21.08.2015

Хліб житній з висівками

У житньому борошні міститься набагато більше корисних речовин, ніж в інших видах хліба. Він сприяє швидкому виведенню канцерогенів і інших шкідливих продуктів обміну речовин з організму. Рекомендований при цукровому діабеті, ожирінні і недокрів’ї. Щоправда, людям із захворюванням травної системи про доцільність вживання такого хліба потрібно порадитися з лікарем.

Інгредієнти для житнього хліба з висівками

  • 300 мл сироватки

  • 2 скл. житнього борошна

  • 1,5 скл. пшеничного борошна

  • 25 г свіжих дріжджів

  • по 3 ст. ложки висівок та цукру

  • 50 г масла

  • 1 ч. ложка солі

  • 1 яйце

  • олія

Спробуйте також приготувати хліб “Гармошка”.

Як приготувати житній хліб з висівками

  • Сироватку підігріти, розчинити масло, додати сіль, цукор. Розвести дріжджі і всипати по 3/4 скл. житнього та пшеничного борошна.
  • Залишити на 30 хв у теплому місці. Потім вбити яйце, додати висівки та решту борошна, замісити і залишити ще на годину-півтори, щоб підійшло.
  • Форму змастити олією. Викласти тісто. Воно буде достатньо липке і форму майже не триматиме. Змочити руки водою та зверху вирівняти хлібину.
  • Накрити рушничком і залишити ще на 30 хв, зробити надрізи, присипати житнім борошном.
  • Випікати за температури 180 градусів 1 год. Духовку під час приготування бажано не відкривати.

Скуштуйте також італійську форкачу з оливками і розмарином.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.