17.08.2015

Салат «Оселедець під шубою» класичний

Поєднання солоного оселедця з солодкуватим бурячком, пікантною цибулькою та гостреньким майонезом – це гастрономічний винахід, який ощасливив не одну радянську родину. Людина, яка придумала цей рецепт, безумовно заслуговує на чільне місце в історії СРСР. Шкода, що ми навіть не знаємо її імені, зате смак «Шуби» досі у нас на вустах.

Інгредієнти для класичного салату

Приготуйте також лінивий варіант “Оселедця під шубою”.

Як приготувати класичний «Оселедець під шубою»

  • Відварити картоплю, буряк і моркву в мундирі до готовності.
  • Рибу почистити, розділити на філе, видалити шкірку, кісточки, порізати кубиками.
  • На дно тарілки рівним шаром розкласти порізаний оселедець.
  • Очищену цибулину покришити і рівномірно викласти поверх риби.
  • Після цього щедро полити майонезом.
  • Відварену і почищену картоплю потерти на грубу тертку і викласти наступним шаром.
  • Знову змастити майонезом або зробити сіточку.
  • Далі по сітці розподілити натерту моркву.
  • Останній шар – буряк, щедро змащений майонезом.
  • Перед подачею «Оселедець під шубою» рекомендується потримати у холодильнику протягом кількох годин.

Рекомендуємо також замаринувати оселедець у домашніх умовах.

Якщо вам сподобався рецепт салату “Оселедець під шубою” і його смак викликав у вас ностальгію, поділіться враженнями на сайті, а друзям розкажіть про це у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.