29.08.2015

Домашня ковбаса у духовці

Пам’ятаєте, як бабуся виймала з печі ароматні кільця домашньої ковбаси? Тоді у хаті було справжнє свято. Чому б вам не зробити свято для себе та своєї сім’ї, використавши наш рецепт? Необхідні продукти можна купити. А якщо нема печі, то підійде і духовка.

Інгредієнти для ковбаси

  • 3 кілограми свинини

  • 1 кілограм яловичини або телятини

  • 700-800 грамів свинячого сала

  • 1 чайна ложка цукру

  • сіль за смаком

  • чорний мелений перець

  • жменя гірчиці у зернах

  • свинячі кишки

Спробуйте ще рецепт ліверної ковбаси.

Як приготувати домашню ковбасу

  • М’ясо порізати тонкими шматочками, сало – дрібними кубиками.
  • Посолити усе до смаку й поперчити, додати цукор і ретельно вимішати. Мішати бажано довго, щоб фарш, як тісто, почав відставати від рук.
  • Наприкінці всипати помиту гірчицю і знову вимішати.
  • Якщо сумніваєтеся, чи достатньо солі, можна з фаршу зробити млинець і підсмажити його на сковороді під кришкою. Скуштуєте його – і будете знати, чи потрібно досолювати.
  • Готовим фаршем з допомогою м’ясорубки і спеціальної насадки  для ковбаси начинити кишки.
  • Ковбаси викласти на дека і спекти у духовці.
  • Ставити ковбасу у гарячу духовку не можна, щоб не потріскалися кишки. Тому розігрійте духовку до температури 100 градусів і поставте деко з ковбасою. Тепер нехай духовка розігрівається до 180-200 градусів.
  • Випікати приблизно 40 хвилин.

Можна ще приготувати сиро-в’ялену полядвицю.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.