«Червона ікра» з моркви та оселедця
Чудова закуска із серії «дешево й сердито». Мінімум компонентів – максимум смаку та задоволення. Така «мазилка» прикрасить навіть святковий стіл. Тоді зовсім не обов’язково проголошувати її «ікрою», скажіть просто, що це оселедцеве масло.
Інгредієнти для рибної закуски
2 оселедці
2-3 варені морквини
100 г вершкового масла
1 плавлений сирок.
Приготуйте також “червону ікру” з оселедця та манної крупи.
Як приготувати псевдоікру з оселедця та моркви
- Почистити оселедець, зняти шкірку і видалити усі кісточки.
- Варену моркву очистити від шкірки (чим більше моркви, тим насиченіший буде «ікорний» колір, але гостроти менше).
- Оселедець і моркву пропустити через м’ясорубку.
- Охолоджене масло та сирок натерти на грубій тертці.
- Ретельно вимішати усі подрібнені інгредієнти і поставити в холодильник мінімум на 2 години.
- Мастити на хліб або крекер і подавати на широкій тарілці або таці, прикрасивши зеленню або фігурними шматочками моркви.
Рекомендуємо також рецепт маринованого оселедця в домашніх умовах.
Якщо рецепт «червоної ікри» з моркви та оселедця вам сподобався, розкажіть про свої враження у коментарях, а сам рецепт поширте серед друзів у соціальних мережах.