Сирники, фаршировані сухофруктами

Кисломолочний сир – один із найкорисніших продуктів. Але часом так складно змусити себе з’їсти порцію сиру. У такому разі треба приготувати з нього щось смачненьке, наприклад, сирники.

Ingredients

  • 400 г сиру

  • 1 яйце

  • 3 ст. ложки борошна

  • 50 г цукру

  • 6–9 штук кураги

  • 8–12 штук чорносливу без кісточок

  • олія для смаження, борошно для обвалювання.

Спробуйте також приготувати сирні мафіни.

Directions

  • Курагу і чорнослив залити гарячою водою, залишити набухати на 30–60 хв, дрібно порізати.
  • Домашній сир краще протерти через сито або двічі перемолоти, щоб не було грудочок. Додати цукор і перемішати.
  • Розбити в сир яйце, додати борошно, знову добре перемішати. Борошна може знадобитися і більше, якщо сир вологий.
  • Насипати на дошку або тарілку гірку борошна. Набирати ложку сирної маси, а іншою ложкою засовувати цю масу в борошно. Припудрити пальці борошном і сформувати коржик.
  • На середину покласти чайну ложку начинки, зліпити колобок, приплюснути, посмажити. Подавати зі сметаною, варенням, медом або солодким соусом.

Рекомендуємо також рецепт вівсяного сирника з вишнями.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора