Бастурма з курячого філе
![](/wp-content/uploads/2019/11/basturma.jpg)
Бастурма з курячого філе стане чудовим доповненням до обіду чи вечері. До того ж таке м’ясце зручно взяти з собою на роботу чи в дорогу. Хоча готується довго, але результат того вартий. Приготуйте бастурму з курячого філе за нашим рецептом.
Інгредієнти для страви
800 грамів курячого філе
3 склянки води
3 лаврові листки
3 зубці часнику
2 столові ложки меду
2 столові ложки солі
2 столові ложки оливкової олії
2 столові ложки цукру
1 столова ложка паприки
1 столова ложка соєвого соусу
1 чайна ложка перцю горошком.
Спробуйте ще приготувати полядвицю сиров’ялену.
Як приготувати бастурму
- В глибоку миску або каструльку налити води, додати цукор, сіль, перець і лавровий лист, закип’ятити і охолодити. Маринад готовий.
- Куряче філе промити, розрізати уздовж на дві частини і покласти в маринад на 24 години. Ємність накрити кришкою або харчовою плівкою і поставити в холодильник.
- Дістати філе з холодильника, вийняти з маринаду і промити під проточною водою, підсушити, промокнувши паперовим рушничком чи серветкою.
- Перемішати оливкову олію з медом, соєвим соусом, перцем, подрібненим часником і паприкою. Намазати куряче філе отриманим соусом і залишити маринуватись 2 години.
- Куряче філе загорнути в рулет і перев’язати ниткою щоб не розпадалось, відправити в холодильник на ніч.
- Форму для запікання застелити фольгою і покласти рулет.
- Відправити в розігріту духовку і випікати при температурі 160º близько години, а потім збільшити температуру до 180º і пекти ще 40 хвилин. Час від часу поливати соком який утворився під час запікання.
Рекомендуємо також рецепт “копчених” курячих стегенець в цибулинні.
Сподобався рецепт бастурми з курячого філе – діліться з друзями в соціальних мережах.