Ковбаса українська

Оголошуємо бойкот купованій ковбасі! Тепер їмо домашню і тільки домашню! Наприклад, за цим рецептом. Повірте, нічого складного у її приготуванні немає. Спробуйте начинити і спекти її один раз – і ви більше ніколи не проміняєте її на магазинну.

Інгредієнти для ковбаси

  • 6 кг свинини з шиї

  • 3 кг яловичини

  • кишки

  • 1 склянка солі, перець.

Спробуйте також рецепт сиро-в’яленої полядвиці.

Як приготувати ковбасу

  • Свинину порізати на шматочки, посолити, ретельно вимішати. Поставити на добу в холодильник (не накривати).
  • Яловичину змолоти на м’ясорубці з великою решіткою. Фарш добре вимішати й відбити у мисці протягом 10 хв.
  • Кишки наповнювати не туго, без пухирців. Запекти або скоптити.
  • Коптити у теплому димі 2,5–3 год (найліпше брати вишневі дрова). Коли зарум’яняться ковбаски, опустити їх у підсолений окріп на 30 хв (не варити!). Потім бажано знову прокоптити 15–20 хв.

Рекомендуємо приготувати ковбасу домашню з курятини.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора