27.02.2015

Картопля по-французьки з м’ясом | Рецепт в духовці на сметані

Картопля по-французьки в духовці

Приготуйте картоплю по-французьки з м’ясом в духовці. Наш рецепт м’ясної запіканки під сиром дуже простий та смачний. Потрібні інгрідієнти: картопля, м’ясо, сир, цибуля, сметана, олія, спеції.

Ця страва давно полюбилася українцям простотою у приготуванні й доступністю, а ще вона дуже смачна й ситна, та й назва гарна. Картопля по-французьки ‒ ідеальна страва у випадку, якщо до вас раптово завітали гості: можна швиденько поставити деко у духовку і йти розважати гостей, поки страва спечеться.

Як приготувати картоплю по-французьки

Така страва підійде на свята, адже виглядає вона дуже апетитно і зможе прикрасити ваше свято. М’ясна запіканка являється дуже ситною, її можна приготувати на велику компанію, голодним ніхто не залишиться. До того, це заощадить ваш час, адже вона замінить вам 2 страви одразу: основну страву та гарнір. Картоплю по-французьки приготує навіть не досвідчена господиння, зіпсувати її практично неможливо. Подавати в гарячому вигляді посипавши зеленню.

Інгредієнти для запіканки

  • 1,5 кілограма картоплі

  • 400 грамів свинини

  • 2 середні цибулини

  • 200 грамів твердого сиру

  • сметана

  • олія

  • сіль, перець

Рекомендуємо також приготувати картоплю під часниковим соусом.

Приготування французької страви на сметані:

  • Картоплю порізати кружальцями, посолити, поперчити, перемішати.
  • М’ясо порізати тонкими скибками, цибулю півкільцями.
  • Сир потерти на грубій тертці.
  • Деко намазати олією, не оминаючи країв.
  • Викласти шар порізаного м’яса, посолити, поперчити.
  • Зверху покласти кружальця картоплі. Змастити її сметаною.
  • Поставити у розігріту до 200 градусів духовку. Запікати 40 хвилин.
  • Дістати, посипати картоплю тертим сиром, повернути назад у духовку ще на 10-15 хвилин, щоб сир розплавився і зазолотився.

Можете відійти від класичного рецепту і додати помідори, але обирайте щільніші. Свинину можна замінити курятиною, чи будь-яким іншим м’ясом. Можна зробити як багато українців, змастити все майонезом, але це не лише не правильно, а й дуже шкідливо. М’ясо краще обрати без жиру та прожилок і добре відбити для соковитості та ніжності. Для цього помістіть його в пакетик, і тоді починайте відбивати. Якщо нема спеціального молоточка, зробіть це тильною стороною ножа. Заздалегідь обсмажте шматочки свинини на великому вогні, буквально по кілька секунд, для золотистої скоринки, так ваша страва набуде ще кращого смаку. А щоб вона не розпадалась, першим шаром кладіть м’ясо.

Для пікантності, додайте до сметани натертий плавлений сирок або ж бринзу. Запікати потрібно в добре розігрітій духовці. Сир можете обрати 2 різних види. Таку страву можна зробити навіть рибною, так у вас з’явиться дві улюблених запіканки. Додавати можна не лише томати а й гриби, соуси чи інші інгрідієнти.

Радимо ще рецепт картоплі з грибами та сметаною в мультиварці.

Сподобався рецепт картоплі по-французьки? Прокоментуйте його та поширте у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.