19.05.2015

Печінковий паштет – рецепт

Класичний рецепт смачного, калорійного та правильного паштету – саме такого, як сільські господині готують. А вони, повірте, знають толк у м’ясних стравах!

Цей печінково-м’ясний паштет стане чудовим доповненням до сніданку, обіду або вечері. І приготувати  його нескладно. Смакуйте, це корисно!

Інгредієнти для печінкового паштету

  • 0,5 кг печінки

  • 0,5 кг сала

  • 0,5 кг м’яса

  • 3 цибулини

  • 1 морквина

  • сіль

  • перець

  • 3 ст. ложки крохмалю

  • 0,5 скл. манної крупи

  • 1 яйце.

Приготуйте також печінкову ковбасу домашню.

Як приготувати паштет із печінки і м'яса

  • Печінку, сало, м’ясо порізати великими шматками, злегка обсмажити й викласти у каструлю.
  • Цибулю порізати півкільцями, обсмажити і теж викласти в каструлю. Морквину покласти в каструлю сирою.
  • Залити водою, варити на малому вогні до готовності. Відкинути на друшляк та двічі пропустити через м’ясорубку.
  • Посолити, поперчити, додати крохмаль, манку, яйце, усе ретельно вимішати.
  • Невелике деко змастити жиром, притрусити сухарями й викласти масу. Випікати 40 хв. при температурі 160-170 градусів.
  • Дістати з духовки, остудити у формі. Порізати паштет охолодженим.

Рекомендуємо також приготувати картопляні зрази з печінковою начинкою.

Якщо вам сподобався рецепт печінкового паштету, будь ласка, прокоментуйте його та поширте у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.