Салат із червоної риби з ківі
Рецепт неймовірно смачного салату із слабосоленої червоної риби (сьомги, форелі, горбуші), свіжих помідорів, ківі та оливок із пікантною заправкою. Чудовий варіант для святкового столу, неймовірно корисна і проста в приготуванні закуска і на будень, щоправда, не надто бюджетна. Та оскільки все одно осіння пора вимагає вітамінних «надходжень», віддайте перевагу якісним натуральним продуктам.
Інгредієнти для салату
3 ківі
2 помідори
300 г листя салату
80 г оливок без кісточок
зелень петрушки
50 мл соняшникової або оливкової олії
0,5 лимона
сіль і перець до смаку
Рекомендуємо також салат з ківі та ананасами.
Як приготувати салат з червоної риби та ківі
- Приготувати заправку: у баночку ємністю 200 мл налити олію, видушити туди сік із половини лимона, щільно закрутити кришку та інтенсивно потрусити протягом 1 хв.
- Очистити листя салату, промити, обсушити і порізати не дуже дрібно.
- Червону рибу порізати соломкою.
- Ківі очистити від шкірки, порізати кубиками.
- Помідори порізати соломкою.
- Петрушку посікти дрібно.
- Викласти в салатник листя салату, зверху шматочки червоної риби, змішаної з помідорами та ківі. Трішки посолити і поперчити до смаку.
- Покласти шар оливок (можна кожну розрізати навпіл), дрібно посічену петрушку.
- Полити олійно-лимонною заправкою та одразу ж подавати до столу. Можна посипати насінням кунжуту.
Радимо ще приготувати горбушу у винно-імбирному соусі.
Якщо вам сподобався рецепт салату з червоної риби та ківі, прокоментуйте його на сайті.