Грецький салат
В основі класичного грецького салату – грецький козячий сир фета. Та не засмучуйтесь, якщо такого не знайшлося у вашому холодильнику або найближчому супермаркеті.
Чудово підійде і бринза, і чеддер або навіть звичайний підсолений кисломолочний сир. Творчі експерименти у приготуванні цієї справі підуть на користь і салату, і вам.
Інгредієнти для грецького салату
200 г сиру фета
3-4 помідори
1-2 огірки
1-2 болгарських перці
1 ріпчаста цибулина (бажано червона)
сік ½ лимона
80 г оливок без кісточок
3-4 ст. ложки оливкової олії
листя салату
петрушка, селера, базилік
часник, сіль, чорний мелений перець
Спробуйте також рецепт салату “Ромашка”
Як приготувати салат «Грецький»
- Особливість салату в тому, що порізані овочі викладаються шарами і не перемішуються.
- Листя салату помити, зрізати товсті стебла, викласти в широкий салатник.
- Помідори порізати крупно, рівномірно розкласти на листя.
- Зверху – порізані кільцями огірки, перець та ріпчасту цибулю.
- Додати маслини (можна розрізати навпіл кожну), нарізаний кубиками сир.
- Посипати дрібно посіченою зеленню.
- Видушити сік лимона просто на овоічі.
- Посипати сіллю та перцем, рівномірно, щоб охопити кожен шматочок овочів, полити оливковою олією.
Рекомендуємо ще приготувати хрусткий салат з огірком та сухариками.