, оливкової олії та паприки. Викласти на трілкуз листям салату.

6. Теплий салат з телятиною під пікантним соусом

 Теплий салат з телятиною під пікантним соусом

Головне в цій страві, два аспекти: соус, адже кінцевий результат залежить саме від нього та телятина, важливо не перетримати її на вогні, щоб вона не стала жорстка. Якщо ви не любите гострі страви, міцну гірчицю замініть на солодшу або використайте французьку чи діжонську, в зернах.

Інгредієнти

  • 220 г телятини (вирізки)

  • 180 г грибів (шампіньйонів)

  • 1/2 цибулини

  • Помідори чері

  • Оливкова олія

  • Кунжут

  • Мед

  • 1-2 зубчики часнику

  • Гірчиця

  • Сіль, перець

Рекомендуємо, м’ясні салати до святкового столу.

Приготування

  • В глибокій мисці з’єднуємо 2 ч. л. оливкової олії, 1 ч. л. міцної гірчиці, 1 ч. л. меду, подрібнений часник, сіль та перець.
  • Печериці нарізаємо великими шматочками, цибулю нарізаємо півкільцями, а м’ясо на середні пластини.
  • Одночасно розігріваємо дві сковороди з олією і обсмажуємо в одній — гриби, в іншій — м’ясо до готовності, солимо все. Після чого викладаємо телятину з грибами на паперові рушники, щоб позбутися жиру.
  • На тарілку рвемо листя салату і викладаємо смажені продукти. Зверху розкладаємо порізані навпіл помідори, цибулю. Заправляємо все соусом і посипаємо кунжутом.

8. Салат з пекінської капусти, м’яса та сухариків

Такий салат, матиме вишуканий вигляд на весільному столі, тому сміливо, можете зберігати цей рецепт. Можна прикрасити кільцями червоної цибулі. Замінити майонез, ви завжди можете сметаною, натуральним йогуртом або діжонською гірчицею.

Інгредієнти

  • 500 г пекінки

  • 120 г твердого сиру

  • 3 шт відварених яєць

  • 75 г болгарського перцю

  • 120 г помідорів

  • 120 г відвареного курячого філе

  • Сіль, спеції, зелень

  • Майонез

Пропонуємо, топ салатів на святковий стіл.

Приготування

  • Курку, сир, яйця та перець ріжемо на кубики, помідори на четвертинки.
  • Листя капусти рвемо руками, додати порізані продукти, сіль перець та заправити майонезом. Все перемішати та посипати сухариками, зеленню перед подачею.

Приготуйте, смачні, нові, святкові салати на день народження.

Теги: