03.08.2015

Мариновані огірки з кетчупом «Чилі». Рецепт на літрову банку

Мариновані огірочки з гострим кисло-солодким кетчупом “Чилі”, який розрахований на використання літрових банок є дуже популярним, особливо на зиму.

Тверденькі, хрусткі, в міру гострі. Ласувати такими огірочками – саме задоволення. З другими стравами, в салат «Олівʾє» чи просто зі смаженою картопелькою. Цей рецепт неодмінно займе достойне місце у вашому записнику зимових заготовок.

Приготування консервованих огірочків в гострому соусі

Консервонані корнішони в “пекельному соусі” став одним з найбільш популярних серед українців. Така страва стане доречною до будь якого столу: святкового чи буденного. Якщо хочете отримати хрумкі овочі, рекомендую залити їх холодною водою на кілька годин. Пропонуємо разом з нами приготувати найсмачніші огірочки з гострим маринадом.

Інгредієнти для заготовки огірків на літрову банку

  • 5 кг невеликих огірків

  • 300 г кетчупу «Чилі»

  • 2 літри води

  • 4 склянки цукру

  • 4 столові ложки солі

  • 2 склянки 9% оцту

  • чорний перець горошком

  • лавровий лист

  • суцвіття кропу

  • часник.

Спробуйте також замаринувати на зиму кабачки в кетчупі чилі.

Як приготувати мариновані огірки в кетчупі

  • Овочі залити на 2-3 години холодною водою. Помити, відрізати кінчики.
  • На дно чистих 1-літрових банок покласти лавровий листок, 5-6 горошин перцю, 2 зубці часнику (кожен розрізати навпіл) та гілочку кропу.
  • Щільно заповнити кожну банку підготовленими огірочками.
  • З води, солі, цукру, оцту та кетчупу зварити маринад.
  • Готовий маринад залити в банки. Накрити кришками, поставити у ємність для стерилізації, налити холодної води.
  • Стерилізувати 1-літрові банки 7 хвилин.
  • Дістати, закатати. Перевернути горлечком донизу, вкутати в щільну тканину до повного вистигання.
  • З цієї кількості інгредієнтів виходить приблизно 8 літрових банок.

Враховуючи те, що овочі кладуться цілими, вони зберігають всю палітру смаку. Вони не є пекельно гострі, проте, якщо ви хочете ще “міцніші”, додайте ще один стручок червоного перцю. Цей спосіб приготування не займе у вас багато часу, але ваші гості та близькі точно подякують вам за цю смачну страву. Вашим овочам додасть неймовірного аромату листя чорної смородини та вишні. Покладіть кілька листочків на дно банки і трішки поверх корнішонів. Не бійтесь експериментувати.

Коли ми вже почали тему експериментів, то звернемось до приготування власне самих соусів, з якими ваша консервація стане неймовірно смачною. Можна звісно скористатись і відомим кетчупом “Чилі” Торчин, але куди краще, коли все приготовано по-домашньому та з любов’ю.

Ось кілька варіантів приготування гострої заправки для ваших огірочків власними силами.

Класичний соус ” Чилі”

Як приготувати соус “Чилі” в домашніх умовах? Все максимально просто. Вам знадобиться лише часник, спеції, ну і звісно, сам гострий перчик. Хочете приготувати вміру гостру заправку, але незнаєте яку саме? Пропоную почати із базового способу, він не є пекельним, тому можете впевнено запсатись такою приправою на зиму.

Інгредієнти для Традиційного варіанту кетчупу

  • 200 г. червоного перцю

  • 100 г. часнику

  • 1 ч. л. солі

  • 3 ст. л. цукру

  • 3 ст. л. оцту

  • 5 горошин духм’яного перцю

Рекомендуємо ще заготовити на зиму салат із огірків “Ніжинський”

Приготування гострого кетчупу

  • Помити перець та очистити часник.
  • Перець очистити від насіння, (залишаємо один стручок) та взбити у блендері разом із часником.
  • Останній перчик дрібно нарізаємо, і змішуємо з іншими інгрідієнтами, та додати сіль, цукор, оцет.
  • Варити 10 хвилин на маленькому вогні.
  • Заливаємо в банки, чекаємо повного охолодження і зберігаємо в холодильнику.

Соус із гострого та болгарського перцю

Приготувати таку страву може не лише досвідчений кулінар, а й новачок. Якщо ви вже засвоїли класичний рецепт, можете варіювати його з різноманітними інгрідієнтами. Пропонуємо ще один варіант гострої кисло-солодкої заправки.

Інгредієнти

  • 4 стручки червоного перцю

  • 2 шт. солодкого перцю

  • 2 помідори

  • 2 ст. л. томатної пасти

  • 250 мл. бульйону

  • 1 ч. л. цукру

  • 3 зубці часнику

  • Спеції по смаку

Приготування універсального соусу "Чилі"

  • Перці очистити від насіння
  • Всі овочі дрібно нарізати, Обжарити на невеликому вогні. Додати в масу бульйон, томатну пасту, цукор та спеції.
  • Після закіпання, тушим ще 15 хвилин до однорідності на малому вогні.
  • Відправляємо у маленькі баночки.

Якщо вам сподобався рецепт маринованих огірків з кетчупом чилі, будь ласка, напишіть про своє враження в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.