Осінні салати на святковий стіл без майонезу | Легкі корисні рецепти

Сьогодні, приготуємо осінні салати на святковий стіл без використання майонезу. Пропонуємо легкі, смачні та корисні рецепти салатів на кожен день, приготованих менше ніж за 20 хвилин в домашніх умовах: салат з карамелізованими сливами та печінкою, осінній салат з авокадо та куркою, та рецепт з хурмою та гранатом, з куркою та овочами, з сьомгою та сиром, з креветками та авокадо.

Швидкі, оригінальні та смачні, а головне не дорогі, осінні салати стануть ідеальним доповненням святкового столу навіть на день народження, на весілля, та які можна подавати в ресторанах.

В осінніх салатах міститься чимало корисних та поживних елементів. Проте мають більш змішану структуру. Тобто, готуються вони не лише з осінніх овочів та фруктів, а й з літніх плодів. Але головні компоненти в таких стравах — корисні дари осені. Легкі в приготуванні, проте настільки смачні, що підійдуть для подачі в ресторанах.

Як приготувати корисні святкові осінні салати

Жодне свято не обходиться без салатів. Правильне поєднання інгредієнтів, оригінальне оформлення та подача – основна складова всіх салатів. З ними можна спокійно експериментувати, тим самим відкривати все нові поєднання смаків та ароматів.

Салати можна подавати не лише холодні а й гарячі, без використання майонезу, які підійдуть для правильного та дієтичного харчування навіть на кожен день. А важкі салати з майонезом краще залишити на зиму. Ті рецепти, які ми підготували для вас, можна сказати, що готуються вони на швидку руку, проте ні чим не гірші за ресторанні, які можна подавати на день народження, весілля, свята або ж просто на романтичну вечерю чи обід.

1. Рецепт салату з карамелізованими сливами, як в ресторанах

Рецепт салату з карамелізованими сливами

Теплий, дієтичний салат з карамелізованими сливами та курячою печінкою, ідеально підійде для святкового обіду або ж романтичної вечері. Рецепт розрахований на дві порції, тому за бажанням можна збільшити кількість інгредієнтів пропорційно.

Щоб печінка залишилась соковитою та м’якою, варто смажити її на середньому вогні швидко та постійно помішуючи. Салат краще рвати руками та середніми шматками. Подавати гарячий салат можна посипавши насінням кунжуту. Тому мерщій готуйте смачний та недорогий салат, поки не закінчився сезон слив.

Інгредієнти для святкового салату

  • 300 г. курячої печінки

  • 4 шт. твердих сливи

  • 1 шт червоної цибулі

  • Листя салату

  • Рослинна олія для смаження печінки

  • 20 г. вершкового масла

  • 1/2 ч. л. цукру

  • Заправка:

    1 ч. л. соєвого соусу

  • 1 ч. л. бальзамічного оцту

  • 1/2 ч. л. цукру

  • 2 ч. л. оливкової олії

Спробуйте, печінковий салат з мандаринами.

Приготування салату на святковий стіл

  • Листя салату промити та висушити, нарізати.
  • Курячу печінку порізати на шматочки, обсмажити на сковорідці.
  • Цибулю нарізати напівкільцями, злегка пом’яти руками та викласти на салат.
  • Зі слив дістати кісточки, розрізавши навпіл, або на 4 частини.
  • У сковороді розтопити масло з цукром, вкинути сливки та смажити на середньому вогні приблизно 7-10 хвилин, постійно помішуючи.
  • Викласти їх на тарілку салату.
  • Змішати бальзамічний оцет, соєвий соус, оливкову олію, цукор та заправити осінній салат.

2. Осінній салат з авокадо та курки

Осінній салат з авокадо та курки

Готується овочево-м’ясний салат дуже швидко, ви витратите всього 15 хвилин на приготування ситної осінньої страви. За бажанням горіхи можна не змішувати, а посипати прямо перед подачею на святковий стіл. Замість капусти можете взяти листя салату. Обирайте не куряче філе, а її стегна або гомілки, але без кісток та шкірки, так м’ясо буде ніжним та соковитішим.

Розбавити смак страви можна з допомогою помідорів черрі, або білого та рожевого винограду, він додасть яскравого смаку закусці. Подавати разом із підсмаженими грінками та посипати соняшниковим насінням.

Інгредієнти для осінньої страви

  • 4 скибочки бекону

  • 4 курячих грудки

  • 1 ст. л. нарізаного розмарину

  • 5 листків пекінської капусти

  • 1 авокадо

  • 2 груші

  • 1 п. зеленої цибулі

  • 1/4 скл. волоських горіхів

  • медово-гірчична суміш для заправки

Спробуйте ще, полуничний салат зі шпинату та авокадо.

як приготувати смачний салат з куркою

  • Окремо обсмажте бекон та курку разом із розмарином.
  • Після того як вони охолонуть, змішайте їх.
  • Наріжте грушу, авокадо великими шматочками, капусту порвіть руками а зелену цибулю наріжте дрібно.
  • Горіхи подрібніть.
  • З’єднайте всі інгрідієнти, заправте соусом з гірчиці та меду. Смачного!

3. Салат з хурмою і гранатом

Салат з хурмою і гранатом

Хурма і гранат це сезонні фрукти пізньої осені, з яких виходять смачні, вітамінні салати, поєднавши солодкий, кислий та солоний смаки.

Приготування салату з осінніх овочів та фруктів, займе у вас всього 20 хвилин. Для салату обирайте саме латук, він підійде найкраще, якщо у вас не знайдеться цибулі фенхеля, замініть звичайною, тобто збільшіть її кількість в салаті до однієї штуки. А нарізати її краще дуже тонко і краще чверть кільцями, це відверне увагу від різкого смаку цибулі, і підкреслить аромат самої страви.

Інгредієнти для салату без майонезу

  • 1 цибулина фенхеля

  • 1-2 шт. хурми

  • 0,5 шт. червоної ріпчастої цибулі

  • 230 г. листя салату

  • 50 г. зерен гранату

  • 1 шт. лайма

  • 1 шт. апельсину

  • 1 ст. л. апельсину

  • 50 мл. оливкової олії

  • сіль, перець за смаком

Приготуйте, гарбузовий салат з руколою, фетою та гранатом.

як Приготувати салат з ОСІННІХ ПРОДУКТІВ

  • Робим заправку. З лайма та апельсина зніміть цедру. Туди додайте сіль, перець, мед та олію.
  • Хурму наріжте кільцями. Ріпчасту цибулю та фенхель – півкільцями.
  • В салатницю нарвіть листя салату, викладіть хурму, фенхель і цибулю. Посипте гранатом та полийте заправкою.

Салат з куркою та овочами без майонезу

Салат з куркою та овочами без майонезу

Салат без майонезу, з куркою набагато смачніший та корисніший. За основу краще взяти не курячу грудку, а філе стегна. Воно трохи калорійніше, проте соковитіше. Маринувати м’ясо можна додавши й інші спеції на ваш смак. Чудово підійде поєднання салатного листя з базиліком, інша зелень теж підійде. Можна додати авокадо. Якшо ви хочете приготувати страву для дієтичного харчування, тоді куряче філе варто відварити у злегка підсоленій воді.

Інгредієнти для курячого салату

  • 1 огірок

  • Помідори черрі

  • 200 г. курячого м’яса

  • 1 ст. л. соєвого соусу

  • 1/4 червоної цибулі

  • 100 г. листя салату

  • 1 зубчик часнику

  • Оливкова олія, сіль, перець за смаком

Пропонуємо, смачні салати. Прості та дешеві рецепти на кожен день.

як приготувати корисний салат

  • М’ясо поріжте та влийте соєвий соус, додайте часник, залишіть на кілька хвилин. Потім обсмажте в оливковій олії до золотистої скоринки.
  • Листя салату порвіть руками у глибоку миску.
  • Огірок та цибулю наріжте довільно, відправте до салату. Відправте решту інгредієнтів в посудину.
  • Заправте страву оливковою олією, посоліть, поперчіть.

Салат з сьомгою та сиром

Салат з сьомгою та сиром

Закуску прикрашаємо порізаними навпіл помідорками, і ще посипати сиром поверх страви, можна кунжутом. За бажанням можна посипати горіхами. Солити салат ми не рекомендуємо, адже риба сама по собі солона, плюс в соусі міститься її чимало, краще недосолити, аніж зіпсувати страву. Для приготування підійде будь-яка червона риба. Якщо нема перепелиних яєць, обійтись можна звичайними, курячими.

Інгредієнти для рибного салату

  • 200 г. листя салату (можна більше)

  • 100 г. слабосоленої сьомги

  • 3-4 перепелиних яйця

  • 2 ст. л. тертого пармезану

  • 3 шматочки багета

  • 3 ч. л. крем-соусу на основі бальзамічного оцту

  • Помідори черрі для декору

  • Лимонний сік

Дізнайтеся, що приготувати дитині на день народження.

Приготування закуски з морепродуктів

  • Відварені яйця ріжем навпіл.
  • Слабосолену рибу ріжемо середніми шматочками. Злегка поливаємо лимонним соком.
  • Багет ріжемо кубиками та смажимо на сковороді до золотистості.
  • Листя салату рвемо руками та викладаємо на таріку. Поливаємо соусом.
  • Посипаємо тертим сиром. Викладаємо рибу, яйця, обсмажений багет.

Рецепт з креветками та авокадо

Рецепт з креветками та авокадо без майонезу

Салат з креветок виходить дуже корисний, вітамінний та смачний.Готувати його легко та швидко, всього 20 хвилин. Підійде для романтичной чи сімейної вечері. Для приготування візьміть краще, помідори черрі, Айсбург можна замінити на латук, або будь-який інший салат,який знайдеться у вашому магазині. Прикрасити ще можна твердим сиром або кедровими горішками.

Інгредієнти для салату з креветками

  • 1 шт. авокадо

  • 2 шт. помідорів

  • 200 г. креветок

  • 1 шт. салату Айсберг

  • 1 п. кропу

  • 4 зубчики часника

  • Оливкова олія за смаком

Рекомендуємо топ 3 рецепти розкішних салатів на святковий стіл.

Як приготувати корисний святковий салат

  • Креветки очищуємо, та нарізаємо середніми шматочками.
  • Подрібнюємо часник. Смажимо його 2 хвилини на розігрітій сковороді з оливковою олією.
  • Забираємо часник та смажим там креветки протягом трьох хвилин.
  • М’якоть авокадо ріжемо кубиками. Так само нарізаємо помідори. Викладаємо їх у глибоку миску.
  • Рвем салат Айсберг, відправляємо до помідорів та авокадо. Туди кладем креветки та олію в якій вони смажились. Солим та перчим за смаком.
  • Посипаємо подрібненим укропом та заправляємо соком лимону та трішки оливковою олією. Перемішуємо та викладаємо на тарілку.

Спробуйте приготувати нові салати на новий рік.

Теги: