06.08.2020

Що приготувати на вечерю | Смачні страви на швидку руку

Що приготувати на вечерю. Смачні страви на швидку руку

Що можна приготувати на вечерю швидко і недорого? Мабуть кожна господиня задавалась таким питанням, адже хочеться знайти рецепти, що допоможуть зробити ситну вечерю нашвидкоруч, і тим самим порадувати родину, Саме тому ми підготували для вас шість рецептів смачних страв на швидку руку. Тепер вам знадобиться лише 30 хвилин на приготування вечері.

Меню на вечерю може бути на будь-який смак, до того, приготованим за кілька хвилин. Щоб ваші страви були смачними, необхідно дотримуватись кількох правил та порад. Сьогодні, ми поділимось з вами не лише швидкими рецептами вечері на кожен день, а секретами їх правильного приготування.

Смачні страви на швидкоруч від “Їсти”

Інтернет видання “Їсти” підготувало для вас кілька рецептів ситних страв швидкого приготування. Ці страви ви зможете приготувати за мінімум часу з простих та доступних продуктів. З нашими рецептами ви зможете готувати смачну вечерю з фаршу, картоплі та овочів на швидку руку в домашніх умовах.

1. Курка з овочами в духовці

Курка з овочами в духовці

Запечена курка з овочами в духовці чудово поєднується з вершковими або ж томатними соусами та зеленню. За бажанням готову страву можна посипати твердим сиром, або полити будь-яким соусом. Курку можна запікати не лише з овочами а й грибами, гарно підійдуть печериці. Майонез можна замінити сметаною або соєвим соусом.

Баклажани попередньо замочуйте в солоній воді, щоб вийшла гіркота. Якщо у вас нема свіжих овочів, замініть їх замороженими, купивши їх у будь-якому супермаркеті. Щоб страва була соковитою, запікайте її в кулінарному рукаві чи використовуйте фольгу, але за 10 хвилин до приготування розріжте рукав, для золотистої скоринки.

Інгредієнти для запеченої курки

  • Курячі гомілки

  • Картопля

  • Кабачок

  • Баклажан

  • Помідори черрі

  • Болгарський перець

  • Ріпчаста цибуля

  • Оливкова олія

  • Томатна паста

  • Майонез

  • Часник

  • Сіль + улюблені спеції

Рекомендуємо фаршировану картоплю з м’ясом в мультиварці.

Приготування страви в духовці

  • Овочі нарізаємо великими шматками. Солим, перчим та додаємо оливкову олію. Перемішуємо
  • Курячі гомілки кладемо у глибоку миску, додаємо майонез, томатну пасту, сіль, спеції та олію, перемішуємо.
  • На деко акуратно виклдаємо овочі з куркою та відправляємо в духовку при температурі 190 градусів на 30-35 хвилин.

2. Рулет з лаваша та курячого фаршу

Рулет з лаваша та курячого фаршу

М’ясний рулет з лаваша — це не лише швидкий варіант вечері, а й дуже ситний. Курячий фарш можна замінити іншим, або зробити його дієтичним, використавши овочі та відварене філе індички. Можете зробити кілька порцій, при цьому відповідно збільшивши кількість інгрідієнтів.

Подаємо в гарячому вигляд, порізавши на шматочки, гарно смакує з сметанний соусом. Також, до фаршу можна додати дрібно нарізану зелень, підійде: петрушка, кріп або кінза.

Інгредієнти для лаваша з куркою

  • 2 лаваша

  • 500 г. курячого філе

  • 1 цибулина

  • 100 мл. кефіру

  • 200 г. сиру

  • зелень, спеції до смаку

Пропонуємо рулет з плавленим сиром

Приготування м'ясного рулета

  • В фарш додаємо всі інгрідієнти, крім сиру і лаваша. Перемішуємо.
  • На перший шар викладаємо сир, накриваємо другим листом лаваша, тоді рівномірно викладаємо начинку з фаршу
  • Згортаємо в рулет, змащуємо яйцем і посипаємо сиром, ставим в духовку.
  • Випікаємо при 180 градусах, приблизно 30 хвилин.


3. Печеня з індички та картоплі

Печеня з індички з картоплею

Печеня з індички з картоплею – ситная і проста домашня класика, Це самий зручний і швидкий спосіб правильно підрум’янити і не розварити картоплю, зберегти індичці соковитість, і уникнути великої кількості брудного посуду, оскільки страва готується в одній сковороді.

Корисна та дієтична вечеря на кожен день, сподобається вашій родині. Картоплю рекомендуємо не чистити, а ретельно вимити за допомогою щітки, так як в ній міститься багато вітамінів, Подавати з кисло-солодким ягідним соусом або з ткемалі, присипавши зверху свіжою зеленню.

Інгредієнти для печені

  • 500 г. індички

  • 2 цибулини

  • 1 морквина

  • 2 помідои

  • 3 картоплини

  • 100 мл. рослинної олії

  • 50 мл. бульйону або простої води

  • сіль, спеції до смаку

Спробуйте соус ткемалі

Приготування індички з картоплею

  • Зріжте з кістки м’ясо, смажте 5 хвилин. Додайте цибулю з морквою.
  • Ще через 5 хвилин додаємо помідор та картоплю.
  • Додаємо спеції, сіль, воду і тушкуйте 15 хвилин.

Що приготувати на вечерю, швидко. Рецепти від Джеймі Олівера

Джеймс Тревор Олівер — один з найвідоміших шеф-кухарів світу. Він обирає прості інгрідієнти, з яких потім готує кулінарні шедеври, і хоче щоб це могли робити навіть початківці, а ще його рецепти допомагають скоротити процес приготування. Саме тому, ми підібрали декілька рецептів для ситної вечері на швидку руку.

4. Паста з томатами і курячим філе в паніровці

Паста з томатами та куркою в паніровці

Паста з куркою та томатами – надзвичайно швидкий варіант вечері, на яку ви витратите не більше 20 хвилин. Паніруємо м’ясо для того, щоб по-перше, було смачніше, а по-друге, щоб згустити томатний соус, він повинен бути густим, щоб втриматись на поверхні макарон.

Курка за таким рецептом виходить хрусткою, проте в середині залишається ніжною а в поєднанні з томатами, дуже смачною. Гарячу страву можете посипати сиром та зеленню.

Інгредієнти для пасти

  • 2 курячі грудки

  • 200г. пасти (можна звичайних макарон)

  • 500 г. протертих томатів або 4 свіжих помідора

  • 3 зубчика часнику

  • Для панірування

    2 столові ложки борошна

  • сіль, перець, паприка, чебрець, все за смаком

  • рослинна олія для смаження

Рекомендуємо, ще 10 кращих соусів до макаронів.

Приготування пасти з томатами та куркою

  • Помідори можете ошпарити окропом і зняти шкірку, або взяти готові з банки
  • Курку ріжемо шматочками, паніруємо в суміші борошна і спецій
  • Курочку обсмажуємо на сильному вогні до скоринки пару хвилин
  • Викладаємо з сковорідки; на цьому ж маслі обсмажуємо часник і базилік, заливаємо томатами, сіль / перець, кип’ятимо.
  • Закидаємо курку і пасту- 1 хвилину прогріти і готово!

5. Смажений сібас по-тайськи

Смажений сібас по-тайськи

Риба повинна бути свіжою, і перед обсмаженням промокнути її паперовим рушником, щоб забрати зайву вологу. Сковорідка має бути з антипригарним покриттям. За рекомендаціями Олівера, сібасу робимо надрізи через кожні 2 сантиметра, так вона краще промаринується соусом і швидше просмажиться.

Зелень попередньо залийте крижаною водою, попавши в таку воду зелень стає більш свіжою та хрумкою, стверджує Олівер. Шкірка навіть повинна трішки підгоріти, тоді вона буде дуже хрусткою. За таким рецептом рибне м’ясо не пересушене і дуже соковите. За бажанням лайм замінити лимоном. Подавати лише в гарячому вигляді.

Інгредієнти

  • 2 шт. сибаса (або будь-яку іншу рибу)

  • 2 ст. л. тайського соусу карі

  • зелена цибуля

  • кінза

  • 1 лайм

  • 1 ст. л. оливкової олії

Приготуйте рибу запечену під сиром.

Приготування

  • Натираємо рибу тайський соусом.
  • Ріжемо дрібно цибулю та ділимо кінзу на дві частини.
  • В рибу помістимо половину кінзи, для ароматності.
  • На розігріту сковорідку вливаємо олію та кладемо рибу. Жаримо по 3 хвилини з кожної сторони.
  • На тарілку викладаємо порізану цибулю та кінзу, наверх викладаємо смажену рибу.
  • Натираємо на тертці цедру лайма та посипаємо страву, після чого поливаємо ще соком четвертинки лайма.

6. Куряче соте в арахісовому соусі

Смачна страва з п’яти інгрідієнтів, яка готується всього 15 хвилин. Для приготування соте, можна використовувати й інші види м’яса або риби, але ми сьогодні обрали курятину. Щоб філе втягнуло в себе насичений смак спецій, робимо надрізи глибиною 5 мм. через кожні 2 сантиметри, також це сприяє швидшому обсмаженню, рахує Олівер.

Арахісове масло краще брати якісне з шматочками. Такий соус добре втримує вологу, тому курка вийде соковитою. Подавати посипавши цедрою лайма та порізаною зеленню, чудово смакує до свіжих салатів або запечених овочів.

Інгредієнти

  • 2 шт. курячого філе

  • 4 зубчики часнику

  • 2 лайма

  • 1 стручок перцю чилі

  • 2 ст. л. арахісового масла

  • Оливкова олія

  • Спеції

Спробуйте також 8 оригінальних рецептів приготування курки.

Приготування

  • Куряче філе натираємо спеціями та цедрою двох лаймів, поливаємо оливковою олією
  • Жаримо курку на великому вогні, не додаючи олії. Надрізами вниз.
  • Готуємо соус. Арахісове масло змішуємо з соком півтора лайма. Соус має бути рідким, тому додаємо трішки води.
  • В суміш додаємо натертий часник та дрібно нарізаний перець чилі.
  • Філе курки перевертаємо та заливаємо готовим соусом. На 5-6 хвилин ставимо в розігріту до 190 градусів духовку.

7. Кабачковий рулет з куркою

Кабачкові рулети це відмінна закуска, яка готується за лічені хвилини і вважається дієтичною. Кабачки повинні бути молодими та щільними. Можна також, використовувати не лише курячий, а й фарш зі свинини чи яловичини.

В начинку можна покласти шматочки жарених грибів або помідорів, так ваша страва стане соковитішою. При подачі, наріжте на шматки та подавайте разом з сметанним або гірчичним соусом. Вдало смакує разом з корейською морквою.

Інгредієнти для кабачкового рулету

  • 2 кабачка

  • 300 г. курячого фаршу

  • 4 яйця

  • 3 ст. л. борошна

  • Петрушка, кріп

  • 2 ст. л. оливкової олії.

  • 1 цибулина

  • 100 г. твердого сиру

Як приготувати рулет з кабачків та фаршу

  • Кабачки натріть на тертці, залиште на кілька хвилин, після чого відіжміть, щоб не лишилось соку. Додайте борошно, яйця, сіль, перець та зелень. Масу перемішйте.
  • Деко застеліть пергаментом, змастивши оливковою олією. Викладіть рівномірно кабачкове тісто, Відправте в розігріту духовку до 200 градусів, на 20 хв.
  • Дрібно наріжте цибулю , підсмажте на сковороді. Додайте фарш, посоліть, поперчіть, смажте ще 10 хвилин.
  • Готову начинку викладіть на кабачкову основу, посипте тертим сиром. Згорніть корж в рулет і поверніть в духовку на 5-10 хв.

Залишити коментар

Your email address will not be published.