01.08.2016

Буряковий салат з болгарським перцем на зиму

Буряковий салат з болгарським перцем

А це простий рецепт закрутки на зиму з вареного червоного буряка та болгарського перцю. Консервування  – дуже практична традиція в Україні, і смакуватиме як до картопляного пюре з котлеткою, так і слугуватиме буряковим додатком до червоного борщу.

Така страва зможе врятувати не лише взимку, коли не вистачає часу на приготування борщу чи супу, а й тоді коли просто хочеться чогось смачненького, а холодильник порожній. Набагато зручніше, коли під рукою є така консервація, що спростить приготувння обіду.

Як приготувати салат з буряком та перцем

Простий у приготуванні та водночас пікантний салатик із мінімальної кількості доступних складників. Правильно обраний рецепт зробить цю страву дуже корисною, та смачною. Ми для Вас розписали всі потрібні інгрідієнти та етапи консервування закрутки. Тим самим, зможемо забезпечити вам вітаміни на свю зиму.

 

Інгредієнти для бурякового салату

Спробуйте ще приготувати квашену капусту з буряком по-грузинськи 

Приготування закрутки з червоного буряка

  • Коренеплоди зварити або спекти у духовці, охолодити, потерти на грубій тертці.
  • Цибулю порізати кубиками, перець – тоненькою соломкою.
  • Усі складники для маринаду з’єднати в каструльці і довести до кипіння.
  • У киплячий маринад покласти посічені цибулю та перець і варити 15 хв.
  • Додати до киплячої маси потертий буряк, продовжувати варити на малому вогні ще 20 хв.
  • Гарячим розкласти салат у підготовлені стерильні банки і одразу ж закатати бляшаними кришками.
  • Поставити банки догори дном та закутати в теплу щільну тканину до повного охолодження.

Червоний буряк є дуже корисний овоч, який містить безліч поживних речовин, його чудово можна поєднати з вашими улюбленими спеціями, часником чи помідорами. Тут можна не хвилюватись і сміло експериментувати. Але не всі плоди підійдуть для приготування, краще всього обирати свіжі, темно-червоного кольору. Така страва просто необхідна у зимовий період, коли не вистачає вітамінів.

Стерилізація є обов’язковим етапом під час консервації, щоб ніякі мікроорганізми не потрапили до салату.

Рекомендуємо також рецепт бурякового салату з оливками з апельсином

Якщо вам сподобався консервований салат з буряка та болгарського перцю на зиму, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

7 коментарів

  1. Tania

    21.07.2020

    А на скільки висока калорійність такого салату?

    Reply
    • Максим Нікітін

      21.07.2020

      Навпаки, тут міститься мінімум калорій, а максимум вітамінів, тому це ще і чудовий варіант для тих, хто на дієті

      Reply
      • Tania

        21.07.2020

        Чим можна замінити болгарський перець?

        Reply
        • Максим Нікітін

          21.07.2020

          Можете взагалі не додавати нічого, або ж замінити томатами, морквою, або ще можете додати квасолю. Вийде набагато ситніше.

          Reply
          • Tania

            21.07.2020

            Спасибі за пораду, а коли можна починати використовувати цей салат?

          • Максим Нікітін

            21.07.2020

            Можете навіть одразу як охолонуть, спокійно додавати бо борщу чи будь-чого іншого.

          • Tania

            21.07.2020

            Дуже вдячна,прямо зараз піду готувати салат по вашому рецепту

Залишити коментар

Your email address will not be published.