Хліб з картоплею, який довго не черствіє
Секрет свіжості цього хліба у вареній картоплі, яка входить до його складу. На смак її не чутно, зате вона подовжує термін зберігання паляниці.
Інгредієнти для хліба з картоплею
1400 г борошна
50 г дріжджів
10 г цукру
800 г молока
25 г солі
120 г вареної картоплі.
Скуштуйте також солодкий гарбузовий хліб.
Як приготувати хліб з картоплею
- Дріжджі розчинити у теплому молоці, додати цукор, трохи борошна і добре вимісити до однорідної маси.
- Опару залишити у теплому місці для бродіння на 3 год. Коли опара збільшиться в 2-2,5 рази, до неї додати решту молока з рочиненою сіллю і відварену, натерту на дрібній терці картоплю, а також борошно.
- Тісто залишити на 2,5 год, перемішувати 2 рази. Відтак сформувати паляниці, дати підійти 30 хв.
- Перед випіканням змастити водою і гострим ножем упоперек зробити надрізи. Випікати за температури 180 градусів протягом 45 хв.
Спробуйте приготувати вафлі бутербродні.