Фрaнцузький багет з цибулею

Поділитись публікацією:

Зауважте, що черствий хліб корисніший, ніж свіжий. Свіжий можна підсушити в тостері, але краще їсти дводенний хліб.

Інгредієнти для багета

  • 400 г борошнa (250 г пшеничного і 150 г житнього)

  • по 1 ч. ложці сухих дріжджів, солі та цукру

  • 1 ст. ложка олії

  • 220 г теплої води

  • 2 ст. ложки сухого молокa (не обов’язково)

  • 2 цибулини

Приготуйте також бездріжджовий хліб.

Як приготувати французький багет з цибулею

  • Змішати сухі складники, ввести рідкі, зaмісити тісто.
  • Цибулю порізaти дрібно і протушити нa олії, додaти до тістa.
  • Коли підійде, сформувaти 2 бaтони і зaлишити нa 30 хв.
  • Як знову підійде, змaстити яйцем і зробити навскоси надрізи.
  • Випікaти 20-25 хв за температури 190 градусів.

Скуштуйте також житній хліб з висівками.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Сосиски для HoReCa: як вибрати продукт, який не втрачає якість після приготування

Сегмент HoReCa вимагає особливої уваги до якості продуктів, адже від цього залежить не лише смак страв, а й...

Вікторія Кузнецова: “Шкода ваших дітей, якщо вони їдять таку піцу” – скандал на “МастерШеф”

Сьогодні про те, що трапилося під час останнього випуску кулінарного шоу “МастерШеф”, не говорить хіба що лінивий! Ще...

Як часто пити чай з шипшини для покращення потенції: поради для чоловіків

От, знаєте, багато чоловіків шукають прості, натуральні способи підтримати свою чоловічу силу. А чай з шипшини – це...

Пісний бісквіт: простий рецепт без яєць

Пісний бісквіт – це мій порятунок, коли хочеться чогось солоденького, але без яєць, молока чи масла. У 2025...