14.08.2015

Сливовий соус до м’яса

Користуючись моментом, заготовте кілька баночок соусу і не доведеться купувати магазинний кетчуп. Згодиться і до шашлику, і до птиці, і навіть до макаронів.

Інгредієнти для соусу

  • 2 кілограми кислих темних слив

  • 8 столових ложок цукру

  • 1,5 чайної ложки солі

  • 0,5 чайної ложки коріандру

  • 1 чайна ложка приправи хмелі-сунелі

  • 6-7 зубків часнику

  • 1 склянка води.

Можна також приготувати червоний абрикосовий соус.

Як приготувати сливовий соус

  • Сливи помити і варити з водою, поки вони почнуть розварюватися.
  • Перетерти через друшляк від шкірки і кісточок.
  • Отриману однорідну масу варити, щоб вона набула густоти кетчупу.
  • Додати спеції, часник, сіль, цукор, закип’ятити і вилити у чисті сухі банки.
  • Зберігати у холодильнику.

Радимо ще рецепт македонського соусу.

Якщо вам сподобався рецепт сливового соусу до м’яса, напишіть про це в коментарях та соціальних мережах. Нам цікава і важлива ваша думка.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.