24.12.2015

Смачний настрій, або Як прикрасити новорічний стіл

До настання 2016 року залишились лічені дні. Недаремно кажуть: як новий рік зустрінеш, так і його проведеш. Тож подбайте не лише про новорічне меню, а й про оформлення столу, який сприятиме створенню новорічного настрою.


Якщо сервірування кожного року залишається традиційним, то зовсім не завадить доповнити його маленькими дрібничками, які зможуть зробити новорічний стіл креативним та яскравим. Придбайте серветки яскравих, особливо червоних відтінків. Не зайвим доповненням на столі буде червона свічка, яка створить атмосферу затишку та родинного тепла.

Новорічний стіл можна прикрасити і їстівними декораціями. Наприклад, головний новорічний атрибут –  ялинку – можна зробити з різних фруктів та овочів, а потім поставити її в центрі святкового столу.

Ялинка з фруктів

Морквину або яблуко взяти за основу. В морквину встроміть зубочистки. Візьміть фрукти, які вам до смаку: ківі, банани, виноград, ананас, апельсин тощо. Поріжте шматочками та прикрашайте основу ялинки. Ви отримаєте не лише красиву, а й смачну та корисну ялиночку.ялинка з фруктів

12 нетрадиційних рецептів новорічного салату “Олів’є”

Овочева ялинка

Ялинку з овочів можна зробити за такою ж схемою, як із фруктів, а можна просто виклавши на тарілці. За основу візьміть овочі зеленого кольору: огірок, селеру. Прикрасьте новорічну ялинку яскравими овочами. Наприклад, червоними й жовтими помідорами, редискою, оливками та шматочками болгарського перцю.овочева ялинка

Рецепт різдвяного імбирного печива на ялинку

Їстівні сніговички

Відріжте від яєць з широкої сторони невелику частину, щоб можна було легко витягти жовток, але і білок при цьому залишався цілий. Настроміть на зубочистку два кружальця морквини, щоб вийшов капелюшок. Насадіть на зубочистку голову сніговика – жовток, і його тільце – білок. З гвоздики зробіть гудзички, а з перцю – очіа. Носик робиться з морквини.

Також можна зробити сніговичка з сиру. Для цього твердий сир натерти на дрібній тертці, змішати його з вершковим сиром і зліпити 2 різні за величиною кульки. Скріпити їх між собою, вставити руки – спаржу, гудзички й оченята зробити з родзинок, рот – із болгарського перцю, ніс – зі шматочка морквини. В якості шарфика – перо зеленої цибулі, закріплене зубочисткою. Саму зубочистку теж не забудьте прикрасити, для цього підійде яка-небудь ягода або родзинки.їстівні сніговички

Рецепт фаршированих яєць “Курчатка”

Шапка Діда Мороза

Для цього потрібно взяти маленький зефір, полуниця, виноград і банан. Очистити банан та порізати кружечками завтовшки до 1 см. На зубочистку спочатку настомити виноградинку, потім кружечок банану, цілу полуницю і в кінці – маленьку кульку з зефіру.шапка діда мороза

Рецепт сирних кульок з оливками

Канапки-зірочки

Напевно, найпростіше, що можна приготувати – це звичайні бутерброди різної форми. Для новорічного столу можна використати форму зірочки. Візьміть свіжий хліб (батон) та формочку для печива. Виріжте формочкою зірочку. А далі все, як зі звичайними канапками – просто і оригінально.канапки зірочки

30 рецептів простих та вишуканих канапе до свята

Новорічне печиво

Можна спекти печиво у формі зірочок і зробити з нього ялинку. Або розписати пряники та покласти кожному в тарілку як маленький подаруночок. Також не забувайте, що таким печивом можна прикрашати ялинку. І красиво, і смачно.новорічне печиво1

Рецепт пісочного печива “Мавпочки”

Білосніжні кролики

Почистіть варене яйце і з бокової частини зріжте маленький шматочок. З цього шматочка виріжте вушка, у вигляді латинської літери V. У вужчій частині зробіть надріз, куди можна вставити вушка. Можна томатною з горошин перцю зробити очі, з гілочок кропу – вуса, з майонезу зробити завитушку – це буде хвостик.кролик

Рецепт яєць фаршированих сиром та горіхами

Існує багато ідей, як прикрасити новорічні страви. Ялинові гілочки із зелені кропу або тертого огірка, новорічні кульки з помідора або половинки яйця, або ж з зерен граната. Шишки з цілих або подрібнених горіхів.

Фантазуйте та не бійтеся втілювати свої ідеї в життя! А ще діліться ними в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.