Закуски на природу | Меню на пікнік до шашлику

Як приготуваати швидкі закуски на природу, коли часу обмаль? Пропонуємо вам оригінальне меню на пікнік до шашлику з семи страв на швидку руку: овочі гриль, брускета з помідорами і сиром гриль, курячі шашлички на шпажках з беконом і ананасом, лаваш з сиром сулугуні на грилі, яєчний рулет з грибами та зеленню, закуска із листкового тіста та бекону та лаваш з куркою.
Ми підібрали для вас кращі рецепти страв для літнього пікніка, які можна готувати також на день народження, обід або вечерю.
Які приготувати страви на пікнік
У сезон пікніків, або поїздок на природу, потрібні прості, проте оригінальні страви, які готуються швидко та легко з доступних продуктів. Таким критеріям ідеально відповідають саме – закуски, адже одним шашликом не обійдеться жоден відпочинок на природі. Тому, в статті ви знайдете страви, які можна приготувати відразу на природі, або вдома, перед поїздкою на пікнік за лічені хвилини.
1. Овочі гриль на природі

Овочі на грилі — смачний гарнір до шашлику, який можна приготувати за лічені хвилини навіть на природі. Головне приготувати правильний маринад, щоб овочі не були пересушені. Для пікантності можна додати 4 зубчики часнику в маринад. Баклажани краще попередньо посолити та залишити на 20 хвилин, щоб вийшла вся гіркота. Така закуска виходить смачною та недорогою. Чим довше стоятимуть овочі в маринаді, тим соковитіші та хрусткішими вони вийдуть.
Інгредієнти для овочей на грилі
3 шт. баклажанів
5 шт. болгарського перцю
5 шт. помідорів
300 г. шампіньйонів
сіль, перець, спеції
оливкова олія та оцет для маринування
як Приготувати овочів гриль
- Перець очищуємо від насіння, ріжемо невеликими шматками.
- Баклажани та помідари розрізаємо на кільця, гриби лишаємо цілими(якщо дуже великі, можна навпіл).
- Для маринаду змішуємо сіль перець, оливкову олію, оцет та спеції.
- Заливаємо соусом овочі, перемішуємо, та залишаємо на годину маринуватись.
- Після чого, викладаємо овочі на гриль, перевертаємо через кожні 5 хвилин.
2. Брускета з помідорами і сиром гриль

Брускета готується швидко, головне одразу з’їсти. Приготувати брускети можна по-різному: з моцарелою, оливками, шинкою, базиліком, лише потрібно правильно приготувати хліб, візьміть хліб чіабата або звичайний французький багет, нарізайте не поперек, а під кутом, і обсмажте так, щоб хліб був хрустким і легко натирався часником, для цього обсмажувати потрібно на сухій сковорідці. Прикрасити можна свіжим базиліком та зеленою цибулею, вони ідеально поєднуються з білим вином.
Інгредієнти для закуски
200 г. білого хліба
150 г. бринзи
5 шт. помідорів
3 ст. л. оливкової олії
3 зубчики часнику
як Приготувати брускети на мангалі
- Помідори нарізаємо кільцями.
- Бринзу нарізаємо по розміру хліба
- На розігрітій сковорідці обсмажуємо хліб з обох боків до золотистості.
- Як хліб трішки охолоне натираємо часником та змащуємо оливковою олією.
- Потім, на тій сковорідці смажимо помідори та бринзу також з обох сторін.
- На готовий хліб викладаємо решту інгрідієнтів.
3. Курячі шашлички на шпажках з беконом і ананасом

Курячі шашлички на шпажках з беконом і ананасом, на їх приготування ви витратите приблизно 5-7 хвилин. На одну шпажку шпажку виходить 4 шматочки курки, 3 – ананаса і по 2 шматки цибулі, перцю та бекону. Завдяки ананасу, куряче м’ясо не лише стане більш соковитим, а й приготується куди швидше, їх можна використовувати і свіжими. На гарнір чудово підійде свіжий салат з огірків, помідорів та зелені. Подавати лише в гарячому вигляді, разом з улюбленим соусом.
Інгредієнти для курячих шашличків на пікнік
4 курячі грудинки
12 смужок бекону
2 цибулини
2 шт. червоного перцю
1 б. консервованих ананасів
4 ст. л. лимонного соку
1/8 ч. л. куркуми
5 ст. л. рослинної олії
3 зубці часника
1 ч. л. солі
як приготувати куряче філе на шпажках
- Курку, цибулю, перець і ананас нарізаємо великими шматками. Бекон ріжем на смужки.
- Курку, цибулю та перець маринуємо з спеціями, олією та лимонним соком.
- На шпажку нанизуємо спершу край бекону, потім курку, знову бекон, ананс, бекон. Далі цибуля з перцем, і знову беконом обгортаємо. Тобто має бути так, ніби смужка бекону пройшла через всю шпажку.
- Змазуємо шашлички олією. Відправляємо на гриль приблизно на 15 хвилин.
4.Лаваш з сиром сулугуні на грилі

Приготуйте сулугуні з зеленню в лаваші на мангалі, це смачна приготована на швидку руку страва, яку можна навіть дітям. За бажанням можна додати помідори, курку або шинку. В якості зелені підійде кріп разом із зеленою цибулею. Щоб ваша закуска не пригоріла, жар має бути достатньо слабким. Подавати страву лише гарячою до сметанного соусу.
Інгредієнти для сиру в лаваші
3 шт. лаваша
300 г. сиру сулугуні
60 г. вершкового масла
1 пучок зелені
перець чорний молоти за бажанням
Приготування лаваша на грилі
- Сир натерти на тертці.
- Зелень дрібно порізати.
- Змішати сир з зеленню, додати перець.
- Лаваш розрізати навпіл, змастити маслом, виложити частину начинки та згорнути в конверт.
- Виложити на решітку, та запікати на грилі з обох сторін до золотистості.
5. Яєчний рулет з грибами та зеленню

Яєчний рулет з грибами та зеленню – смачна та швидка закуска з нічого. Начинка може бути з курячого філе, плавленого сиру, помідор, тощо. Щоб ваші рулети не розлетілись, потрібно після обсмаження згорнути їх в рулет, тоді при скручуванні з начинкою, вони не розірвуться. В якості соусу підійде суміш сметани, солі, зелені та часнику.
Приготування яєчного рулету
- Яйця збити до однорідності, та посмажити млинці,
- Порізані гриби обсмажити, додати зелень та спеції.
- На невеликі омлетики викласти начинку, та загорнути в рулетики. За потреби можна скористатись зубочисткою.
6. Закуска із листкового тіста та бекону

За допомогою листкового тіста, можна приготувати оригінальну закуску на пікнік. А завдяки бекону, тісто вийде соковитим. Можна використати нарізку з копченої грудинки. Для більшої соковитості, додайте шматочки томатів на шпажки. Якщо у вас багато вільного часу, зробіть домашнє листкове тісто, але магазинне значно заощадить ваш час. Така закуска підійде до пива і не тільки. Прикрасити можна не лише зеленню, а й натертим сиром.
Directions
- Тісто розморозити, трішки розкатати та нарізати квадратиками розміром 5×5 см.
- Бекон нарізаємо такими ж шматками як і тісто.
- Шматки бекону викладаєм на тісто. Складаємо майже навпіл та нанизуємо на шпажки.
- Викладаємо шпажки так, щоб вони ледь торкались деко, випікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів.
- Готові шашлички посипаємо нарізаною зеленню.
7. Лаваш з куркою. Закуска на пікнік.

Ця страва підійде як до сніданку так і для пікніка, адже готується швидко з доступних інгрідієнтів. За бажанням, можна змазати листи лаваша соусом з гірчиці та сметани. Лаваш можна зробити з куркою і павленим сиром, можна з овочами грилі, що загорнути в лаваш, залежить від ваших уподобань. Це не традиційна шаурма, тут нема нічого шкідливого, до того ж цю страву можна вживати тим хто на дієті, адже вона рахується дієтичною.
Приготування лаваша з куркою
- Курку підсмажуємо на грилі.
- Помідори з моцарелою нарізаєм кільцями. Подрібнюємо базилік.
- Змішуємо всі інгрідієнти, заправляємо спеціями та будь-яким соусом, на ваш смак.
- Загортаємо начинку в лаваш. Відправляємо на решітку. Готуємо до золотистості.