27.02.2015

Картопля по-французьки зі свининою

Ця страва давно полюбилася українцям простотою у приготуванні й доступністю, а ще вона дуже смачна й ситна, та й назва гарна. Картопля по-французьки ‒ ідеальна страва у випадку, якщо до вас раптово завітали гості: можна швиденько поставити деко у духовку і йти розважати гостей, поки страва спечеться.

Інгредієнти

  • 1,5 кілограма картоплі

  • 400 грамів свинини

  • 2 середні цибулини

  • 200 грамів твердого сиру

  • майонез

  • олія

  • сіль, перець

Рекомендуємо також приготувати картоплю під часниковим соусом.

Приготування

  • Картоплю порізати кружальцями, посолити, поперчити, перемішати.
  • М’ясо порізати тонкими скибками, цибулю півкільцями.
  • Сир потерти на грубій тертці.
  • Деко намазати олією, не оминаючи країв.
  • Викласти шар порізаного м’яса, посолити, поперчити.
  • Зверху покласти кружальця картоплі. Змастити її майонезом.
  • Поставити у розігріту до 200 градусів духовку. Запікати 40 хвилин.
  • Дістати, посипати картоплю тертим сиром, повернути назад у духовку ще на 10-15 хвилин, щоб сир розплавився і зазолотився.
  • Дістати готову страву, трішки охолодити і подавати до столу.
    Найкраще смакує зі свіжими або квашеними овочами.

Радимо ще рецепт картоплі з грибами та сметаною в мультиварці.

Сподобався рецепт картоплі по-французьки? Прокоментуйте його та поширте у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.