17.09.2020

Мариновані гриби | Рецепти на святковий новорічний стіл

Мариновані гриби | Рецепти на святковий новорічний стіл

Приготуйте смачні мариновані гриби на зиму нашвидкоруч. Рецепти на святковий новорічний стіл, можуть бути з різноманітних грибів, пропонуємо кілька з них: білі, опеньки, лисички, маслюки, польські, шампіньйони. Також ви дізнаєтесь, як подати та заправити мариновані гриби та знайдете приготовані з часником, цибулею, лимонною кислотою, томатом та по-корейські з болгарським перцем. Оберіть найкращі для себе рецепти.

Рецепти маринованих грибів

Для початку, варто гриби сортувати, адже кожен їх вид, підготовляється для маринування, по різному, не потрібно змішувати сорти, так як одні потрібно варити 20 хвилин, в той час коли іншим вистачить і п’яти хвилин. Наприклад, якщо білі, зварити з підберезниками, то другі переваряться, і перетворяться в кашу. Також, маслята, при варінні з підосичниками швидко почорніють.

Пам’ятайте, що довге замочування, призведе до того, що гриби надто багато вберуть зайвої води, і стануть прісними та не смачними. Вистачить 30-40 хвилин. Рекомендується зберігати будь-які гриби не більше 12 місяців.

Мариновані шампіньйони за 5 хвилин

Мариновані шампіньйони за 5 хвилин

Їх можна подати з свіжою зеленню петрушки, кропу чи з цибулею, як основну закуску, або до будь-якого гарніру чи як додатковий інгредієнт для салату з грибами, чорносливом або курятини. До речі, чудово смакують в салаті з яловичого язика. Зберігати в холодильнику або в дуже прохолодному та темному місці. Наявність шампіньйонів круглий рік, дозволить готувати їх, хоч щодня.

Домашні печериці, виходять смачні та пікантні, і набагато кращі за магазинні, в яких можуть бути присутні консерванти чи різноманітні добавки. а маринад для грибів, готувати дуже легко та швидко. Смакувати можна вже через кілька годин. Підійде для подачі на святковий новорічний стіл.

Інгредієнти

  • 500 г. печериць

  • 60 мл. оцту 9%

  • 120 мл. олії

  • 3 зубці часника

  • 10 горошин чорного перцю

  • 2 ч. л. цукру

  • 1 ч. л. солі

  • 4 шт. лаврового листа

Пропонуємо, рецепт пісного паштету із сушених грибів.

Приготування

  • Порізати гриби приблизно на однакові частини.
  • Маринад для грибів: часник вичавлюємо через прес, змішуємо усі інгредієнти (окрім грибів) у каструлі де варитимуться шампіньйони.
  • Вкидаємо гриби, та варимо 5 хвилин після закипання, постійно помішуючи.
  • Покласти гриби в банки та охолодити, після чого поставити в холодильник на 3-4 години. Все, можна смакувати грибочки.

Мариновані маслюки

Мариновані маслюки на зиму

Маслюки виходять дуже ніжні та м’які, особливо, коли їх замаринувати. Їх також, можна подавати і як основну страву, і додавати в салати, тільки якщо вони маленькі за розміром, великі не так смакуватимуть та і вигляд буде не дуже привабливий.

Знімати шкірку з капелюшків, краще коли вони підсохли, для цього можна просушити їх приблизно годину на сонці. Завдяки губчастій структурі, категорично не рекомендується їх вимочувати. Краще промивайте малими порціями і дуже швидко.

Інгредієнти

  • 1,5 кг. маслюків

  • 0,5 л. води

  • 70 мл. оцту 9%

  • 1 ст. л. солі

  • 1 ст. л. цукру

  • 2-3 шт. лаврового листа

  • Чорний та духмяний перець за смаком

Спробуйте, пісний плов з грибами.

Приготування

  • Очищуємо та миємо середні маслюки, ріжемо на 2-4 частини, малі залишаємо цілими.
  • В киплячу воду вкидаємо гриби, та варимо 15 хвилин з моменту закипання. Воду зливаємо.
  • Наливаємо свіжу воду, варимо ще 15 хвилин, наприкінці додаємо сіль. Воду теж зливаємо.
  • Готуємо маринад: воду довести до кипіння, вкинути спеції, лавровий лист, сіль та цукор, кип’ятити 5 хвилин.
  • Додаємо маслюки, варим 5 хвилин. За 3 хвилин до приготування вливаємо оцет, знімаємо з вогню та відкидаємо лаврові листи.
  • Готові гриби розкласти по стерилізованих банках та закатати.

Мариновані гриби на зиму

Для кожної господині, гриби є найбільш популярною закускою на зиму або в піст. Їх можна: смажити, тушити, варити, заморожувати, солити та маринувати. Проте, найкращими на святковому новорічному столі, будуть мариновані, пікантні грибочки. Тому пропонуємо ознайомитись з кількома цікавими, а головне смачними рецептами приготування маринованих грибів на зиму.

1. Мариновані польські гриби | Як готувати? Скільки варити?

Мариновані польські гриби | Як готувати? Скільки варити?

Мариновані польські гриби вважаються не лише чудовою закускою, а й делікатесом. В цій статті ви знайдете: як правильно готувати та скільки часу потрібно варити грибочки. Дуже смачний рецепт на зиму.

2. Як закривати мариновані білі гриби на зиму. Маринад на 1 л води

Як закривати білі гриби на зиму

Білий гриб – один з найкорисніших грибів, адже містить багато корисних речовин. Тому обов’язково приготуйте мариновані білі гриби з двома видами маринаду: класичний та з лимонною кислотою.

3. Шампіньйони мариновані | Швидкі рецепти на Новий 2021 рік

Шампіньйони мариновані на зиму

Таку закуску на зиму ви зможете приготувати за кілька хвилин. Спробуйте 2 оригінальних рецептів: швидкий рецепт з гірчицею та часником і шампіньйони по-корейськи. Вони підійдуть ідеально для святкового столу на Новий рік.

4. Мариновані лисички на зиму| Рецепт з цибулею та часником

Мариновані лисички на зиму| Рецепт з цибулею та часником

Приготувати мариновані лисички можна і без стерилізації. Рецепт пропонований з цибулею та часником. Не дивлячись на свою низькокалорійність, вони багаті на білки та вуглеводи. Тому їх точно варто приготувати на зиму, коли не вистачає вітамінів.

5. Мариновані опеньки на зиму | Рецепт: як чистити, варити, солити

Мариновані опеньки на зиму | Рецепт: як чистити, варити

В цій статті ви дізнаєтесь: як швидко чистити, скільки часу варити та як легко солити опеньки. А ще, як консервувати гриби з цибулею та перцем чилі. Приготовані гриби в домашніх умовах, набагато корисніші та смачніші, ніж ті, які продаються в магазинах.

6. Як приготувати опеньки в сметані VS Рецепт в томаті

Як приготувати опеньки в сметані VS Рецепт в томаті

Гриби можна не лише готувати на зиму, а й для обіду чи вечері, одразу після збирання. Тут представлені 2 рецепти: ніжні опеньки в сметані та в томатному соусі на зиму. Подавати можна в якості основної закуски або до будь-якого гарніру на ваш розсуд. А ще ми розповіли, як правильно потрібно готувати опеньки, щоб не нашкодити організму.

Рекомендуємо приготувати, тушковану капусту з сушеними грибами.

Залишити коментар

Your email address will not be published.