Автор Максим Нікітін29 Липня о 00:001522Коментарів немає
У кожної господині свій рецепт квашення огірків. І в кожної свої секрети, як зробити так, щоб огірки були твердими, смачними і довше зберігалися. Наш секретний компонент – горілка.
Поданий рецепт розрахований на трилітрову банку огірків.
На дно банки кладемо кріп, корінь хрону, дубове листя, порізані зубки часнику.
Помиті огірки, не обрізаючи кінчиків, викладаємо у банку.
Залити огірки некип’яченою холодною (бажано джерельною або з колодязя) водою. Усю воду злити у посудину (таким чином ми відміряли необхідну кількість води).
3-4 ложки води відібрати і вилити (щоб, коли додамо сіль і горілку, розсіл помістився у банку).
У посудину з водою додати сіль, розчинити її і залити цим розсолом огірки.
Зверху влити горілку і закрити банки капроновими кришками.
Сподобався рецепт квашених огірків з горілкою на зиму? Висловіть свої зауваження та поради у коментарях, а також поділіться переписом з друзями у соціальних мережах.