Ковбаса в домашніх умовах, така як треба

Зі свіжого доброго м’яса поганої ковбаси не зробиш, хіба перепечеш і вийде надто суха. Щоб ковбаса була соковитою, до фаршу можна додати трошки води і крохмалю. Він вбирає м’ясний сік і не дає йому випаруватися.

Ingredients

  • 1,5 кг свинини (шиї)

  • 600–800 г свіжого сала

  • 3–4 кишки

  • 50–75 г горілки

  • вода

  • приправа

  • сіль

  • перець

  • спеції (любисток, гірчиця горошком)

Рекомендуємо також перевірений рецепт домашньої ковбаси у духовці.

Directions

  • М’ясо порізати невеликими шматочками, сало – дрібнішими.
  • Посолити, додати грубо змелений чорний перець та інші спеції.
  • Добре вимішати і залишити у холодному місці на кілька годин.
  • Вимісити, як тісто. Додати спеції, подрібнений часник, горілку, воду (додати трошки, вимішати, дивитися, скільки вбере, коли м’ясо стане насиченим вологою – достатньо).
  • Наповнити кишки, зав’язати кінці.
  • Закип’ятити воду з приправами, покласти ковбаси (вогонь вимкнути, не кип’ятити!), витримати 1 год, стекти.
  • Посмажити на сковорідці або в духовці (краще не на деку, а підвішеними на решітці  або покласти на решітку).

Спробуйте ще приготувати ковбасу домашню з курячого м’яса.

Якщо ви – істинний гурман і полюбляєте справді смачні страви з м’яса, якщо вам посмакував цей перевірений роками рецепт домашньої ковбаси, будь ласка, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора