09.03.2016

Бастурма з курячого філе

Бастурма з курячого філе стане чудовим доповненням до обіду чи вечері. До того ж таке м’ясце зручно взяти з собою на роботу чи в дорогу. Хоча готується довго, але результат того вартий. Приготуйте бастурму з курячого філе за нашим рецептом.

Інгредієнти для страви

  • 800 грамів курячого філе

  • 3 склянки води

  • 3 лаврові листки

  • 3 зубці часнику

  • 2 столові ложки меду

  • 2 столові ложки солі

  • 2 столові ложки оливкової олії

  • 2 столові ложки цукру

  • 1 столова ложка паприки

  • 1 столова ложка соєвого соусу

  • 1 чайна ложка перцю горошком.

Спробуйте ще приготувати полядвицю сиров’ялену.

Як приготувати бастурму

  • В глибоку миску або каструльку налити води, додати цукор, сіль, перець і лавровий лист, закип’ятити і охолодити. Маринад готовий.
  • Куряче філе промити, розрізати уздовж на дві частини і покласти в маринад на 24 години. Ємність накрити кришкою або харчовою плівкою і поставити в холодильник.
  • Дістати філе з холодильника, вийняти з маринаду і промити під проточною водою, підсушити, промокнувши паперовим рушничком чи серветкою.
  • Перемішати оливкову олію з медом, соєвим соусом, перцем, подрібненим часником і паприкою. Намазати куряче філе отриманим соусом і залишити маринуватись 2 години.
  • Куряче філе загорнути в рулет і перев’язати ниткою щоб не розпадалось, відправити в холодильник на ніч.
  • Форму для запікання застелити фольгою і покласти рулет.
  • Відправити в розігріту духовку і випікати при температурі 160º близько години, а потім збільшити температуру до 180º і пекти ще 40 хвилин. Час від часу поливати соком який утворився під час запікання.

Рекомендуємо також рецепт “копчених” курячих стегенець в цибулинні.

Сподобався рецепт бастурми з курячого філе – діліться з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.