Грецький салат

В основі класичного грецького салату – грецький козячий сир фета. Та не засмучуйтесь, якщо такого не знайшлося у вашому холодильнику або найближчому супермаркеті.

Чудово підійде і бринза, і чеддер або навіть звичайний підсолений кисломолочний сир. Творчі експерименти у приготуванні цієї справі підуть на користь і салату, і вам.

Інгредієнти для грецького салату

  • 200 г сиру фета

  • 3-4 помідори

  • 1-2 огірки

  • 1-2 болгарських перці

  • 1 ріпчаста цибулина (бажано червона)

  • сік ½ лимона

  • 80 г оливок без кісточок

  • 3-4 ст. ложки оливкової олії

  • листя салату

  • петрушка, селера, базилік

  • часник, сіль, чорний мелений перець

Спробуйте також рецепт салату “Ромашка”

Як приготувати салат «Грецький»

  • Особливість салату в тому, що порізані овочі викладаються шарами і не перемішуються.
  • Листя салату помити, зрізати товсті стебла, викласти в широкий салатник.
  • Помідори порізати крупно, рівномірно розкласти на листя.
  • Зверху – порізані кільцями огірки, перець та ріпчасту цибулю.
  • Додати маслини (можна розрізати навпіл кожну), нарізаний кубиками сир.
  • Посипати дрібно посіченою зеленню.
  • Видушити сік лимона просто на овоічі.
  • Посипати сіллю та перцем, рівномірно, щоб охопити кожен шматочок овочів, полити оливковою олією.

Рекомендуємо ще приготувати хрусткий салат з огірком та сухариками.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора