10.11.2015

Хрумкотливий настрій: 11 рецептів салатів із сухариками

Салати із хрусткими хлібними сухариками з’явилися на наших столах з приходом на наші домашні кухні  знаменитого салату «Цезар». До речі, якщо ви думали, що ця страва названа на честь Гая Юлія Цезаря, то ви помиляєтесь. Винахід, як і ім’я, належить американському кухарю італійського походження Цезарю Кардіні, який у 20-40-х роках XX століття володів кількома ресторанами у мексиканському місті Тіхуана. За легендою, свій перший «Цезар» Кардіні приготував на на День Незалежності США, коли на кухні майже нічого не залишилося, окрім листя салату та хліба, а відвідувачі вимагали їжі.


Як приготувати сухарики для салатів

«Найправильніші» сухарики для салатів, особливо для «Цезаря», – приготовані в часниковій олії. Для цього часник потрібно порізати на тонкі пластинки, покласти в олію і дати настоятися 30-40 хвилин. З білого хліба зняти скоринку, м’якуш порізати кубиками. З олії дістати часник та полити нею порізані шматочки білого хліба. Викласти їх на деко, застелене пергаментом для випічки і підсушити у духовці при 180 градусах до світло-золотистого кольору. Або ж підсмажити сухарики в часниковій олії на пательні.

cухарики

Якщо часу на настоювання олії немає, є ще такий варіант: хліб (чорний чи білий – лише питання смаку) порізати невеликими кубиками. У великій мисці змішати олію з подрібненим часником (можна додати подрібнені ароматні трави – кріп, петрушку, базилік). Покласти туди шматочки хліба і добре вимішати з олією. Запікати в духовці близько 10 хвилин при температурі 200 градусів, поки сухарики не підрум’яняться.

Можна також обсмажити порізаний хліб у вершковому маслі до золотистого кольору, зняти в вогню, викласти сухарики в глибоку посудину, а вже тоді додати кілька подрібнених зубців часнику і добре потрусити.

І ще один спосіб – найпростіший. Порізати хліб на дрібні кубики або брусочки і просто підсушити їх до золотистої скоринки в духовці, час від часу ворушачи, щоб сухарики зазолотилися рівномірно. Такі сухарики можна заготовити наперед і зберігати в закритій посудині до того моменту, коли вони знадобляться для приготування чергового салату.

А тепер – до роботи!

Рецепт салату з курятиною та грибами

11 рецептів салатів із сухариками

1. «Правильний Цезар» із сухариками

Інгредієнти

  • 200 г салату Ромен

  • 50-70 г пармезану

  • Для грінок:
  • 100 г батона

  • 3 ст. ложки олії

  • 2 зубчики часнику

  • Для соусу:
  • 1 яйце

  • 1 ч. ложка міцної столової гірчиці

  • 1 ст. ложка лимонного соку

  • 3 ст. ложки оливкової олії

  • 1 ч. ложка вустерського соусу

  • сіль, перець

Приготування

  • Приготувати сухарики на часниковій олії. Для соусу в невеликій каструльці закип’ятити воду, покласти туди сире яйце і відразу зняти з вогню. Потримати яйце у ​​гарячій воді протягом 1 хвилини, дістати, остудити протягом 15 хвилин.
  • Яйце розбити в миску, додати гірчицю і лимонний сік. Збити у блендері. Додати олію, знову збити, додати вустерський соус, посолити, поперчити, перемішати до однорідності.
  • Пармезан натерти на тертці.
  • Листя салату порвати руками, додати соус.
  • Покласти сухарики, перемішати.
  • Салат викласти на тарілку, посипати тертим пармезаном і відразу подавати.

Рецепт салату з моркви та сиру

11 рецептів салатів із сухариками

2. Салат із сухариками та кукурудзою

Інгредієнти

  • сухарики з сушеним або зеленим кропом

  • 300 г консервованої кукурудзи

  • 300 г вареної квасолі

  • 3 ст. ложки  майонезу

Приготування

  • Сухарики, підсмажені на олії з додаванням кропу, висипати в салатник. Додати зварену та охолоджену квасолю.
  • З кукурудзи злити рідину і також викласти в салатник.
  • Заправити майонезом, посолити, поперчити, добре вимішати, прикрасити гілочками петрушки.

Рецепт салату з крабових паличок

11 рецептів салатів із сухариками

3. Салат з помідорами та сухариками

Інгредієнти

  • сухарики з часником,

  • 2 помідори

  • 1 болгарський перець

  • 200 г нежирної шинки

  • оливкова або соняшникова олія

Приготування

  • Помідор порізати кубиками, перець соломкою, шинку брусочками.
  • Перемішати всі компоненти, посолити, заправити олією.
  • Сухарики з часником викласти в салатник безпосередньо перед подачею на стіл, щоб не встигли розм’якнути.

Рецепт салату з гарбуза

11 рецептів салатів із сухариками10

4. Салат із сухариками «Королівський»

Інгредієнти

  • сухарики

  • 400 г курячої грудки

  • 200 г печериць

  • 100 г твердого сиру

  • майонез

Приготування

  • Приготувати сухарики будь-яким із вище вказаних способів.
  • Куряче філе порізати брусочками і підсмажити на олії до готовності (можна просто відварити у підсоленій воді цілим шматком, а тоді подрібнити). М’ясо дістати і на тому ж жирі підсмажити порізані пластинками печериці до повного випарування рідини.
  • Сир натерти на грубій тертці.
  • З’єднати всі компоненти, додати сіль, перець на смак, заправити майонезом, зверху покласти сухарики.

Рецепт салату з куркою, грибами та огірками

11 рецептів салатів із сухариками

5. Салат із сухариками, капустою та ковбасою

Інгредієнти

  • сухарики

  • 0,5 кг білокачанної капусти

  • 250 г вареної ковбаси

  • 150 г твердого сиру

  • майонез

Приготування

  • Приготувати сухарики в духовці без додавання олії.
  • Ковбасу і капусту порізати соломкою, сир – невеликими кубиками.
  • Перемішати всі компоненти, посолити, заправити майонезом, зверху посипати сухариками, відразу ж подавати, щоб вони не встигли розмокнути.

Рецепт салату з пекінської капусти та ананасів

11 рецептів салатів із сухариками

6. Салат із сухариками, морквою та сиром

Інгредієнти

  • сухарики, під смажені на олії,

  • 200 г твердого сиру

  • 3 морквини

  • 2 зубці часнику

  • майонез

Приготування

  • Підсмажити на пательні сухарики з білого хліба.
  • Сиру моркву натерти на дрібній тертці.
  • Сир натерти на грубій тертці.
  • Змішати моркву, сир, додати подрібнений часник, заправити майонезом.
  • Сухарики рекомендується додавати перед подачею на стіл, щоб вони залишалися хрусткими.

Рецепт салату “Ромашка”

11 рецептів салатів із сухариками

7. Салат із сухариками та корейською морквою

Інгредієнти

Приготування

  • Приготувати сухарики в духовці без додавання олії.
  • Корейську моркву та квасолю перемішати з майонезом.
  • Викласти в салатник, зверху посипати сухариками і відразу ж подавати до столу.

Рецепт салату з копченим м’ясом, грибами та огірками

11 рецептів салатів із сухариками

8. М’ясний салат із сухариками

Інгредієнти

  • сухарики

  • 1 качан пекінської капусти

  • 300 г відвареного м’яса (телятина або курятина)

  • 4 варені яйця

  • 1 цибулина

  • майонез

Приготування

  • Варене м’ясо порізати брусочками або порвати на волокна, додати порізану капусту.
  • Цибулю та яйця порізати тонкими півкільцями.
  • Змішати всі компоненти, посолити, поперчити, заправити майонезом.
  • Викласти в салатник, щедро посипати сухариками на будь-який смак.

Рецепт салату з куркою, грибами та яблуком

11 рецептів салатів із сухариками

9. Салат з курятиною та сухариками

Інгредієнти

  • дрібні сухарики з білого хліба

  • 1 куряча грудка

  • 3 варені яйця

  • 2 квашені огірки

  • 1 маленька цибулина

  • майонез

Приготування

  • Приготувати сухарики в духовці.
  • Відварену курячу грудку, цибулю, варене яйце, квашені огірки порізати соломкою, заправити майонезом.
  • Перед подачею на стіл посипати дрібними сухариками.

Рецепт салату з крабовими паличками та апельсином

11 рецептів салатів із сухариками

10. Салат із сухариків та язика

Інгредієнти

  • сухарики, 0,5 кг вареного яловичого язика (можна замінити вареною яловичиною)

  • 5 варених яєць

  • 2 помідори

  • 100 твердого сиру

  • майонез

Приготування

  • На дно салатника викласти сухарики, приготовані будь-яким із запропонованих способів, поверх – язик, порізаний соломкою, змастити майонезом.
  • Другий шар – сухарики, порізані дрібно яйця, майонез.
  • Третій шар – порізані кубиками помідори, майонез.
  • Останній шар – сир, тертий на крупній тертці.

Рецепт рисового салату з печінкою

11 рецептів салатів із сухариками

11. Печінковий салат із сухариками

Інгредієнти

  • сухарики з часником

  • 300 г печінки

  • 3 цибулини

  • 1 морквина

  • 1 квашений огірок

  • зелень петрушки, майонез

Приготування

  • Приготувати сухарики з часником у духовці.
  • Печінку зварити в підсоленій воді зі спеціями (лавровий лист, духмяний перець) до готовності, охолодити. Цибулю порізати півкільцями, обсмажити в соняшниковій олії до м’якості, додати потерту на грубій тертці морквину, смажити до готовності моркви. Відварену печінку потерти на грубій тертці, додати тушковані та охолоджені моркву з цибулею, порізаний тонкою соломкою огірок.
  • Заправити майонезом. Перед подачею на стіл додати в салат сухарики з часником і вимішати.

Рецепт салату із сардиною, рисом та яйцями

11 рецептів салатів із сухариками20

Якщо вам сподобалися наші хрумкотливі рецепти, висловіть свої враження та побажання у коментарях. А також розкажіть про це друзям у соціальних мережах. Нехай смакує всім!

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.