Ліверна ковбаса в домашніх умовах
Пригадайте, що ви останнім часом їли з нутрощів, окрім печінки? Мабуть, нічого. І причина не в тому, що вони не смачні, а у тому, що їх потрібно вміти смачно приготувати. Наприклад, зробити домашню ковбасу.
Інгредієнти для ліверної ковбаси
2 кг свинячих легенів
1 кг свинячої печінки
2 кг свинячої грудинки
100 г солі
20 г чорного перцю
15 г кориці
50 г цибулі
Рекомендуємо також приготувати ковбасу з печінки.
Як приготувати ліверну ковбасу
- Легені та печінку бланшувати у киплячій воді протягом 20–30 хв, охолодити й разом із грудинкою двічі пропустити через м’ясорубку з дрібною решіткою.
- Фарш добре вимішати зі спеціями і начиняти у тонкі яловичі кишки.
- Зв’язати їх кілечком, варити 40 хв у підсоленій воді з додаванням цибулі. Охолоджувати в холодній воді.
Спробуйте приготувати печінку в яблуках.