Домашній печінковий паштет | Новорічне меню 2021

Домашній печінковий паштет – проста закуска, яку можна приготувати як на кожен день, так і на святковий новорічний стіл. Сьогодні, ми поділимось 2 рецептами з яловичини в духовці, з морквою, маслом, салом та м’ясом. Дізнайтеся як приготувати паштет з вареної печінки в домашніх умовах швидко та легко.

Домашній паштет, не має нічого схожого з тим, що продається у супермаркетах, адже там містяться не лише різні консерванти, а ще, ви не знаєте точно, з чого він готувався, і як довго стоїть на полицях. Все таки краще зробити його в домашніх умовах. Готують його з різних продуктів, наприклад, з курячої, свинячої, гусячої печінки та навіть, з печінки кролика. Сьогодні ми приготуємо 2 смачні закуски: класичний та м’ясний паштет.

Як приготувати паштет з печінки

Як приготувати паштет з печінки в домашніх умовах

Традиційний набір продуктів – це печінка, сало, цибуля, морква, масло та спеції. Основне в рецепті – правильно обрати печінку, яловича, вважається найбільш корисною, свиняча – трішки з гірким присмаком та жорсткіша, а куряча, гусяча або індичча, рахується найніжнішою. Окрім класичних спецій, можна додавати коріандр, імбир, майоран, кмин, мускатний горіх. Іноді, додають ще варені яйця, хліб, гриби та томати. Але, мабуть найкращий варіант – перевірений роками рецепт. Тому ми підготували для вас покроковий відео-рецепт, приготування класичного печінкового рецепту для новорічного меню.

Подавати таку страву можна не лише як самостійну, а й можна намастити на скибочку хліба, крекера або лаваша, загорнувши все в рулет і порційно порізати, прикрасивши зеленню та скибочками лимона або огірка. Головне, починати з простих рецептів, частково вносивши свої корективи, отримуючи новий вишуканий смак.

Домашній печінковий паштет з маслом та морквою

Паштет з яловичої печінки досить корисний, і якщо для дітей, звичайна печінка не викликає захоплення, приготувавши таку закуску, доведеться готувати її знову. Цей продукт, містить рекордну кількість заліза, тому обов’язково приготуйте її не лише для дорослих, а й для дітей.

Обирайте свіжу та пружну печінку, без пошкоджень та неприємного запаху. Опустивши її на кілька хвилин у гарячу воду, буде легше зняти плівку. Для однорідності, збивайте все блендером, а не м’ясорубкою, інакше можуть відчуватися шматочки субпродукту. Обов’язкововпишіть цей рецепт у своє новорічне меню.

Інгредієнти для паштету з яловичої печінки і сала

  • 1 кг яловичої печінки

  • 0,5 кг моркви

  • 0,5 кг цибулі

  • 0,5 кг сала

  • 70 г вершкового масла

  • 3 ч. л. солі

  • 1 ч. л. чорного меленого перцю

як зробити класичний паштет з вареної печінки

  • Печінку відварюємо і видаляємо всі прожилки, тим самим, трохи її подрібнюючи.
  • Всю печінку складаємо у каструлю.
  • Сало нарізаємо на невеликі шматочки, знімаючи шкірку і викладаємо на сковорідку смажитись.
  • Тепер нарізаємо півкільцями цибулю, а моркву натираємо на грубій тертці. Спочатку перекладаємо сало в каструлю до печінки.
  • Смажимо на тій же сковороді цибулю до прозорості, після чого додаємо моркву і обсмажуємо до готовності. Овочі теж кладемо до катрулі.
  • Вкидаємо вершкове масло, сіль, перець. Перебиваємо все блендером до однорідності та викладаємо на тарілку, прикрасивши зеленню.

Спробуйте, паштет з грибами в мультиварці.

Паштет з печінки запечений в духовці з м’ясом

Класичний рецепт смачного, калорійного та правильного паштету – саме такого, як сільські господині готують. А вони, повірте, знають толк у м’ясних стравах! Цей печінково-м’ясний паштет стане чудовим доповненням до сніданку, обіду або вечері. І приготувати  його нескладно. Смакуйте, це корисно!

Якщо у вас паштет зі свинячої печінки, тоді вимочіть її у молоці, щоб прибрати гіркий смак. Подават в охолодженому вигляді. Чудово підійде до сніданку, святкового новорічного столу або навіть на кожен день.

Інгредієнти для печінкового паштету

  • 0,5 кг печінки

  • 0,5 кг сала

  • 0,5 кг м’яса

  • 3 цибулини

  • 1 морквина

  • сіль

  • перець

  • 3 ст. ложки крохмалю

  • 0,5 скл. манної крупи

  • 1 яйце.

Приготуйте також печінковий паштет з курячої печінки.

Як приготувати паштет із печінки і м'яса

  • Печінку, сало, м’ясо порізати великими шматками, злегка обсмажити й викласти у каструлю.
  • Цибулю порізати півкільцями, обсмажити і теж викласти в каструлю. Морквину покласти в каструлю сирою.
  • Залити водою, варити на малому вогні до готовності. Відкинути на друшляк та двічі пропустити через м’ясорубку.
  • Посолити, поперчити, додати крохмаль, манку, яйце, усе ретельно вимішати.
  • Невелике деко змастити жиром, притрусити сухарями й викласти масу. Випікати 40 хв. при температурі 160-170 градусів.
  • Дістати з духовки, остудити у формі. Порізати паштет охолодженим.

Рекомендуємо також приготувати паштет з сушеними грибами.

Якщо вам сподобався рецепт печінкового паштету, будь ласка, прокоментуйте його та поширте у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора