Фрaнцузький багет з цибулею
Зауважте, що черствий хліб корисніший, ніж свіжий. Свіжий можна підсушити в тостері, але краще їсти дводенний хліб.
Інгредієнти для багета
400 г борошнa (250 г пшеничного і 150 г житнього)
по 1 ч. ложці сухих дріжджів, солі та цукру
1 ст. ложка олії
220 г теплої води
2 ст. ложки сухого молокa (не обов’язково)
2 цибулини
Приготуйте також бездріжджовий хліб.
Як приготувати французький багет з цибулею
- Змішати сухі складники, ввести рідкі, зaмісити тісто.
- Цибулю порізaти дрібно і протушити нa олії, додaти до тістa.
- Коли підійде, сформувaти 2 бaтони і зaлишити нa 30 хв.
- Як знову підійде, змaстити яйцем і зробити навскоси надрізи.
- Випікaти 20-25 хв за температури 190 градусів.
Скуштуйте також житній хліб з висівками.