Автор Максим Нікітін20 Квітня о 00:00887Коментарів немає
Спробувавши одного разу приготувати таку ковбаску в домашніх умовах, ви ніколи більше не купуватимете її в магазині. Смачна, ароматна, повністю натуральна, нею навіть можна годувати маленьких дітей.
Печінку помити, очистити від плівочок, нарізати шматочками.
Сало розділити на 2 частини. Одну покласти ненадовго в морозильну камеру. Іншу частину порізати на довільні шматки.
Порізану печінку і порізане сало пропустити через м’ясорубку або подрібнити в блендері.
Примерзле сало дістати з морозилки і порізати кубиками як на салат. Додати у змелений фарш і перемішати.
Всипати борошно, крохмаль, влити сметану. Яйця збити віничком чи виделкою і додати до фаршу. Покласти подрібнений часник, посолити, поперчити.
Половину фаршу викласти в харчовий пакет, «вигнати» повітря, зав’язати кінець, залишивши трішки вільного місця. Цей пакет покласти ще в один, так само «вигнавши» повітря і щільно зав’язавши, і ще в один. У такий же спосіб запакувати і другу половину фаршу. Всього потрібно 6 пакетів.
Поставити на вогонь велику каструлю, налити холодної води і відразу ж (у холодну воду!) опустити пакети з ковбасою. Коли вода закипить, вогонь зменшити і варити 2 години.
Готові ковбаси дістати з води, зняти пакети. Повністю остудити. Нарізати скибочками.