Шашлик з курки в духовці
Приготувати смачний шашлик можна не виходячи на вулицю, а просто у духовці. Пропонуємо вам цікавий і доволі простий рецепт, як приготувати шашлик із курячого філе на дерев’яних шпажках. Він обов’язково стане смачною окрасою будь-якого столу. Та й готується він дуже швидко.
Інгредієнти для курячого шашлику
3 зубці часнику
2 столові ложки олії
1 столова ложка цукру
1 столова ложка соєвого соусу
1 столова ложка коріандру
перець чилі
Спробуйте ще приготувати курячий шашлик у банці.
Як приготувати курячий шашлик
- Куряче філе розморозити, якщо воно було замороженим, і ретельно промити під проточною водою.
- Дерев’яні шпажки замочити у воді на 40 хвилин, щоб під час запікання вони не згоріли.
- Куряче філе порізати довгими, не тонкими шматками і нанизати на дерев’яну шпажку.
- В окремій ємності ретельно перемішати олію, сіль, перець, подрібнений часник, цукор, соєвий соус, коріандр. За бажання можна використовувати різні, улюблені спеції.
- В отриманий маринад занурити куряче м’ясо на шпажках, закрити посудину харчовою плівкою і відправити у холодильник на дві години. За цей час куряче м’ясо добре промаринується і буде дуже ароматним.
- Дістати шашлик з холодильника і покласти у форму, в якій буде запікатись. Форму для запікання нічим не потрібно змазувати.
- Помістити в розігріту духовку на 25 хвилин і запікати при температурі 200º.
- Під час запікання перевертати шашлик, щоб він підрум’янився з усіх сторін.
Рекомендуємо ще 15 рецептів маринаду для шашлика.
Приготуйте шашлик з курячого філе для своїх рідних та друзів. Діліться рецептом в соціальних мережах та не забувайте коментувати.