«Копчені» курячі стегенця в цибулинні

Рецепт курячого м’ясця із копченим смаком у домашніх умовах без вогню і «рідкого диму». Усю «відповідальність» за успіх і зовнішній вигляд страви бере на себе цибулеве лушпиння. Тож натуральність та безпечність гарантована на 100 відсотків. Чудова альтернатива м’ясним магазинним делікатесам. Не соромно гостей пригостити і безпечно дітям на бутерброд покласти.

Інгредієнти для «копчених» стегенець

  • 2 кг курячих стегенець

  • лушпиння з 2-3 кг цибулі

  • 1 голівка часнику

  • сіль, чорний перець горошком та мелений, лавровий лист до смаку

Радимо також приготувати курячі грудки в часниковому соусі.

Як приготувати «копчені» курячі стегенця в цибулинні

  • Зі стегенець вийняти кістки: зробити надрізи навколо нижнього суглоба і уздовж основної кістки, зняти м’ясо цілим шматком.
  • Розкласти на поверхні шкіркою донизу, поперчити внутрішню поверхню. Щільно загорнути в рулети шкіркою назовні і обв’язати ниткою.
  • Лушпиння цибулі промити, залити холодною водою (1,5 літри), поставити на маленький вогонь. Коли закипить, поварити 5 хвилин, покласти сіль, перець горошком, лавровий лист.
  • Опускаємо в киплячу курячі рулетики, щоб вода повністю покрила їх. При потребі долити трохи води. Довести до кипіння і варити на маленькому вогні 20 хвилин.
  • Залишити рулетки схолодати в цибулинні.
  • Коли каструля схолоне до кімнатної температури, додати в цибулиння подрібнений часник (посікти ножем або пропустити через часникодавку), перемішати і поставити в холодильник на 3 доби.
  • Час від часу діставати каструлю і перемішувати.
  • Через 3 доби дістати курячі стегенця з лушпиння, обсушити, зняти нитки.
  • Порізати кружечками як ковбасу і подавати.

Рекомендуємо також рецепт курячої ковбаси.

Сподобався рецепт «копчених» курячих стегенець у цибулинні? Поділіться враженнями у коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора