17.11.2015

Салат із червоної риби з ківі

Рецепт неймовірно смачного салату із слабосоленої червоної риби (сьомги, форелі, горбуші), свіжих помідорів, ківі та оливок із пікантною заправкою. Чудовий варіант для святкового столу, неймовірно корисна і проста в приготуванні закуска і на будень, щоправда, не надто бюджетна. Та оскільки все одно осіння пора вимагає вітамінних «надходжень», віддайте перевагу якісним натуральним продуктам.

Інгредієнти для салату

  • 300 г слабосоленої червоної риби

  • 3 ківі

  • 2 помідори

  • 300 г листя салату

  • 80 г оливок без кісточок

  • зелень петрушки

  • 50 мл соняшникової або оливкової олії

  • 0,5 лимона

  • сіль і перець до смаку

Рекомендуємо також салат з ківі та ананасами.

Як приготувати салат з червоної риби та ківі

  • Приготувати заправку: у баночку ємністю 200 мл налити олію, видушити туди сік із половини лимона, щільно закрутити кришку та інтенсивно потрусити протягом 1 хв.
  • Очистити листя салату, промити, обсушити і порізати не дуже дрібно.
  • Червону рибу порізати соломкою.
  • Ківі очистити від шкірки, порізати кубиками.
  • Помідори порізати соломкою.
  • Петрушку посікти дрібно.
  • Викласти в салатник листя салату, зверху шматочки червоної риби, змішаної з помідорами та ківі. Трішки посолити і поперчити до смаку.
  • Покласти шар оливок (можна кожну розрізати навпіл), дрібно посічену петрушку.
  • Полити олійно-лимонною заправкою та одразу ж подавати до столу. Можна посипати насінням кунжуту.

Радимо ще приготувати горбушу у винно-імбирному соусі.

Якщо вам сподобався рецепт салату з червоної риби та ківі, прокоментуйте його на сайті.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.