М’ясні салати до святкового столу | З майонезом VS олією

Смачні м’ясні салати до святкового столу. Рецепти з майонезом та олією (без майонезу). Святкові салати на Новий рік з свинини, телятини, з маринованою цибулею та куркою, свіжими огірками, ковбасою, грибами, мисливськими ковбасками.

Так як салати, мають властивість пускати сік, готувати їх варто перед подачею на святковий стіл, хоча це не стосується таких салатів як оселедець під шубою чи мімоза. Подають їх звичайно до святкового столу, але і на кожен день, теж підійдуть. Вони настільки ситні, що можуть замінити другу страву, або взагалі – основну. Тут ви знайдете м’ясні салати, які можна приготувати і на романтичну вечерю.

М’ясні салати з майонезом до святкового столу

Салат з копченою куркою та свіжими огірками

Салати з м’яса і майонезу, досить популярні на святковому столі, частіше, вони відносяться більше до других страв, аніж до закусок, адже поживна цінність у них вища. Салати, можна готувати з м’яса свинини, телятини, індички, курки, кролика, баранини, поєднуючи його з свіжими овочами, грибами, тощо.

Найчастіше, м’ясні салати на Новий рік чи Різдво, подаються з майонезом, але ми приготували ще кілька варіантів на олії та без майонезу.

1. Салат з копченою куркою та свіжими огірками

М'ясні салати з майонезом до святкового столу

Салати з курки, призначені більше до святкового столу, але вони здатні прикрасити і звичайну вечерю чи обід. Ви можете використати будь-яке м’ясо, наприклад відварену курку, бекон чи навіть приготувати його з ковбаси. Прикрасити можна кунжутом, меленим чорним перцем, тертим сиром чи просто свіжою зеленню.

Інгредієнти

  • 200 г копченого курячого філе

  • 100 г сиру

  • 2 яйця

  • 200 г помідорів чері

  • 1 п листя салату

  • 1 уп. сухариків

  • 2 свіжих огірка

  • 100 г майонезу

  • 2 ч. л. гірчиці

  • Сіль, перець за смаком

Рекомендуємо, розкішні салати на святковий стіл.

Приготування

  • Листя салату рвемо руками, викладаємо порізані навпіл помідори.
  • Огірки нарізаємо на невеликі кубики або півкільця. Сир, теж нарізаємо кубиками і кидаємо до салату.
  • До страви додаємо порізану кубиками курку та відварені яйця.
  • Змішуємо майонез з гірчицею, перцем та сіллю і заправляємо салат. Перед подачею посипаємо сухариками.

Вам сподобаються, холодні та гарячі закуски на Новий рік.

2. Салат з мисливськими ковбасками

Салат з мисливськими ковбасками

Сухарики можна додати перед самою подачею, якщо хочете, щоб вони були хрусткі. Можна додати мариновану цибулю та огірки. Якщо не знайшлося мисливських ковбасок, візьміть будь-яку іншу копчену ковбасу і поріжте на невеликі кубики. Замінити звичайний твердий сир, можна сиром “косичка”.

Інгредієнти

  • 200 г мисливських ковбасок або копченої ковбаси

  • 100 г моркви по-корейськи

  • 100 г сиру

  • 100 г батона (для сухарів)

  • Майонез

  • Олія

  • Сіль, перець

Рекомендуємо,  салат з маринованими грибами і зеленим горошком.

Приготування салату з ковбаси

  • На розігрітій з олією сковороді, обсмажуємо порізаний кубиками батон і смажимо на великому вогні до золотистості.
  • Ковбасу нарізаємо кільцями. Сир ріжемо на кубики.
  • З’єднуємо всі компоненти, солимо, перчимо і заправляємо майонезом.

М’ясні салати без майонезу

М'ясні салати без майонезу

Кожен м’ясний салат без майонезу, представлений нижче ви можете заправити сумішшю оливкової олії з додаванням французької або діжонської гірчиці. Адже вони настільки універсальні, що до них, підійде практично будь-який соус. Вони всі, ідеально виглядатимуть на святковому столі. Не дивлячись на те, що готуються вони з м’ясних продуктів, вони досить легкі, так як в якості заправки, використовуються низькокалорійні соуси або олія.

3. Салат з маринованою цибулею та куркою

Салат з маринованою цибулею та куркою

В якості заправки, ви можете спростити процес і використати оливкову олію та гірчицю. Можливо, не всім подобається смак чи аромат маринованої цибулі, тому, ви можете її обсмажити разом з куркою, і в такому вигляді, подати на святковий стіл в новорічні свята. Але запевнимо, що після маринаду, смак та аромат цибулі, ледь відчутний.

Інгредієнти

  • 400 г курки

  • 1 цибулина

  • 1 ст. л. цукру

  • 3 ст. л. оцту

  • 50 г сиру

  • 2 шт. огірка

  • Листя салату, зелень за смаком

  • Для соусу:
    2 помідори

  • 2 зубчики часнику

  • 1 ч. л. оцет (6%)

  • 1/2 ч. л. меду

  • Сіль, перець за смаком

  • Перець чилі за смаком

Рекомендуємо, салати на день народження.

Приготування

  • М’ясо курки нарізаємо на шматочки і обсмажуємо до золотистості. За потреби додати солі та перцю.
  • В іншу сковорідку кидаємо порізані помідори, перець чилі, тушкуємо 10 хвилин. Додаємо мед, сіль, спеції, подрібнений часник, через 3 хвилини додаємо оцет і вимикаємо вогонь.
  • Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Пів склянки теплої води розмішуємо з цукром, сіллю та оцтом, заливаємо рідиною цибулю і залишаємо до повного охолодження води.
  • Огірки нарізаємо соломкою, подрібнюємо зелень. З’єднуємо м’ясо, зелень, соус.
  • На тарілку кладемо листя салату, виклалаємо м’ясо з соусом, маринованою цибулею, посипаємо тертим сиром та зеленню. Прикрашаємо шматочками помідорів.

4. Теплий салат з телятини з олією

Теплий салат з телятини на Новий рік

Ви можете приготувати м’ясо і в духовці, виклавши його на пергаментний папір, змащений олією. Для цього, перші 5 хвилин, варто запікати при температурі 220 градусів, а наступні 15 хвилин, при 170°С. Подавати на святковий стіл одразу.

Інгредієнти

  • 500 г телячої вирізки

  • 10 шт. помідорів чері

  • 3 шт. огірків

  • 2 шт. червоної цибулі

  • 1/2 лайма

  • 1 п. кінзи

  • 1 п. базиліка

  • 2 ч. л. діжонської гірчиці в зернах

  • Оливкова олія

  • Сіль, перець

Пропонуємо, салати на Новий рік.

Приготування

  • З вирізки готуємо стейк на грилі, такої прожарки, яка вам потрібна.
  • Огірки нарізаємо кільцями, цибулю  — півкільцями, помідори  — навпіл. Дрібно нарізаємо базилік та кінзу.
  • Для заправки змішуємо сік лайма, оливкову олію, гірчицю, сіль та перець.
  • М’ясо нарізаємо тонкими пластинами, додаємо зелень та нарізані овочі, заправляємо все соусом.

5. М’ясний салат з грибами і яловичиною без майонезу

М'ясний салат з грибами без майонезу

Якщо ви слідкуєте з фігурою, можете відварити яловичину або запекти у духовці, як описано в попередньому рецепті. За потреби, салат можна викласти шарами, завдяки спеціальній формі, але все таки, краще оформити на великій, красивій тарілці.

Інгредієнти

  • 300 г яловичини

  • 300 г маринованих печериць

  • 3 шт. маринованих огірка

  • 1 цибулина

  • Зелень

  • Соєвий соус за смаком

Спробуйте, дешеві салати на кожен день.

Приготування

  • Яловичину обсмажуємо на олії, додаємо соєвий соус, спеції. Додаємо порізану цибулю, наприкінці кидаємо зелень. Тушкуємо 3 хвилини і вимикаємо вогонь.
  • Мариновані гриби ріжемо на 2 або 4 частини, додаємо м’ясо з цибулею і зеленню. Додаємо нарізані мариновані огірки. За потреби заправити соусом олії з гірчицею.

Спробуйте, осінні салати на святковий стіл.

Теги: