Хліб житній з висівками
У житньому борошні міститься набагато більше корисних речовин, ніж в інших видах хліба. Він сприяє швидкому виведенню канцерогенів і інших шкідливих продуктів обміну речовин з організму. Рекомендований при цукровому діабеті, ожирінні і недокрів’ї. Щоправда, людям із захворюванням травної системи про доцільність вживання такого хліба потрібно порадитися з лікарем.
Інгредієнти для житнього хліба з висівками
Спробуйте також приготувати хліб “Гармошка”.
Як приготувати житній хліб з висівками
- Сироватку підігріти, розчинити масло, додати сіль, цукор. Розвести дріжджі і всипати по 3/4 скл. житнього та пшеничного борошна.
- Залишити на 30 хв у теплому місці. Потім вбити яйце, додати висівки та решту борошна, замісити і залишити ще на годину-півтори, щоб підійшло.
- Форму змастити олією. Викласти тісто. Воно буде достатньо липке і форму майже не триматиме. Змочити руки водою та зверху вирівняти хлібину.
- Накрити рушничком і залишити ще на 30 хв, зробити надрізи, присипати житнім борошном.
- Випікати за температури 180 градусів 1 год. Духовку під час приготування бажано не відкривати.
Скуштуйте також італійську форкачу з оливками і розмарином.