Холодні та гарячі закуски на Новий рік 2021 | Оригінальні рецепти

Не знаєте що приготувати на Новий рік? Тоді, спробуйте холодні та гарячі закуски на Новий рік 2021. Ми підготували оригінальні рецепти новорічних страв на святковий стіл. З нашими рецептами, смачне новорічне меню вам забезпечено.

Святкові, новорічні закуски, чудово розігрівають апетит, перед подачею основних страв. Тому, вони повинні бути не лише смачні, а й цікаві та оригінальні, з вишуканою подачею. Іноді, святковий, новорічний стіл, може складатися з одних закусок, так званий, шведський стіл. Для таких випадків, ми підготували добірку з 12 оригінальних закусок на Новий рік. А щоб вам було простіше орієнтуватися, ми розділили статтю на дві частини: холодні та гарячі закуски на святковий стіл.

Тут, ви знайдете смачні гарячі та холодні страви з червоної риби, ікри, м’ясні закуски, рулети з лаваша, без майонезу, з сиром та часником, на шпажках, на чорному хлібі, фаршировані шампіньйони на сковороді, з картоплі, риби, з м’ясної вирізки, тощо.

Холодні закуски на Новий рік

Холодні закуски на Новий рік

Одним з основних пунктів смачного новорічного меню, є холодні закуски, без яких, не обходиться жодне застілля, і традиційно, на святковому столі, їх повинно бути декілька. Зазвичай, ми звикли готувати салати, овочеві та м’ясні нарізки. Проте, можна приготувати нові цікаві та оригінальні, новорічні чи різдвяні страви.

Холодні закуски на свято, готуються нашвидкоруч, а виходять смачні та вишукані. Зазвичай, це легкі нарізки, закуски на шпажках, які ще мають назву канапе, тарталетки, або бутерброди.

Рекомендуємо, святкову закуску “Ананасові острівки”.

1. Тарталетки з червоною рибою і сиром

Тарталетки з червоною рибою і сиром

Тарталетки з червоною рибою – завжди смачна закуска, з якою можна експериментувати, отримуючи щоразу щось цікаве та вишукане. Завдяки вдалому поєднанню плавленого сиру, червоної риби та ікри, страва набуває оригінального та приємного смаку. Часто, господині замінюють плавлений сирок на вершковий або кисломолочний, а майонез – на сметану або натуральний йогурт.

Можна оригінально оформити закуску: з шматочків риби сформувати рулетики, потім трішки розгорнути, щоб утворилась троянда, і викласти поверх тарталеток. Можна ще, зробити те ж саме з огірком, порізавши його тонкими пластинками. Начиняти краще за допомогою кондитерського мішка, формуючи акуратні візерунки.

Ingredients

  • 150 г форелі або сьомги

  • 17 шт. тарталеток

  • 2 шт. плавленого сирка

  • 3 шт. курячих яєць

  • 3 ст. л. домашнього майонезу

  • 30 г кропу

  • Сіль, перець

Рекомендуємо, страви з маринованих грибів на новорічний стіл.

Directions

  • На середній тертці натираємо плавлений сир. Подрібнюємо кріп.
  • Червону рибу нарізаємо тонкими шматочками.
  • Яйця відварюємо та очищуємо, розминаємо виделкою і змішуємо з сиром. Додаємо майонез, кріп, сіль та перець. Перемішуємо.
  • За допомогою чайної ложки викладаємо сирну начинку в тарталетки. Зверху викладаємо шматочки сьомги.

2. Помідори чері з креветками та вершковим сиром

Помідори з креветками та вершковим сиром

Закуска з помідорів, креветок та вершкового сиру – швидкий та простий рецепт, який прикрасить будь-який новорічний або різдвяний стіл. Перед подачею, рекомендується накрити закуску капелюшками з помідорів, або посипати зверху червоною ікрою.

Щоб страва була більш пікантною, пропоную підсмажити креветки з часником 1-2 хвилини. Або ж, додати до вершкового сиру зелень кропу та часник, і за допомогою кондитерського мішка наповнити помідори. Перевертати помідори потрібно для того, щоб стекла зайва рідина, і на святковому столі, страва не потекла, а виглядала вишукано.

