24.10.2015

Сирний крекер

Якщо ваші діти люблять чіпси, а вам ніяк не вдається знайти їм гідну заміну, то цей рецепт – для вас. Крекер із сиру виходить хрустким, ніжним, ароматним, у міру гострим – ну чим не чіпси? Не розчарує це печиво і дорослих – ця закуска ідеально смакує і з кавою, і з чаєм і, звісно, з пивом.

Інгредієнти для крекеру з сиру

  • 2 яєчні жовтки

  • 150 грамів твердого сиру

  • 150 грамів вершкового масла

  • 150 грамів борошна

  • сіль

  • спеції

  • сушена зелень (петрушка, кріп, базилік тощо)

  • кунжут

Можна також приготувати солоне печиво з насінням льону.

Як приготувати сирний крекер

  • Сир потерти на дрібну тертку.
  • Жовтки змішати з сіллю, спеціями, подрібненою сухою зеленню.
  • Масло розтерти з борошном.
  • У масло з борошном додати потертий сир, влити жовтки і замісити негусте тісто. Наприкінці додайте кунжут.
  • Загорнути тісто у харчову плівку і покласти у холодильник на півгодини.
  • Розкачувати з тіста тонкий круг, розрізати його ножем на акуратні трикутники і за допомогою трубочок вирізати дірочки. Ще ефектніше буде, якщо трубочки матимуть різний діаметр.
  • Випікати печиво у духовці, розігрітій до 180 градусів, протягом 10 хвилин.

Рекомендуємо ще рецепт сирних млинців із зеленню.

Поширте рецепт сирного крекеру у соцмережах – нехай і ваші друзі знають, як він готується.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.