Бастурма з курячого філе

Бастурма з курячого філе стане чудовим доповненням до обіду чи вечері. До того ж таке м’ясце зручно взяти з собою на роботу чи в дорогу. Хоча готується довго, але результат того вартий. Приготуйте бастурму з курячого філе за нашим рецептом.


Інгредієнти для страви

800 грамів курячого філе

3 склянки води

3 лаврові листки

3 зубці часнику

2 столові ложки меду

2 столові ложки солі

2 столові ложки оливкової олії

2 столові ложки цукру

1 столова ложка паприки

1 столова ложка соєвого соусу

1 чайна ложка перцю горошком.

 

Спробуйте ще приготувати полядвицю сиров’ялену.

Як приготувати бастурму

В глибоку миску або каструльку налити води, додати цукор, сіль, перець і лавровий лист, закип’ятити і охолодити. Маринад готовий.

Куряче філе промити, розрізати уздовж на дві частини і покласти в маринад на 24 години. Ємність накрити кришкою або харчовою плівкою і поставити в холодильник.

Дістати філе з холодильника, вийняти з маринаду і промити під проточною водою, підсушити, промокнувши паперовим рушничком чи серветкою.

Перемішати оливкову олію з медом, соєвим соусом, перцем, подрібненим часником і паприкою. Намазати куряче філе отриманим соусом і залишити маринуватись 2 години.

Куряче філе загорнути в рулет і перев’язати ниткою щоб не розпадалось, відправити в холодильник на ніч.

Форму для запікання застелити фольгою і покласти рулет.

Відправити в розігріту духовку і випікати при температурі 160º близько години, а потім збільшити температуру до 180º і пекти ще 40 хвилин. Час від часу поливати соком який утворився під час запікання.

Рекомендуємо також рецепт “копчених” курячих стегенець в цибулинні.

Сподобався рецепт бастурми з курячого філе – діліться з друзями в соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone
  • Stanislav Serbin

    а ви впевнені, що це бастурма, а не запечений рулет?