Салати на день народження | Нові, смачні, святкові рецепти

Які можна приготувати салати на день народження? Пропонуємо: нові, смачні, святкові рецепти без майонезу. Меню на день народження вдома, теж, може бути цікаве та оригінальне. Сьогодні, у нашому меню 7 цікавих рецептів: теплий салат з куркою та помідорами, з тунцем та болгарським перцем, з курячої печінки та пікантної заправки, з беконом та сиром без майонезу, з куркою та маслинами, м’ясний та італійський “Парміджано”.

Перед святкуванням дня народження, ми задумуємось, що приготувати на свято, адже хочеться щоб страви були не лише традиційні, а й нові, оригінальні на рівні ресторанних. Отже, яке повинне бути святкове меню? Відповідь, очевидна – смачним, рекомендовано із невеликою кількістю інгредієнтів, адже чим їх менше, тим краще можна відчути весь смак основного компоненту.

Які можна приготувати салати на день народження

Кожна господиня, хоче мати в арсеналі, смачні, ситні, вишукані та оригінальні страви і водночас легкі та швидкі в приготуванні, з доступних інгредієнтів. Тому ми підготували добірку з 7 рецептів нових салатів, які підійдуть не лише на день народження, а й на будь-яке свято і приємно вразять кожного гостя.

На нашому сайті ви знайдете великий вибір смачних салатів для дітей та дорослих, на святковий стіл і на кожен день. Оберіть свій рецепт!

Теплий салат з куркою та помідорами

Теплий салат з куркою та помідорами

Рекомендуємо, осінні салати на святковий стіл без майонезу.

Поєднавши овочі та м’ясо, виходить ситний та поживний обід або вечеря. Його не просто можна, а потрібно подавати на святковий стіл, не дивлячись на прості інгредієнти, страва виходить вишуканою та оригінальною.

Якщо ви хочете отримати більш соковиту страву, тоді обсмажте курку цілою, а вже після чого, ріжте на шматочки. Подавати можна у одній великій тарілці або кожному порційно. Завдяки доступності продуктів, готувати його можна в будь-яку пору року.

Ingredients

  • 400 г. курячого філе

  • 300 г. помідор

  • 1 шт. солодкого перцю

  • 1 п. листя салату

  • 1 ст. л. кунжуту

  • 50 мл. соєвого соусу

  • 3 ст. л. оливкової олії

  • 1 ст. л. бальзамічного оцту

  • 2-3 гілочки свіжого кропу

  • 1/3 ч. л. солі

  • чорний перець за смаком

Приготуйте, грецький салат.

Directions

  • Куряче філе нарізаємо тонкими пластинами. Викладіть в ємність, додаєте соєвий соус сіль та перець. Перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин.
  • Потім смажимо курку на оливковій олії з двох сторін по 5 хвилин кожну.
  • Солодкий перець нарізаємо смужками та підсмажуємо на олії що залишилася з філе, приблизно 3 хвилини. (постійно перемішувати)
  • На тарілку для подачі, викласти подрібнене руками листя салату.
  • Помідори розріжте на 4 частини та викладіть на салат.
  • Поверх, викладіть перець, далі шматочки філе.
  • Посипте кропом, кунжутом, додайте бальзамічний оцет.

Салат з тунцем та болгарським перцем

Салат з тунцем та болгарським перцем

Спробуйте, розкішний святковий салат.

Смачний салат, який можна готувати хоч на кожен день, він надзвичайно корисний, адже без використання майонезу, а вміст морепродуктів, робить його ще й оригінальним. А ще, він низькокалорійний з великим вмістом корисних речовин та вітамінів. Заправляти його можна сметаною або натуральним йогуртом.

Якщо хочете подавати на день народження, можете викреслити з списку варену картоплю, проте з нею – ситніше. За бажанням можете заправити соєвим соусом або звичайною оливковою олією. Для декору, посипте насінням кунжуту або маслинами.

Ingredients

  • 1 б. консерви з тунця

  • 5 шт. філе анчоуса;

  • 3 шт. середніх картоплини

  • 1 солодкий перчик

  • 250 гр. квасолі стручкової

  • 2 шт. помідорів

  • 1 цибулина

  • 2 шт. курячих яєць

  • 50 мл оцту винного

  • 100 гр. олії оливкової

  • Мелений перець, кам’яна сіль за смаком

Спробуйте, італійський салат з тунцем та маринованим болгарським перцем.

Directions

  • Картоплю відварити зі шкіркою, після чого охолодити та очистити.
  • Квасолю потрібно зварити, потім одразу промити холодною водою і забрати зайву вологу рушником.
  • Тунець розім’яти з допомогою виделки.
  • Перець очистити від насіння, порізати соломкою, помідори – на 4 частини (якщо великі то на 8).
  • Дрібно нарізаємо анчоуси.
  • Для заправки змішуємо винний оцет, перець, сіль.
  • Всі інгредієнти змішуємо, заправляємо та викладаємо зверху, шматочки яєць.

Теплий салат з курячої печінки з пікантною заправкою

Теплий салат з курячої печінки з пікантною заправкою

Пропонуємо, салати на новий рік.

Гарячі страви на день народження – це завжди добре, але куди без ароматного салатику? Він завжди був невід’ємною частиною святкового столу, романтичної вечері або звичайного обіду. А також, можна приготувати таку смачну закуску для дитини.

Прикрасити, посипавши порізаною зеленню петрушки або цілими гілочками. Спаржева квасоля підійде як свіжа, так і морожена. Цей салат стане ідеальним доповненням святкового столу, завдяки поєднанню ніжної печінки з пікантним гірчичним соусом. До речі, гірчиця найкраще підійде французька або баварська.

Ingredients

  • 400 г. курячої печінки

  • 400 г. спаржевої квасолі

  • 3 яйця

  • 300 г. помідорів

  • листя салату

  • 2 ч. л. зернистої гірчиці

  • 1 ч. л. меду

  • 1 ч. л. лимонного соку

  • 4 ст. л. оливкової олії

  • сіль і перець за смаком

Дізнайтесь, як приготувати печінку з карамелізованою грушею.

Directions

  • Яйця зварити та очистити.
  • Курячу печінку обсмажити на оливковій олії до рум’яності. Додати сіль, перець та накрити кришкою. Тушкувати ще 3-4 хвилини. Викласти в миску, накривши фольгою.
  • В ту ж сковороду додати квасолю і смажити 5-7 хвилин.
  • Помідори та очищені яйця порізати великими частинами.
  • Печінку також нарізати на середні шматочки.
  • З’єднати оливкову олію, гірчицю, мед та лимонний сік.
  • На велику тарілку викладаємо в такій послідовності: листя салату, курячу печінку, квасолю, помідори, яйця. Полити соусом.

Салат з беконом та сиром без майонезу

Салат з беконом та сиром без майонезу

Рекомендуємо ще, смачні салати. Прості та дешеві рецепти.

Харчування відіграє важливу роль в житі кожного, тому потрібно дотримуватись правильного харчування, яке не лише наситить вас вітамінами а й позбавить зайвих кілограм. Тому додайте в свій раціон, ще цей ситний салатик.

Батон можна також, порвати руками на малі шматочки. Бекон можна замінити курячим філе або будь-якою червоною рибою. Подавати на стіл одразу, поки сухарики ще хрусткі, або посипати ними перед самою подачею на стіл, щоб вони не встигли розм’якнути. Салат виходить легким, проте ситним, чудово впишеться у ваше меню на день народження.

Інгредієнти для ситної страви

  • 150 г. сирокопченого бекону

  • 200 г. помідорів чері

  • 6-7 листочків салату

  • 50 г. пармезану

  • 100 г. батону

  • 2 ст. л. оливкової олії + для заправки

  • 1 ст. л. лимонного соку + для заправки

  • 2 зубці часнику

  • 1 ч. л. сушених трав

  • Сіль, перець за смаком

як приготувати легкий салат

  • Для соусу змішайте: олію, лимонний сіл, подрібнений часник, сіль, перець та трави.
  • Хліб поріжте маленькими шматочками, полийте заправкою та запікайте 10 хвилин при 180 градусах.
  • На сухій сковорідці, обсмажте нарізаний бекон.
  • Пармезан наріжте дрібно, а помідори на 2 частини.
  • На тарілку викладіть листя салату (його потрібно порвати руками).
  • Викладіть помідори, бекон та сухарики.
  • Злегка полийте лимонним соком та оливковою олією. Зверху посипте сиром.

Овочевий салат з куркою та маслинами

Замість кунжуту, підійдуть домашні або покупні сухарики. Замість філе курки можна взяти стегно, знявши кістку, так закуска буде ніжнішою. Помідори підійдуть як звичайні, так і чері, а олію беріть будь-яку на ваш смак. Головне, після обсмаження викладіть шматочки м’яса на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

Унікальність цього салату в тому, що всі інгредієнти чудово поєднуються і доповнюють один одного, а гірчиця робить його більш вишуканим та унікальним. Подавати одразу після приготування.

