Квашені огірки на зиму
У кожної господині свій рецепт квашення огірків. І в кожної свої секрети, як зробити так, щоб огірки були твердими, смачними і довше зберігалися. Наш секретний компонент – горілка.
Інгредієнти для страви
Можна ще приготувати малосольні огірки у мінералці.
Як приготувати квашені огірки на зиму
- Поданий рецепт розрахований на трилітрову банку огірків.
- На дно банки кладемо кріп, корінь хрону, дубове листя, порізані зубки часнику.
- Помиті огірки, не обрізаючи кінчиків, викладаємо у банку.
- Залити огірки некип’яченою холодною (бажано джерельною або з колодязя) водою. Усю воду злити у посудину (таким чином ми відміряли необхідну кількість води).
- 3-4 ложки води відібрати і вилити (щоб, коли додамо сіль і горілку, розсіл помістився у банку).
- У посудину з водою додати сіль, розчинити її і залити цим розсолом огірки.
- Зверху влити горілку і закрити банки капроновими кришками.
- Винести у холодне місце.
Радимо ще швидкий рецепт малосольних огірків у пакеті.
Сподобався рецепт квашених огірків з горілкою на зиму? Висловіть свої зауваження та поради у коментарях, а також поділіться переписом з друзями у соціальних мережах.