Салат із курятини з яблуками та родзинками
Курячий салатик за цим рецептом віддалено нагадує смак «Олів’є», однак набагато витонченіший і ніжніший. Завдяки доступним інгредієнтам страву цілком можна віднести до буденних. Але якщо творчо підійти до її подачі на стіл – ця закуска може стати неабиякою прикрасою і святкового обіду. Наприклад, розкласти салат у низькі широкі келихи або ж викласти його на листки пекінської капусти і присипати ароматними сухариками. Словом, політ для творчості – необмежений.
Інгредієнти для салату
400 г вареного курячого філе
2 кислі яблука
3 варені яйця
80 г родзинок
Спробуйте ще приготувати салат з куркою, яблуком та смаженими грибами.
Як приготувати курячий салат із яблуками
- Картоплю відварити «в кожушку», охолодити і почистити. Порізати невеликими кубиками.
- Родзинки ретельно промити, замочити на 30 хв. у холодній воді, вийняти та обсушити.
- Куряче філе дрібно порізати.
- Яблука почистити від шкірки, порізати соломкою або потерти на грубій тертці.
- Яйця та огірки порізати кубиками або соломкою.
- Змішати всі інгредієнти, включаючи родзинки, посолити, поперчити до смаку, заправити майонезом.
- Готовий салат покласти в глибокий салатник, оздобити свіжою зеленню і подати до столу.
Рекомендуємо переглянути ще й рецепт французького салату з морквою та свіжим яблуком.
Якщо вам сподобався рецепт салату із курятини з яблуками та родзинками, але не влаштовує котрийсь із інгредієнтів, напишіть у коментарях, чим, на вашу думку, його варто було б замінити.