03.08.2015

Мариновані огірки з кетчупом «Чилі». Рецепт на літрову банку

Тверденькі, хрусткі, в міру гострі. Смакувати такими огірочками взимку – саме задоволення. З другими стравами, в салат «Олівʾє» чи просто зі смаженою картопелькою. Цей рецепт неодмінно займе достойне місце у вашому записнику зимових заготовок.

Інгредієнти для заготовки огірків на літрову банку

  • 5 кг невеликих огірків

  • 300 г кетчупу «Чилі»

  • 2 літри води

  • 4 склянки цукру

  • 4 столові ложки солі

  • 2 склянки 9% оцту

  • чорний перець горошком

  • лавровий лист

  • суцвіття кропу

  • часник.

Спробуйте також замаринувати на зиму кабачки в кетчупі чилі.

Як приготувати мариновані огірки в кетчупі

  • Огірки залити на 2-3 години холодною водою. Помити, відрізати кінчики.
  • На дно чистих 1-літрових банок покласти лавровий листок, 5-6 горошин перцю, 2 зубці часнику (кожен розрізати навпіл) та гілочку кропу.
  • Щільно заповнити кожну банку підготовленими огірочками.
  • З води, солі, цукру, оцту т кетчупу зварити маринад.
  • Готовий маринад залити в банки з огірками. Накрити кришками, поставити у ємність для стерилізації, налити холодної води.
  • Стерилізувати 1-літрові банки 7 хвилин. За цей час огірки мають змінити колір з яскраво-зеленого на бурий.
  • Дістати, закатати. Перевернути горлечком донизу, вкутати в щільну тканину до повного вистигання.
  • З цієї кількості інгредієнтів виходить приблизно 8 літрових банок.

Рекомендуємо ще заготовити на зиму салат із огірків “Ніжинський”

Якщо вам сподобався рецепт маринованих огірків з кетчупом чилі, будь ласка, напишіть про своє враження в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.