11.11.2015

Шампіньйони мариновані | Швидкі рецепти на Новий 2021 рік

Шампіньйони мариновані на зиму

Шампіньйони мариновані — відмінна закуска, яка готується за 15 хвилин. Пропонуємо швидкі рецепти на Новий 2021 рік. Дізнайтеся, як нашвидкоруч замаринувати печериці з гірчицею та часником на зиму в домашніх умовах та гриби по-корейськи з цибулею та морквою.

Чудова холодна закуска на всі випадки життя – і до картоплі, і до м’ясних чи рибних страв. А як гарно виглядають маленькі тугенькі печерички на святковому столі – будь-який грибний салат прикрасять! За цим швидким рецептом грибочки виходять ароматними і набагато смачнішими, ніж куповані. Спробуйте – вам сподобається.

Як приготувати мариновані печериці на Новий рік

Звичайно, можна придбати гриби в магазині, але куди краще приготувати своїми руками в домашніх умовах, і регулюючи смак, додавати або зменшувати кількість інгредієнтів, щоб отримати ідеальні гриби на зиму. Така закуска прикрасить святковий новорічний стіл.

Головне правильно обрати гриби, вони повинні бути маленькими, однакові за розміром, це допоможе їм краще промаринуватись, та й при подачі на святковий стіл виглядатимуть краще. Купуйте лише свіжі, без пошкоджень та потемнінь. Для гостроти використувують перець чилі, а для пікантності — корицю в паличках.

Швидкі мариновані шампіньйони на зиму

Швидкі мариновані шампіньйони на зиму

Швидкі мариновані гриби за нашим рецептом, практичні та зручні тим, що їх можна подавати на стіл вже через кілька годин. Для приготування на зиму, помістіть їх у стерилізовані банки та залийте гарячим маринадом.

Така консервація може зберігатись всю зиму. Але не більше 6 місяців, на щастя проблем з покупкою грибів нема круглий рік, тому їх можна готувати частіше, використовуючи різні рецепти. Подавати можна до смаженої, вареною чи тушкованої картоплі, або м’яса.

Інгредієнти для маринованих печериць

  • 500 г печериць (бажано маленьких)

  • 50–100 г рафінованої олії

  • 25 г 9%-го оцту

  • 2 зубці часнику

  • 2 лаврові листки

  • кілька горошин духмяного перцю

  • 1 столова ложка насіння гірчиці

  • 1 ч. ложка без чубка солі

  • ½ ч. ложки цукру

  • можна додати 2 бутони гвоздики

Рекомендуємо також рецепт печериць фаршированих курятиною та сиром.

Як приготувати печериці мариновані нашвидкуруч

  • Гриби добре помити і повністю обсушити. Великі гриби розрізати на 2–4 частини.
  • У каструлю налити олію, оцет, додати подрібнений часник, сіль, цукор, лавровий листок, духмяний перець, гірчицю, довести до кипіння.
  • Як тільки маринад закипить, у каструлю викласти гриби, перемішати, накрити кришкою і на малому вогні варити 10 хв.
  • Додатково воду не доливати (печериці пустять достатньо соку).
  • Зварені печериці скуштувати, за потреби додати оцту, солі.
  • Перемішати і повністю охолодити в маринаді. Охолоджені гриби подавати до столу.

Мариновані печериці по-корейськи з цибулею

Мариновані печериці по-корейськи з цибулею та болгарським перцем

Печериці по-корейськи з цибулею, морквою та болгарським перцем – апетитна закуска на зиму в домашніх умовах. Готувати їх легко, лише варто знати кілька секретів. Очищені гриби не рекомендується зберігати тривалий час на повітрі, інакше вони потемніють. Залийте їх холодною водою та додайте одну чайну ложку солі та 2 грами лимонної кислоти на кожну літру. Печериці з лимонною кислотою та сіллю не вбиратимуть рідину, та залишуться соковитими.

При смаженні овочі не повинні бути м’якими, а злегка хрумтіти. Викладати продукти краще одразу в скляні банки, в них і краще зберігати, помістивши в холодильник. Подавати гриби охолодженими, посипавши зеленню кропу.

Інгредієнти для маринованих шампіньйонів

  • 700 г. печериць

  • 1 шт. ріпчастої цибулі

  • 1 морквина

  • 1 ст. л. цукру

  • 1 ч. л. солі

  • 2 ст. л. оцту 9%

  • 2 ст. л. соняшникової олії

  • 1 шт. болгарського перцю

  • 1 ст. л. соєвого соусу

  • 2 зубчики часника

  • 0,5 скл. грибного бульйону

  • Чорний мелений перець за смаком

Приготування грибів по-корейські з морквою

  • Якщо гриби великі порізати на 4 частини, маленькі готувати цілими.
  • Залити водою та варити 10 хвилин після запікання.
  • Моркву натерти на корейській тертці. Перець смужками, а цибулю півкільцями.
  • Цибулю обсмажити в оливковій олії, додати моркву та перець. Готувати кілька хвилин.
  • Готуємо маринад. З’єднуємо сіль, цукор, чорний перець, соєвий соус, олію, оцет та грибний бульйон. Доводим до кипіння. Ні в якому разі не кип’ятити.
  • З грибів зливаємо воду, викладаємо тушковані овочі, видавлюємо через прес часник, заливаємо маринад та перемішуємо.

Порада від “Їсти”: Шампіньйони мають властивість вбирати вологу, саме цим користуються деякі продавці, щоб збільшити вагу товару. Тому краще перевірити їх перед покупкою. Зробити це потрібно натиснувши на капелюшок, якщо він пружний, і важко натискається – значить що вони свіжі, а якщо після натискання залишається темне поглиблення, то вони не першої свіжості, і за допомогою води їм вирішили повернути гарний вигляд.

Посмакували грибочки? А спробуйте приготувати гречаний суп з грибами!

Сподобався рецепт маринованих печериць нашвидкоруч? Розкажіть про це у коментарях!

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.