Ковбаса українська
Оголошуємо бойкот купованій ковбасі! Тепер їмо домашню і тільки домашню! Наприклад, за цим рецептом. Повірте, нічого складного у її приготуванні немає. Спробуйте начинити і спекти її один раз – і ви більше ніколи не проміняєте її на магазинну.
Спробуйте також рецепт сиро-в’яленої полядвиці.
Як приготувати ковбасу
- Свинину порізати на шматочки, посолити, ретельно вимішати. Поставити на добу в холодильник (не накривати).
- Яловичину змолоти на м’ясорубці з великою решіткою. Фарш добре вимішати й відбити у мисці протягом 10 хв.
- Кишки наповнювати не туго, без пухирців. Запекти або скоптити.
- Коптити у теплому димі 2,5–3 год (найліпше брати вишневі дрова). Коли зарум’яняться ковбаски, опустити їх у підсолений окріп на 30 хв (не варити!). Потім бажано знову прокоптити 15–20 хв.
Рекомендуємо приготувати ковбасу домашню з курятини.