Ingredients

  • 300 г. курячого філе

  • 120 г. помідорів

  • 100 г. огірків

  • 100 г. маслин без кісточок

  • 100 г. твердого сиру

  • 1-2 ст. л. оливкової олії

  • 1,5 ст. л. французької гірчиці

  • 1 ч. л. кунжуту

  • сіль за смаком

Приготуйте, салат з моцарелою, пастою і помідорами.

Directions

  • Курку ріжемо тонкими смужками і смажимо на олії 5-7 хвилин, під час цього додаємо сіль.
  • Маслини нарізаємо кільцями, а сир, огірок і помідор – кубиками.
  • Змішуємо всі компоненти, додаємо гірчицю та посипаємо кунжутом.

Салат “Парміджано”

Салат "Парміджано"

Ця страва готується в багатьох італійських ресторанах, але її з легкістю можна приготувати вдома. Вона підійде для тих, хто дотримується здорового харчування. Порадуйте своїх гостей на день народженням корисним та вишуканим італійським салатом, який, до речі, готується доволі легко. Ви витратите всього 30 хвилин, які однозначно варті цього.

Обов’язково після смаження викладіть баклажани на серветки, щоб забрати жир, який залишився. Помідор можна пропустити через блендер або м’ясорубку. Подавати, посипавши тертим сиром “Пармезан” або кунжутом. За можливості, можна полити бальзамічною глазур’ю.

Ingredients

  • 1 баклажан

  • 4-5 шт. помідорів чері

  • 200 г. салату

  • 70 г. сиру “Моцарела”

  • 2 ст. л. олії

  • 1 ч. л. солі

  • Для панірування:
    2 ст. л. панірувальних сухарів

  • 0,5 ч. л. сушеного часнику

  • 1 ч. л. прованських трав

  • Для заправки:
    1 помідор

  • 1 ч. л. бальзамічного оцту

  • 1 ст. л. оливкової олії

  • Сіль за смаком

Спробуйте також, гострі баклажани для дорослих.

Приготування італійської страви вдома

  • Нарізаємо тонкими пластинами баклажани. Викладаємо в миску, солимо, залишаємо на 7 хвилин. Щоб вийшла гіркота.
  • Змішуємо панірувальні сухарі, сушений часник та прованські трави.
  • Акуратно вижимаємо овочі та обвалюємо в панірувальній суміші.
  • Смажимо їх у фритюрі на оливковій олії приблизно 3-4 хвилини. Після чого, охолоджуємо.
  • Помідори ріжемо на 4 частини.
  • Салат “Айсберг” рвемо руками, викладаємо на тарілку, розкладаємо помідори.
  • Нарізаємо моцарелу кубиками.
  • Охолоджені баклажани викладаємо наверх разом із сиром.
  • Заправка. Помідор, без шкірки, натираємо на тертці, додаємо оливкову олію, сіль та бальзамічний оцет. Перемішуємо.
  • Салат поливаємо готовою заправкою і посипаємо сиром пармезан.

М’ясний салат без майонезу

М'ясний салат без майонезу

Ситний салат з яловичиною на день народження, особливо приверне чоловічу увагу, адже він виходить пікантно гострим з шматочками ароматного м’яса, який чудово втамує голод будь-якого гостя. До того, ж готується він з простих та доступних кожному складників, а кінзу можете замінити звичайною петрушкою.

В якості заправки можна використовувати не лише ту, що вказано нижче, а й змішати сметану чи йогурт з кропом та часником, для більшої ситості закуски. Адже використання майонезу, може поставити під сумнів вишуканість страв, які можуть негативно позначитись на вашій фігурі.

Ingredients

  • 500 г. телятини

  • 3 шт. свіжих огірків

  • 2 шт. солодкого перцю

  • 1 шт. перцю чилі

  • 0,5 п. кінзи

  • 1/3 качана пекінської капусти

  • 2 ст. л. французької гірчиці

  • 1 ст. л. лимонного соку

  • 1 ч. л. бальзамічного оцту

Спробуйте, салат з копченої ковбаси з огірками

Directions

  • М’ясо нарізаємо тонкими смужками, обсмажуємо на олії, солимо.
  • Огірки та солодкий перець, нарізаємо такими ж смужками.
  • Чилі ріжемо кільцями, дістаючи насіння.
  • Листя капусти порвати руками на середні шматки.
  • Гірчицю змішати з лимонним соком.
  • На пекінку викласти всі овочі та полити заправкою і бальзамічним оцтом.

Рекомендується, робити акцент в салатах, на чомусь одному, наприклад: рибі, м’ясі, фруктах, поєднуючи їх із овочами та зеленню. Велику роль грає і заправка для салатів, для овочевих салатів вона повинна бути легкою, щоб підкреслити страву, а для м’ясних – більш пікантною та яскравою, яка чудово поєднується з м’ясом.

Теги: