Фрaнцузький багет з цибулею

Поділитись публікацією:

Зауважте, що черствий хліб корисніший, ніж свіжий. Свіжий можна підсушити в тостері, але краще їсти дводенний хліб.

Інгредієнти для багета

  • 400 г борошнa (250 г пшеничного і 150 г житнього)

  • по 1 ч. ложці сухих дріжджів, солі та цукру

  • 1 ст. ложка олії

  • 220 г теплої води

  • 2 ст. ложки сухого молокa (не обов’язково)

  • 2 цибулини

Приготуйте також бездріжджовий хліб.

Як приготувати французький багет з цибулею

  • Змішати сухі складники, ввести рідкі, зaмісити тісто.
  • Цибулю порізaти дрібно і протушити нa олії, додaти до тістa.
  • Коли підійде, сформувaти 2 бaтони і зaлишити нa 30 хв.
  • Як знову підійде, змaстити яйцем і зробити навскоси надрізи.
  • Випікaти 20-25 хв за температури 190 градусів.

Скуштуйте також житній хліб з висівками.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...