Салат із курятини з яблуками та родзинками

Курячий салатик за цим рецептом віддалено нагадує смак «Олів’є», однак набагато витонченіший і ніжніший. Завдяки доступним інгредієнтам страву цілком можна віднести до буденних. Але якщо творчо підійти до її подачі на стіл – ця закуска може стати неабиякою прикрасою і святкового обіду. Наприклад, розкласти салат у низькі широкі келихи або ж викласти його на листки пекінської капусти і присипати ароматними сухариками. Словом, політ для творчості – необмежений.

Інгредієнти для салату

Спробуйте ще приготувати салат з куркою, яблуком та смаженими грибами.

Як приготувати курячий салат із яблуками

  • Картоплю відварити «в кожушку», охолодити і почистити. Порізати невеликими кубиками.
  • Родзинки ретельно промити, замочити на 30 хв. у холодній воді, вийняти та обсушити.
  • Куряче філе дрібно порізати.
  • Яблука почистити від шкірки, порізати соломкою або потерти на грубій тертці.
  • Яйця та огірки порізати кубиками або соломкою.
  • Змішати всі інгредієнти, включаючи родзинки, посолити, поперчити до смаку, заправити майонезом.
  • Готовий салат покласти в глибокий салатник, оздобити свіжою зеленню і подати до столу.

Рекомендуємо переглянути ще й рецепт французького салату з морквою та свіжим яблуком.

Якщо вам сподобався рецепт салату із курятини з яблуками та родзинками, але не влаштовує котрийсь із інгредієнтів, напишіть у коментарях, чим, на вашу думку, його варто було б замінити.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора