27.07.2016

Кабачки мариновані з кетчупом «Чилі» на зиму

Гостренька кабачкова закуска, приготування якої не забере багато часу та коштів, зате взимку смакуватиме на мільйон! Неодмінно випробуйте цей рецепт – таких маринованих кабачків ви точно ще не куштували.

Інгредієнти

  • 2 кг кабачків

  • 1 л води

  • 250 мл кетчупу чилі

  • 1,5 скл. цукру

  • 2,5 ст. л. солі

  • 200 мл оцту (9%)

  • суцвіття кропу

  • чорний перець горошком

  • часник

  • лавровий лист.

Спробуйте ще приготувати на зиму класичні мариновані кабачки.

Приготування

  • Кабачки порізати кружечками або брусочками. Якщо овочі не дуже молоді, зняти шкірку та видалити насіння.
  • Банки ретельно вимити та висушити в негарячій духовці.
  • На дно кожної банки покласти по одному лавровому листку, зубчику часнику, кілька горошин перцю та кріп.
  • Щільно викласти підготовлені кабачки в банки і залити окропом. Накрити банки кришками і дати кабачкам пропаритися протягом 10-15 хв.
  • 3а той час приготувати маринад. Відміряти потрібну кількість води, поставити на вогонь. Коли почне закипати, додати сіль, цукор, кетчуп та оцет. Довести до кипіння.
  • З усіх банок злити воду та одразу ж залити киплячим маринадом по вінця.
  • Закатати кришки, перевернути банки догори дном та щільно вкутати теплою тканиною. Залишити до повного вистигання.

Рекомендуємо також рецепт маринованих огірків з кетчупом чилі.

Якщо вам сподобався та вдався рецепт маринованих кабачків з кетчупом чилі, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис для друзів у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.