Буряковий салат з болгарським перцем на зиму
А це простий рецепт закрутки на зиму з вареного червоного буряка та болгарського перцю. Консервування – дуже практична традиція в Україні, і смакуватиме як до картопляного пюре з котлеткою, так і слугуватиме буряковим додатком до червоного борщу.
Така страва зможе врятувати не лише взимку, коли не вистачає часу на приготування борщу чи супу, а й тоді коли просто хочеться чогось смачненького, а холодильник порожній. Набагато зручніше, коли під рукою є така консервація, що спростить приготувння обіду.
Як приготувати салат з буряком та перцем
Простий у приготуванні та водночас пікантний салатик із мінімальної кількості доступних складників. Правильно обраний рецепт зробить цю страву дуже корисною, та смачною. Ми для Вас розписали всі потрібні інгрідієнти та етапи консервування закрутки. Тим самим, зможемо забезпечити вам вітаміни на свю зиму.
Інгредієнти для бурякового салату
1 кг солодкого болгарського перцю
3 великі цибулини
- Для маринаду:
1 скл. води
1 скл. олії
1 скл. цукру
1 ст. ложка солі
2/3 скл. оцту (9%).
Спробуйте ще приготувати квашену капусту з буряком по-грузинськи
Приготування закрутки з червоного буряка
- Коренеплоди зварити або спекти у духовці, охолодити, потерти на грубій тертці.
- Цибулю порізати кубиками, перець – тоненькою соломкою.
- Усі складники для маринаду з’єднати в каструльці і довести до кипіння.
- У киплячий маринад покласти посічені цибулю та перець і варити 15 хв.
- Додати до киплячої маси потертий буряк, продовжувати варити на малому вогні ще 20 хв.
- Гарячим розкласти салат у підготовлені стерильні банки і одразу ж закатати бляшаними кришками.
- Поставити банки догори дном та закутати в теплу щільну тканину до повного охолодження.
Червоний буряк є дуже корисний овоч, який містить безліч поживних речовин, його чудово можна поєднати з вашими улюбленими спеціями, часником чи помідорами. Тут можна не хвилюватись і сміло експериментувати. Але не всі плоди підійдуть для приготування, краще всього обирати свіжі, темно-червоного кольору. Така страва просто необхідна у зимовий період, коли не вистачає вітамінів.
Стерилізація є обов’язковим етапом під час консервації, щоб ніякі мікроорганізми не потрапили до салату.
Рекомендуємо також рецепт бурякового салату з оливками з апельсином
Якщо вам сподобався консервований салат з буряка та болгарського перцю на зиму, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.