Закуски на природу | Меню на пікнік до шашлику

Як приготуваати швидкі закуски на природу, коли часу обмаль? Пропонуємо вам оригінальне меню на пікнік до шашлику з семи страв на швидку руку: овочі гриль, брускета з помідорами і сиром гриль,  курячі шашлички на шпажках з беконом і ананасом, лаваш з сиром сулугуні на грилі, яєчний рулет з грибами та зеленню, закуска із листкового тіста та бекону та лаваш з куркою.

Ми підібрали для вас кращі рецепти страв для літнього пікніка, які можна готувати також на день народження, обід або вечерю.

Які приготувати страви на пікнік

У сезон пікніків, або поїздок на природу, потрібні прості, проте оригінальні страви, які готуються швидко та легко з доступних продуктів. Таким критеріям ідеально відповідають саме – закуски, адже одним шашликом не обійдеться жоден відпочинок на природі. Тому, в статті ви знайдете страви, які можна приготувати відразу на природі, або вдома, перед поїздкою на пікнік за лічені хвилини.

1. Овочі гриль на природі

Овочі на грилі — смачний гарнір до шашлику, який можна приготувати за лічені хвилини навіть на природі. Головне приготувати правильний маринад, щоб овочі не були пересушені. Для пікантності можна додати 4 зубчики часнику в маринад. Баклажани краще попередньо посолити та залишити на 20 хвилин, щоб вийшла вся гіркота. Така закуска виходить смачною та недорогою. Чим довше стоятимуть овочі в маринаді, тим соковитіші та хрусткішими вони вийдуть.

Інгредієнти для овочей на грилі

  • 3 шт. баклажанів

  • 5 шт. болгарського перцю

  • 5 шт. помідорів

  • 300 г. шампіньйонів

  • сіль, перець, спеції

  • оливкова олія та оцет для маринування

як Приготувати овочів гриль

  • Перець очищуємо від насіння, ріжемо невеликими шматками.
  • Баклажани та помідари розрізаємо на кільця, гриби лишаємо цілими(якщо дуже великі, можна навпіл).
  • Для маринаду змішуємо сіль перець, оливкову олію, оцет та спеції.
  • Заливаємо соусом овочі, перемішуємо, та залишаємо на годину маринуватись.
  • Після чого, викладаємо овочі на гриль, перевертаємо через кожні 5 хвилин.

2. Брускета з помідорами і сиром гриль

Брускета готується швидко, головне одразу з’їсти. Приготувати брускети можна по-різному: з моцарелою, оливками, шинкою, базиліком, лише потрібно правильно приготувати хліб, візьміть хліб чіабата або звичайний французький багет, нарізайте не поперек, а під кутом, і обсмажте так, щоб хліб був хрустким і легко натирався часником, для цього обсмажувати потрібно на сухій сковорідці. Прикрасити можна свіжим базиліком та зеленою цибулею, вони ідеально поєднуються з білим вином.

Інгредієнти для закуски

  • 200 г. білого хліба

  • 150 г. бринзи

  • 5 шт. помідорів

  • 3 ст. л. оливкової олії

  • 3 зубчики часнику

як Приготувати брускети на мангалі

  • Помідори нарізаємо кільцями.
  • Бринзу нарізаємо по розміру хліба
  • На розігрітій сковорідці обсмажуємо хліб з обох боків до золотистості.
  • Як хліб трішки охолоне натираємо часником та змащуємо оливковою олією.
  • Потім, на тій сковорідці смажимо помідори та бринзу також з обох сторін.
  • На готовий хліб викладаємо решту інгрідієнтів.

3. Курячі шашлички на шпажках з беконом і ананасом

Курячі шашлички на шпажках з беконом і ананасом, на їх приготування ви витратите приблизно 5-7 хвилин. На одну шпажку шпажку виходить 4 шматочки курки, 3 – ананаса і по 2 шматки цибулі, перцю та бекону. Завдяки ананасу, куряче м’ясо не лише стане більш соковитим, а й приготується куди швидше, їх можна використовувати і свіжими. На гарнір чудово підійде свіжий салат з огірків, помідорів та зелені. Подавати лише в гарячому вигляді, разом з улюбленим соусом.

Інгредієнти для курячих шашличків на пікнік

  • 4 курячі грудинки

  • 12 смужок бекону

  • 2 цибулини

  • 2 шт. червоного перцю

  • 1 б. консервованих ананасів

  • 4 ст. л. лимонного соку

  • 1/8 ч. л. куркуми

  • 5 ст. л. рослинної олії

  • 3 зубці часника

  • 1 ч. л. солі

як приготувати куряче філе на шпажках

  • Курку, цибулю, перець і ананас нарізаємо великими шматками. Бекон ріжем на смужки.
  • Курку, цибулю та перець маринуємо з спеціями, олією та лимонним соком.
  • На шпажку нанизуємо спершу край бекону, потім курку, знову бекон, ананс, бекон. Далі цибуля з перцем, і знову беконом обгортаємо. Тобто має бути так, ніби смужка бекону пройшла через всю шпажку.
  • Змазуємо шашлички олією. Відправляємо на гриль приблизно на 15 хвилин.

4.Лаваш з сиром сулугуні на грилі

Приготуйте сулугуні з зеленню в лаваші на мангалі, це смачна приготована на швидку руку страва, яку можна навіть дітям. За бажанням можна додати помідори, курку або шинку. В якості зелені підійде кріп разом із зеленою цибулею. Щоб ваша закуска не пригоріла, жар має бути достатньо слабким. Подавати страву лише гарячою до сметанного соусу.

Інгредієнти для сиру в лаваші

  • 3 шт. лаваша

  • 300 г. сиру сулугуні

  • 60 г. вершкового масла

  • 1 пучок зелені

  • перець чорний молоти за бажанням

Приготування лаваша на грилі

  • Сир натерти на тертці.
  • Зелень дрібно порізати.
  • Змішати сир з зеленню, додати перець.
  • Лаваш розрізати навпіл, змастити маслом, виложити частину начинки та згорнути в конверт.
  • Виложити на решітку, та запікати на грилі з обох сторін до золотистості.

5. Яєчний рулет з грибами та зеленню

Яєчний рулет з грибами та зеленню – смачна та швидка закуска з нічого. Начинка може бути з курячого філе, плавленого сиру, помідор, тощо. Щоб ваші рулети не розлетілись, потрібно після обсмаження згорнути їх в рулет, тоді при скручуванні з начинкою, вони не розірвуться. В якості соусу підійде суміш сметани, солі, зелені та часнику.

Інгредієнти для рулету з грибами

  • 2 яйця

  • 100 г. печериь

  • зелень

  • сіль, перець та рослинна олія

Приготування яєчного рулету

  • Яйця збити до однорідності, та посмажити млинці,
  • Порізані гриби обсмажити, додати зелень та спеції.
  • На невеликі омлетики викласти начинку, та загорнути в рулетики. За потреби можна скористатись зубочисткою.

6. Закуска із листкового тіста та бекону

За допомогою листкового тіста, можна приготувати оригінальну закуску на пікнік. А завдяки бекону, тісто вийде соковитим. Можна використати нарізку з копченої грудинки. Для більшої соковитості, додайте шматочки томатів на шпажки. Якщо у вас багато вільного часу, зробіть домашнє листкове тісто, але магазинне значно заощадить ваш час. Така закуска підійде до пива і не тільки. Прикрасити можна не лише зеленню, а й натертим сиром.

Ingredients

  • 500 г. листкового тіста

  • 150 г.бекону

  • 50 г. зеленої цибулі

  • 30 г. свіжої петрушки

Directions

  • Тісто розморозити, трішки розкатати та нарізати квадратиками розміром 5×5 см.
  • Бекон нарізаємо такими ж шматками як і тісто.
  • Шматки бекону викладаєм на тісто. Складаємо майже навпіл та нанизуємо на шпажки.
  • Викладаємо шпажки так, щоб вони ледь торкались деко, випікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів.
  • Готові шашлички посипаємо нарізаною зеленню.

7. Лаваш з куркою. Закуска на пікнік.

Ця страва підійде як до сніданку так і для пікніка, адже готується швидко з доступних інгрідієнтів. За бажанням, можна змазати листи лаваша соусом з гірчиці та сметани. Лаваш можна зробити з куркою і павленим сиром, можна з овочами грилі, що загорнути в лаваш, залежить від ваших уподобань. Це не традиційна шаурма, тут нема нічого шкідливого, до того ж цю страву можна вживати тим хто на дієті, адже вона рахується дієтичною.

Інгредієнти для шаурми

  • Куряче філе

  • Лаваш

  • Помідори

  • Базилік

  • Моцарела

  • Спеції за смаком

Приготування лаваша з куркою

  • Курку підсмажуємо на грилі.
  • Помідори з моцарелою нарізаєм кільцями. Подрібнюємо базилік.
  • Змішуємо всі інгрідієнти, заправляємо спеціями та будь-яким соусом, на ваш смак.
  • Загортаємо начинку в лаваш. Відправляємо на решітку. Готуємо до золотистості.

Теги: