Вінегрет класичний
Окрім основних інгредієнтів у дорадянські часи у салат додавали мочені яблука, сливки, оливки, гриби, шматочки вареного м’яса і навіть оселедець – хто на що був багатий. Таким чином, поняття «вінегрет» – це швидше спосіб приготування, що передбачає мішанину з різних компонентів.
Інгредієнти для класичного вінегрету
3 середні буряки
2 морквини
3 квашені огірки або 300 г квашеної капусти
1 середня цибулина
5-6 ложок нерафінованої соняшникової олії
сіль, перець на смак.
Приготуйте також салат “Олів’є” за класичним рецептом.
Як приготувати вінегрет за класичним рецептом
- Овочі відварити або спекти у фользі до готовності, остудити, почистити.
- Усі відварені інгредієнти порізати не дуже дрібно.
- Додати порізані огірки та цибулю.
- Можна додати півсклянки відвареної квасолі.
- Посолити, поперчити, заправити олією.
Рекомендуємо також класичний рецепт салату “Мімоза”.