Ingredients

  • 20 шт. помідорів чері

  • 20 шт. креветок

  • 200 г вершкового сиру

  • Сіль за смаком

Спробуйте, мариновані гриби на новорічний стіл.

Directions

  • Кожен помідор миємо. Зрізаємо верхівки та акуратно видаляємо м’якоть, чайною ложкою.
  • Зсередини трішки підсолюємо та перевертаємо.
  • У підсоленій воді, відварюємо креветки. Очищуємо, залишаючи хвостики.
  • Наповнюємо помідори сиром, зверху встромляємо креветки.

3. Рулети з лаваша і червоної риби без майонезу

 Рулети з лаваша і червоної риби без майонезу

Такі рулети з лаваша, червоної риби і вершкового сиру не лише смачні, а й легкі та корисні. І на святковому столі виглядають вишукано. Замість помідора можна взяти огірок або солодкий болгарський перець. Викладати краще на велику тарілку, вкриту листям салату.

Для зручності гостей, якщо рулети маленького розміру, проткніть кожен шматочок шпажкою, або перев’яжіть стеблом зеленої цибулі. Нарізати можна як і поперек, на рівні шматочки, так і на вскоси. Щоб було легко нарізати рибу, її варто злегка заморозити. Лосось можна засолити самостійно, або придбати вже готовий у супермаркеті.

Ingredients

  • 2 шт. лаваша

  • 200 г слабосоленого лосося

  • 2 шт. помідорів

  • 150 г вершкового сиру

  • 6-8 шт. листя салату

  • 1 п. зеленої цибулі

  • Лимонний сік, перець

Пропонуємо, жульєн в булочці.

Directions

  • Лаваш рівномірно змастіть вершковим сиром та поперчіть.
  • Подрібніть зелену цибулю та посипте поверх сиру.
  • Зверху викладіть тонкі шматочки лосося та трішки збризніть лимонним соком.
  • Зверху кладемо кільця помідора та листя салату. Щільно скручуємо в рулет, замотуємо харчовою плівкою та залишаємо в холодильнику на 1-2 години. Після чого нарізаємо на порційні шматочки.

4. Профітролі з червоною ікрою

 Профітролі з червоною ікрою

Профітролі – повітряні булочки без начинки, які можна наповнювати будь-чим. Але сьогодні, давайте приготуємо їх з червоною ікрою та рибою, які однозначно, впишуться у ваше новорічне меню.

Для гарної подачі, згорніть форель в трубочку, викладіть поверх профітролів та накрийте зверху зрізаною кришечкою. До речі, їх можна не розрізати, а надрізати, так буде значно швидше. Рекомендую, прикрасити ще гілочкою кропу або розмарину. Для любителів яскравого смаку, викладіть в кожен профітроль, шматочок лимону.

Ingredients

  • 9 шт. готових профітролів

  • 150 г вершкового сиру

  • 150 г червоної ікри

  • 200 г вершків

  • 300 г сласосоленої форелі

  • Кріп

Приготуйте, бутерброди з шинкою та ананасами.

Directions

  • Вершки збиваємо в густу піну
  • У блендері збити вершковий сир та 2/3 форелі, Повільно додаємо вершки, помішуючи.
  • Туди ж, додаємо ікру та перемішуємо.
  • Кондитерський мішок наповнити начинкою.
  • У профітролів зрізати верхівку та начинити сумішшю. Перед подачею прикрасити рештою форелі.

5. М’ясні рулетики з грибами і сиром косичка

М'ясні рулетики з грибами і сиром косичка

Шампіньйони, можна не смажити, а відварити у підсоленій воді протягом 15 хвилин. Прикрасити святкову страву рекомендую оливками або маслинами. Наприклад, на порційну тарілку викладіть листя будь-якого салату, зверху помістіть м’ясну закуску та посипте оливками. Або посипте подрібненим кропом. Щоб рулети не розпались, закріпіть їх а допомогою зубочистки, декоративної шпажки, або перев’яжіть сиром косичка. Шинку можна купити одразу нарізану, яка продається у будь-якому супермаркеті.

До речі, з цієї начинки, можна приготувати й бутерброди. Для цього, візьміть скибочки чорного хліба, намастіть його сирно-грибною начинкою, шинку скрутіть в рулетик та викладіть зверху. Так, у вас вийде канапе на чорному хлібі.

Ingredients

  • 200 г печериць

  • 200 г шинки

  • 100 г сиру косичка

  • 1 ст. л. майонезу

  • 1/4  ч. л. солі

Дізнайтеся, 9 способів, як начинити яйця.

Directions

  • Шинку нарізаємо тонкими шматочками.
  • Гриби обсмажуємо на сковороді та охолоджуємо.
  • Сир дрібно наріжте і додайте гриби і змішайте з майонезом.
  • За допомогою чайної ложки викладіть начинку на шинку, і сформуйте рулетики.

6. Рибні канапе з креветками на чорному хлібі на шпажках

Рибні канапе з креветками на чорному хлібі на шпажках

Поєднання звичайного оселедця та вишуканих креветок, можливо, дещо незвично, проте дуже оригінально та смачно. Не обов’язково брати саме чорний хліб, підійде будь-який на ваш смак. Для вишуканості страви, можна використати ще, креветки: готові мариновані, або відварити чи підсмажити, відштовхуйтесь від власних уподобань.

Для того, щоб ще більше спростити приготування, купіть вже готове філе оселедця без кісток. Головне, не бійтеся експериментувати та підбирати компоненти за смаком, щоб отримати нові та оригінальні канапе на будь-який смак.

Ingredients

  • 1 філе слабосоленого оселедця

  • 1 шт. огірка

  • 100 г плавленого сиру

  • Помідори чері

  • 2 ст. л. майонезу

  • Кілька скибочок чорного хліба

  • Свіжа зелень та оливкова олія

Спробуйте, помідори фаршировані рисом та курятиною.

Directions

  • Натираємо плавлений сир, змішуємо з подрібненою зеленню та майонезом.
  • Хліб нарізаємо маленькими квадратиками та намазуємо сирною начинкою.
  • Філе оселедця ретельно очистимо від кісток та поріжемо на маленькі шматочки (такого ж розміру що й хліб).
  • Огірок нарізаємо маленькими скибочками.
  • Викладаємо шматочки оселедця і огірка. Скріплюємо все шпажками. Прикрашаємо помідорами чері.

Пропонуємо, сирні кульки з оливками.

Вишукані гарячі закуски на новорічний стіл

Вишукані гарячі закуски на новорічний стіл

Гарячі закуски, зазвичай швидкі і готуються на сковороді, в духовці або на грилі, і подаються виключно в гарячому вигляді. На їх приготування, потрібно трохи більше часу, проте вони можуть слугувати як і другі страви. Особливо, якшо в їх склад входить м’ясо або картопля.

Якщо вам набридли традиційні новорічні страви, і хочеться чогось цікавого, і водночас легкого, тоді ці рецепти ідеально впишуться у ваше святкове меню. Особливість таких закусок в тому, що з ними можна експериментувати, додаючи або змінюючі ті чи інші компоненти.

Спробуйте також, закуски на природу.

7. Фаршировані шампіньйони на сковороді

Фаршировані шампіньйони на сковороді

З печериць, можна приготувати багато різноманітних страв, в тому числі й закуски. Процес не займе у вас багато часу, проте виручить коли потрібно приготувати щось вишукане нашвидкоруч на святковий стіл. Рецепт підійде й на Новий рік чи Різдво.

Готувати можна в духовці, проте на сковороді, вони виходять соковиті та м’які. Щоб зробити їх ситними, до смажених грибних ніжок з цибулею додайте трішки курячого або свинячого фаршу. Сир рекомендую брати сулугуні, моцарелу, голландський або чеддер. Шампіньйони обирайте ті, які ще не встигли розкритись.

Ingredients

  • 7-8 шт. шампіньйонів

  • 60 г сиру

  • 1 цибулина

  • 200 мл мінеральної води

  • 100 г сметани

  • 2 ст. л. оливкової олії

  • Сіль, перець

Спробуйте, гарячі бутерброди з тунцем.

Directions

  • З печериць вирізаємо ніжки, які обсмажуємо на олії з цибулею. Додаємо сметану та готуємо ще 7 хвилин.
  • Тепер цією сумішшю, начиняємо капелюшки шампіньйонів.
  • В сковороду вливаємо мінеральну воду і викладаємо гриби, накривши кришкою. Тушкуємо 30 хвилин на маленькому вогні.
  • Готові печериці посипаємо тертим сиром.

8. Жульєн запечений в тарталетках

Жульєн запечений в тарталетках з куркою

Якщо ви готуєте новорічне меню, тоді, порційний жульєн з куркою та грибами – чудовий варіант урізноманітнити святкове меню. Такі холодні закуски з м’яса, риби чи грибів, стане справжньою окрасою новорічного столу. Для зручності, можна приготувати жульєн в тарталетках заздалегідь, а перед подачею розігріти в мікрохвильовій печі.

Тарталетки краще обирати пісочні. Подавати на стіл, виключно в гарячому вигляді. Для приготування жульєну, можна використовувати будь-які гриби: гливи, білі або ж лисчки. Якщо у вас обмаль часу, замініть соус- сметаною, додавши туди трішки зелені кропу та часнику.

Ingredients

  • 18 шт. тарталеток

  • 1 скл. сметани

  • 320 г курячого філе

  • 1 скл. молока

  • 1 ст. л. борошна

  • 180 г печериць

  • 100 г сиру

  • 50 г вершкового масла

  • Сіль, перець

Пропонуємо також, рецепт шашлику з курки в духовці.

Directions

  • Гриби обсмажуємо на сковороді.
  • Куряче філе відварюємо у підсоленій воді та рвемо руками на шматочки. Додаємо до грибів. Смажимо кілька хвилин. За потреби солимо.
  • У каструльці розтоплюємо масло, всипаємо борошно. Після закипання відразу вливаємо молоко.
  • Коли суміш закипить, знімаємо з вогню та охолоджуємо. Додаємо сметану.
  • Смажені гриби розкладаємо в тарталетки і заливаємо соусом. Посипаємо тертим сиром. Запікати 15 хвилин у духовці.

9. Курячі рулети з сиром та часником

 Курячі рулети з сиром та часником

Завдяки оригінальному поєднанню ніжного м’яса та солодкого ананасу, рулетики виходять соковиті та ароматні. Сир можна використовувати будь-який, на ваш смак. Ананаси підійдуть не лише консервовані, а й свіжі, вийде чудове поєднання.

Іноді, замінюють ананаси курагою або чорносливом, але це все по бажанню. Головне, не забудьте зняти нитки, перед подачею. Подавати зі свіжими овочами або легким салатом. Прикрасити можна ссвіжим листям салату.

Ingredients

  • 2 шт. курячого філе

  • 90 г консервованих ананасів

  • 60 г сиру

  • 2 зубчики часнику

  • Сіль, перець

Спробуйте, картопляні мафіни з яйцем.

Directions

  • Куряче філе розрізаємо тонкими пластинами. Солимо та перчимо.
  • На кожну пластину викладаємо шматочки ананасів та сиру. Скручуємо рулетики і закріплюємо нитками або зубочисткою.
  • На розігрітій сковороді з олією та часником, смажимо наші рулети до золодистості.
  • Потім, перекладаємо у форму, і запікаємо 20 хвилин, при температурі 170-180 градусів ( в залежності від потужності духовки).

10. Гаряча закуска з лаваша і картоплі

Гаряча закуска з лаваша і картоплі

Після обсмаження, викладаємо кожен рулетик на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. прикрашаємо свіжою зеленню. Для ще більш цікавого смаку, додайте в начинку тертий сир.

Якщо вам не зручно працювати з таким рідким кляром, додайте в нього трішки борошна, або не використовуйте його взагалі. В такому випадку, можна запікати рулетики в духовці до золотистості. Не обов’язково згортати в рулет, можна сформувати конвертики або трикутники. Подавати на святковий стіл, краще, виклавши на тарілку, вкриту листям салату.

Ingredients

  • 1 кг картоплі

  • 1 цибулина

  • 2 яйця

  • 2 шт. лаваша

  • 150 г соняшникової олії

  • 250 г молока

  • 250 г вареної ковбаси

  • 30 г вершкового масла

  • Петрушка, сіль, перець

Рекомендуємо, картопляний рулет з грибами.

Directions

  • Картоплю відварити.
  • Цибулю очистити та обсмажити у вершковому маслі
  • Ковбасу натираємо на тертці, з великими отворами.
  • Коли картопля буде варена, додати 2/3 молока та збити до стану пюре.
  • До картоплі додати цибулю, ковбасу і подрібнену цибулю. Перемішати.
  • Розстелити лаваш та викласти рівномірно начинку. Згорнути в рулет.
  • Розрізаємо лаваш на шматочки, товщиною не більше 2 сантиметрів.
  • Збиваємо яйця, вливаємо молоко та перемішуємо.
  • Рулети вимочуємо в клярі та смажимо на розігрітій сковороді до золотистої скоринки.

11. Оригінальна закуска з свинячої вирізки

Оригінальна закуска з свинячої вирізки

Закуска з свинячої вирізка – чудовий варіант новорічного столу, яка точно сподобається вашим гостям. Щоб гаряча, м’ясна страва виглядала вишукано, помістіть на широку тарілку листя салату, а зверху викладіть шматочки соковитого м’яса. Або викладіть на дерев’яну дощечку, прикрасивши гілочками розмарину. За потреби, додайте інші спеції: куркума, карі, базилік, коріандр, тощо. Гірчиця підійде й французька, й будь-яка інша.

Таку свинину можна приготувати й на сковороді, обсмажуючи на великому вогні по 2-3 хвилин. Тоді ви отримаєте ще більш соковиту та ніжну м’ясну закуску.

Ingredients

  • 700 г свинячої вирізки

  • 3-4 зубчики часнику

  • 30 г соєвого соусу

  • 30 г діжонської гірчиці

  • 1/2 ч. л. перцю і 1 ч. л. солі

Спробуйте приготувати, ароматне печене м’ясо в духовці.

Directions

  • Часник пропустіть через прес, додайте соєвий соус та гірчицю, перемішайте.
  • Свинину солимо, перчимо і натираємо соусом.
  • На деко, застелене пергаментним папером викладаємо свинячу вирізку і накрийте фольгою.
  • Запікаємо при температурі 180 градусів, протягом 50 хвилин. Після чого, знімаємо фольгу і випікаємо ще 10 хвилин.
  • Гарячу вирізку розрізаємо на пластини і подаємо.

12. Новорічна закуска з м’яса і печериць

Новорічна закуска з м'яса і печериць

Апетитні рулетики, в поєднанні грибів бекону та м’яса, стануть чудовим доповненням до новорічного столу. Можна придбати готовий курячий або будь-який інший фарш. А шматочки бекону, зроблять трішки сухий фарш, м’яким та соковитим. Подавати з сливовим соусом ткемалі або македонським гострим соусом. Подавати в гарячому вигляді з легким салатом або свіжими овочами.

Ingredients

  • 1 уп. бекону

  • 400 г свинини

  • 200 г печериць

  • 1 велика цибулина

  • 2 яйця

  • 2 ст. л. панірувальних сухарів

  • Олія

  • Сіль, перець, спеції, зелень

Directions

  • Цибулю обсмажуємо з подрібненими грибами на розігрітій сковороді.
  • Свинину перекручуємо через м’ясорубку, додаємо смажені гриби, яйця, сухарі, сіль, перець, спеції, зелень і перемішуємо.
  • З фаршу формуємо невеликі кульки і замотуємо смужками бекону.
  • Викладаємо у форму, запікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Теги: