Ліверна ковбаса в домашніх умовах

Пригадайте, що ви останнім часом їли з нутрощів, окрім печінки? Мабуть, нічого. І причина не в тому, що вони не смачні, а у тому, що їх потрібно вміти смачно приготувати. Наприклад, зробити домашню ковбасу.

Інгредієнти для ліверної ковбаси

  • 2 кг свинячих легенів

  • 1 кг свинячої печінки

  • 2 кг свинячої грудинки

  • 100 г солі

  • 20 г чорного перцю

  • 15 г кориці

  • 50 г цибулі

Рекомендуємо також приготувати ковбасу з печінки.

Як приготувати ліверну ковбасу

  • Легені та печінку бланшувати у киплячій воді протягом 20–30 хв, охолодити й разом із грудинкою двічі пропустити через м’ясорубку з дрібною решіткою.
  • Фарш добре вимішати зі спеціями і начиняти у тонкі яловичі кишки.
  • Зв’язати їх кілечком, варити 40 хв у підсоленій воді з додаванням цибулі. Охолоджувати в холодній воді.

Спробуйте приготувати печінку в яблуках.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора