12.05.2015

Канапки на святковий стіл – 30 оригінальних рецептів бутербродів

Спробуйте 30 рецептів канапок з грінок на день народження, Новий рік, весілля, для фуршету чи козацького столу. Пропонуємо оригінальне меню святкових бутербродів з ковбасою, ікрою, ківі, з червоної риби, сиру та часнику, оселедцем, помідорами та з чорного хліба на святковий стіл. Смачні рецепти та оформлення канапе з фото.

Малесенькі бутерброди на один «укус» можна брати просто руками, а можна настромити на шпажку. Головне – вдало підібраний букетик смаків. Пропонуємо 30 фоторецептів канапок для тих, хто не тільки не любить готувати, а й лінується багато читати.

Як зробити оригінальні канапки? Холодні закуски на шпажках, це бомбезний варіант для гостей на будь-який стіл: буденний чи святковий. Це може бути день народження, або просто діловий фуршет. 


Саме слово «канапе» у перекладі з французької означає «скибочку підсмаженого хліба з якою-небудь закускою». Як правило, ширина і довжина шматочка хліба – основи для канапе – не перевищує 3-5 см. І те, що на ньому може поміститися, – настільки різноманітне, що перерахувати навіть тисячну частину варіантів канапе – справа марна і невдячна.

Спробуйте, рецепт гарячих бутербродів для чоловічого сніданку.

Рецепти бутербродів на святковий стіл

Помідор, копчена ковбаса, твердий сир, огірок, оливка на шматочку білого хліба.
Помідор, копчена ковбаса, твердий сир, огірок, оливка на шматочку білого хліба.

Готують канапе переважно для святкового столу, адже вони дуже елегантно виглядають. А маленький розмір канапе дозволяє використовувати навіть делікатесні продукти. Бутерброди – чудовий перекус не лише для дорослих, а й для дітей. Шматочок бородинського хліба з маслом та сиром, чудове доповнення до сніданку школярам.

Радимо також прочитати про те, звідки походять бутерброди, сендвічі й канапки. 

Печінковий паштет, вичавлений на крекер з кондитерського шприца з фігурною насадкою.
Печінковий паштет, вичавлений на крекер з кондитерського шприца з фігурною насадкою.

Невеликі закусочні бутербродики, як правило, нанизані на красиві різнокольорові шпажки, за які їх зручно брати і цілими класти в рот. Цю закуску сьогодні можна побачити на різних заходах досить часто, та й на домашніх святах вона теж популярна. Гарне оформлення страви і правильне поєднання компонентів, допоможе швидко приготувати ідеальний фуршет на святковий стіл. Тут можна повністю експериментувати, імпровізація лише вітається!

21 рецепт найцікавіших та найнесподіваніших бутербродів – ТУТ.

Сир різних сортів перемежований половинками виноградинок на шпажці.
Сир різних сортів перемежований половинками виноградинок на шпажці.

Приготування канапе не вимагає особливих умінь, головне – вдало поєднувати продукти. Крім цього, рецепти канапе часто містять різні паштети, пасти і соуси, які надають їм особливого смаку й оригінального вигляду, особливо смакує печінковий паштет з крекером. Ще можна зробити паштет зі шпротів, збивши їх в блендері і намастивши на шматочок свіжого хліба. Часто такі бутерброди прикрашають шматочком лимона та гілочкою кропу або петрушки.

Яким має бути літній перекус – щоб і смачно, і корисно – дізнавайтеся ТУТ.

Веселі пінгвінчики з оливок, моцарели і морквимна шпажках.
Веселі пінгвінчики з оливок, моцарели і моркви на шпажках.

Маленькі бутерброди канапе зазвичай роблять вагою не більше 50-80г, викладаючи на обсмажені шматочки білого або чорного хліба різні пасти з продуктів або дуже тонко порізані продукти. Зазвичай, канапе дуже подобається дітям. Дитячі закуски, повинні мати оригінальний вигляд, з різноманітним оформлення, щоб було цікаво їх смакувати.

Цікавий рецепт вишуканих фігурних бутербродів.

Троянди з червоної слабосоленої риби, вершкового сиру та зелені на шматочках білого хліба або багета.
Троянди з червоної слабосоленої риби, вершкового сиру та зелені на шматочках білого хліба або багета.

Деякі кухарі будують багатоповерхові башточки з декількох сортів шинки, сиру і ковбаси, скріплюючи конструкцію зубочисткою, а увінчують конструкцію оливкою або лимончиком. Дехто будує не в висоту, а в ширину, створюючи композиції на площині, розташовуючи на хлібному фундаменті цілі пейзажі з крему, паштету або мусу.

Рецепт бутербродного масла. Це так смачно і оригінально!

Канапе для романтичного фуршету: ковбаса сир та свіжий огірок на чорному хлібі - усе вирізати формочкою для печива.
Канапе для романтичного фуршету: ковбаса сир та свіжий огірок на чорному хлібі – усе вирізати формочкою для печива.

Приготування канапе хоч і вимагає часу (зазвичай канапе готують відразу кілька десятків штук), але дуже приємна. Це творчий процес, близький до мистецтва – оформити такі бутерброди можна дуже красиво й вишукано. Варіантів, звісно ж, украй багато, а ми розповімо про тридцять найпростіших і найцікавіших. Ви, власноруч можете придумати нові канапе, поєднуючи улюблені продукти. Все що вам потрібно — лише фантазія та бажання.

Усе геніальне – просте: гарячі бутерброди з картопляним пюре!

Оселедець, оливки, болгарський перець, свіжий огірок, морква, твердий сир, довільно нанизані на шпажки.
Оселедець, оливки, болгарський перець, свіжий огірок, морква, цибуля, твердий сир, довільно нанизані на шпажки.

Чудово смакують канапе з ікрою та червоною рибою, канапе з оселедцем та креветками, канапе з шинкою та ковбасою. Можна й на ароматну скибочку хліба, покласти трішки ікри або шматочок червоної риби, навіть нічим не намастивши — вийде теж дуже смачно. А намазувати можна будь-чим, від звичайного масла, до вершкового сиру або оригінального соусу, якийприготуєте в домашніх умовах.

Хто сказав, що бутерброди готують тільки на хлібі? Приготуйте бутербродні вафлі!

Равлик з огірочка, копченого лосося та твердого сиру на змащеному вершковим сиром шматочку білого хліба, парасолька з болгарського перцю.
Равлик з огірочка, копченого лосося та твердого сиру на змащеному вершковим сиром шматочку білого хліба, парасолька з болгарського перцю.

Надзвичайно вдалим доповненням до рибних чи м’ясних елементів у канапе слугують шматочки свіжих овочів. А якщо зробити фігурне канапе, краєм гострого ножа або за допомогою металевої форми для печива, та злегка обсмажити хліб на сухій сковорідці, ваші гості будуть лише в захваті. Святкові канапки – ідеальний варіант, показати свої творчі здібності, навіть новачкам. До того ж, готуються на швидку руку.

Рецепт ароматного бутербродного м’яса. Смакота!

Вітрильники з твердого сиру, моркви, свіжого огірка та ковбаси, встромлені шпажкою у шматочок чорного хліба.
Вітрильники з твердого сиру, моркви, свіжого огірка та ковбаси, встромлені шпажкою у шматочок чорного хліба.

У переважній більшості рецептів канапе використовується твердий сир. І не даремно, адже його смак чудово розкриває і доповнює багатошарову палітру. А як же обійтися без масла? Особливо смакуватиме лососеве масло, його з легкістю можна приготувати і в домашніх умовах. Для цього, потрібно змішати 120 г солоної риби, 200 г вершкового масла або сиру “Філадельфія” та дрібно нарізану зелень.

Не знаєте, що приготувати у далеку дорогу? Відкривайте і читайте!

Червона ікра, вершковий крем-сир, гілочка свіжого кропу, перо зеленої цибулі на сирному крекері.
Червона ікра, вершковий крем-сир, гілочка свіжого кропу, перо зеленої цибулі на сирному крекері.

Замість хліба для канапе чудово підходить несолодке печиво, зокрема крекер невеликої форми. Закуски на крекері, теж дуже популярні та смачні. З допомогою такого способу, можна урізноманітнювати смак закуски, обираючи солоний, прісний , з цибулею чи сиром крекер.

Чізбургер із овочами – це смачно, вишукано і корисно!

Рулетики з язика, начинені шматочком болгарського перцю та тертим сиром, з руколою на шматочку свіжого огірка.
Рулетики з язика, начинені болгарським перцем та тертим сиром, з руколою на шматочку свіжого огірка.

Іноді до складу канапок взагалі не входять борошняні елементи. Такі бутербродики – просто знахідка для тих, хто на дієті. Можна проколоти шпажками шматочок сиру, оливки та помідор чері, або будь-що інше. А можна й приготувати солодкі канапе, з’єднайте синій та зелений виноград з шматочками банана.

Маєте проблеми зі школярем-вередою? Варіанти корисних і смачних дитячих сніданків – ТУТ.

Зелена цибуля, бекон та базилік на шматочку шинки.
Зелена цибуля, бекон та свіжий базилік на шматочку шинки.

Вважається, що винайшли міні-бутерброди в кінці ХІХ століття італійські кухарі, спеціально для офіційних прийомів. Назва, що походить від французького «canape», до появи цієї страви позначало предмет меблів. Так називався невеликий диванчик з цінних порід дерева, стиль якого був придуманий за часів Людовика XV.

Рецепт швидких сирних грінок.

Сир фета, помідори чері та базилік на шпажці.
Сир фета, помідори чері та свіжий базилік на шпажці.

Сьогодні ж слово канапе асоціюється у більшості людей саме з міні-бутербродами, а про те, що спочатку це назва відносилася до предмета меблів, знають небагато. А все тому, що корні йдуть з Стародавньої Греції, де це слово означало ложе. Через століття воно перекочувало у французьку мову. Чому ж тоді ці смаколики отримали таку назву? А все тому, що комусь закуски на шпажках, показалися схожими на французький диван.

Салямі, оливка, твердий сир на шматочку білого хліба.
Салямі, оливка, твердий сир на шматочку білого хліба.
Бекон та квашений або маринований огірок на шматочку чорного хліба.
Бекон та квашений або маринований огірок на підсмаженому шматочку чорного хліба.
Оселедець, червона цибуля на кружальці огірка.
Слабосолений оселедець, червона цибуля на кружальці огірка.
Лосось, маринований огірок, болгарський перець на шматочку білого хліба.
Лосось, маринований огірок, болгарський перець, цибуля, петрушка на шматочку білого хліба.
Шматочок смаженої курятини, сир, помідор чері, листя салату на шматочку білого хліба.
Шматочок смаженої курятини, сир, помідор чері, листя салату на шматочку білого хліба.
Кружальце вареної кобваси, складене вчетверо, листя салату, зелень петрушки, половинки чері на шматочку чорного хліба.
Кружальце вареної кобваси, складене вчетверо, листя салату, зелень петрушки, половинки чері, скріплені шпажкою, на шматочку чорного хліба з висівками.
Фруктове канапе: шматочки банана, яблука та ківі на шпажці.
Фруктове канапе: шматочки банана, яблука та ківі на шпажці. Можна використати будь-які фрукти.
Червона риба, вершковий сир, лусочка цибулі, горошинка, скріплені шпажкою, на шматочку чорного хліба.
Кораблики: червона риба, масло, лусочка цибулі, горошинка, скріплені шпажкою, на шматочку чорного хліба.
Шматочок оселедця, ківі, зелена цибуля на шматочку чорного хліба.
Шматочок оселедця, ківі, зелена цибуля, майонез на шматочку чорного хліба.
Свіжий огірок, половинка перепелиного яйця, масло та червона ікра.
Свіжий огірок, половинка перепелиного яйця, масло та червона ікра.
Будь-яка начинка на чіпсах, зверху - оливка.
Салат, паштет або будь-яка інша начинка на чіпсах, зверху – оливка і зелень.
Шматочок ананаса, загорнутий у підсмажений бекон, скріплений пером зеленої цибулі.
Шматочок ананаса, загорнутий у підсмажений бекон, скріплений шпажкою або пером зеленої цибулі.
Креветка, свіжий огірок, вершковий сир, петрушка на шматочку білого хліба.
Креветка, свіжий огірок, вершковий сир, петрушка на шматочку білого хліба.
Салат з твердого сиру з вареним яйцем та часником та зеленим кропом н шматочку чорного хліба.
Салат з твердого сиру з вареним яйцем та часником та зеленим кропом на шматочку чорного хліба.
Перепелині яйця, зелень петрушки та половинки помідорів чері, настромлені на шпажку.
Мухоморчики: перепелині яйця, зелень петрушки та половинки помідорів чері, настромлені на шпажку.
Оселедець, кільце цибулі, корнішон на шматочку чорного хліба.
Оселедець, кільце цибулі, корнішон, скріплені шпажкою, на шматочку чорного хліба.
Копчена ковбаса, огірок, болгарський перець, оливка, зелень на шматочку білого хліба.
Копчена ковбаса, огірок, болгарський перець, оливка, скріплені шпажкою, зелень на шматочку білого хліба.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.