Страви з маринованих білих і польських грибів на новорічний стіл

Що можна зробити з маринованих грибів? Пропоную, приготувати святкові салати з лісових маринованих грибів та курки, картоплі, консервованого горошку, з сметаною, пісні другі страви, картопляна запіканка з маринованими грибами. Рецепти приготування на святковий новорічний стіл.

Лісові гриби, є джерелом білка, до того ж, не містять холестерину та тваринних жирів, тому можуть ідеально замінити м’ясо в раціоні. Гриби, слугують чудовим доповненням до овочів, м’яса, можуть бути вишуканою начинкою для пирогів, млинців, тощо. А приготування страв з маринованими білими та польськими грибами, урізноманітнять ваш святковий стіл.

Що можна зробити з маринованих грибів

Що можна зробити з маринованих білих та польських грибів

Якщо ви не знаєте що приготувати з маринованих лісових грибів, тоді ця стаття для вас. Білі, польські чи будь-які інші мариновані гриби, можуть бути смачним доповненням до різних святкових страв: закусок, вишуканих салатів, других страв, тощо. Зазвичай, перед початком приготування, їх ретельно промивають та обсушують, іншою кулінарної обробки не передбачається. Тому готувати їх дуже просто.

Звичайно, в першу чергу ми починаємо готувати різноманітні салати з маринованими грибами. Проте, існує багато інших, не менш цікавих та смачних закусок, які можуть прикрасити як святковий стіл, так і підійдуть на кожен день. Наприклад, можна приготувати смачні крокети або нафарширувати грибами помідори. Будь-яка грибна страва, особливо з пікантних маринованих грибочків, виходить смачна та святкова.

1. Крокети з білих маринованих грибів

Крокети з білих маринованих грибів

Готову гарячу страву можна посипати тертим сиром та подрібненою, свіжою зеленню. Подавати можна, виклавши на тарілку вкриту листям салату. Крокети можна подавати як самостійну страву, так і доповнити грибною підливою з сметаною.

Після того, як обсмажите крокети, викладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Грибними крокетами можна замінити звичайні, класичні котлети. Щоб зробити їх дієтичними, можете запекти страву в духовці. Подавати з легким, овочевим салатом або різними соусами.

Інгредієнти для крокетів з маринованими грибами

  • 500 г маринованих білих грибів

  • 2 яйця

  • 3 картоплини

  • 7-8 ст. л. борошна

  • 1 скл. молока

  • 3 ст. л. вершкового масла

  • Твердий сир

  • 2-3 ст. л. сухарів

  • Олія, перець, сіль

Пропонуємо, замаринувати білі гриби на зиму.

як приготувати грибні крокети

  • Гриби промити та подрібнити.
  • В каструлі, довести воду до кипіння, вкинути гриби. Коли вони закиплять, проварити 1 хвилину, після чого, злити воду.
  • В іншій каструлі, довести воду до кипіння, додати сіль, перець та спеції. Після закипання вкинути проварені гриби і варити 5-7 хвилин.
  • З масла, молока, борошна та сиру, приготувати соус бешамель.
  • Готові гриби додати до соусу, поперчити, посолити. Перемішати (за потреби додати борошна).
  • Сформувати крокети та обкачати в панірувальних сухарях.
  • На розігріту сковорідку, викладати готові крокети та смажити з обох сторін.

2. Рецепт фаршированих помідорів польськими грибами

Якщо готуватимете не в піст, можна доповнити грибну закуску, посипавши твердим сиром або ж тертим, вареним яйцем, а заправити сметаною, натуральним йогуртом або звичайним майонезом. Якщо ж хочете пісну страву, можна використати як і пісний майонез, так і оливкову олію і посипати зеленою цибулею та кропом.

До речі, перед подачею, можна відправити в духовку на кілька хвилин. Для соковитості, додайте до грибної начинки, м’якоть помідорів.

Інгредієнти для пісних фаршированих помідорів

  • 100 г маринованих польських грибів

  • 4 шт. помідорів

  • 2 ст. л. пісного майонезу

  • Сіль, перець, зелена цибуля, кріп

Дізнайтеся, як варити та маринувати польські гриби.

Приготування пісної закуски з польських грибів

  • З помідорів зрізати верхівки та з допомогою ложки, видалити м’якоть. Посолити та поперчити зсередини.
  • Гриби промити та обсушити, дрібно нарізати. Додати нарізану зелень та майонез.
  • Грибну суміш викласти в помідори та накрити зрізаною верхівкою. Прикрасити зеленню або сиром.

3. Салат з маринованими грибами і зеленим горошком

Мариновані гриби, чудово поєднуються з багатьма продуктами, не виняток і зелений горошок та куряче філе. Тому пропоную приготувати смачний салат на Новий рік, який прикрасить ваше свято.

Курку, можна не відварювати, а підсмажити на сковороді зі спеціями, це допоможе урізноманітнити ваш салат або ж просто запекти в духовці. Прикрасити можна, посипавши зверху тертим яєчним білком або жовтком, це вже за вашим бажанням. Якщо залишився консервований горошок, його також можна використовувати для прикраси.

Ingredients

  • 300 г маринованих польських грибів

  • 200 г відвареного курячого філе

  • 150 г сиру

  • 100 г зеленої цибулі

  • 100 г консервованого горошку

  • 80 г сметани

  • 2 яйця

  • Сіль, перець

Спробуйте, рецепти маринованих грибів на святковий стіл.

Directions

  • Яйця зварити круто. Очистити та нарізати.
  • Сир подрібнити на тертці.
  • Курку нарізати середніми шматками.
  • З’єднати яйця з куркою, сиром, подрібненою зеленню, та маринованими грибами.
  • Додати зелений горошок, сіль, перець та сметану. Ретельно перемішати.

4. Салат з маринованих білих грибів з рибою

Мариновані лісові гриби, мають яскравий, виражений смак, тому вони чудово смакують в різних салатах, особливо зимових. Коли в організмі, не вистачає вітамінів та корисних речовин.

Головне, використовуйте щільні та маленькі грибочки, підійдуть і польські. Рибу можна відварити зі спеціями, або ж запекти у фользі в духовці, зробивши її соковитою, що чудово доповнить смак святкового салату. Якщо ви не є прихильниками риби, можете додати будь-яке інше м’ясо.

Ingredients

  • 150 г грибів

  • 150 г риби

  • 150 г картоплі

  • 100 г солодкого перцю

  • 50 г ріпчастої цибулі

  • 2 ст. л. олії

  • Лимонний сік, сіль, перець за смаком

Спробуйте, рибні крученики з грибами.

Directions

  • Мариновані гриби та перець нарізати соломкою.
  • Картоплю відварити та дрібно порізати. З’єднати з грибами, перцем і нарізаною півкільцями цибулю.
  • Рибу відварити та видалити кістки. Додати до салату. Заправити лимонним соком, олією, посолити та поперчити.
  • Прикрасити можна маленькими грибами та свіжою зеленню.

5. Картопляна запіканка з маринованими білими грибами

Подавати, розрізавши на порційні шматочки, прикрасивши свіжою зеленню кропу або гілочками розмарину. Доповнити можна легким овочевий салатом. Ви можете взяти також і польські гриби або будь-які інші мариновані. В даному рецепті, вершки можна замінити знежиреною сметаною або йогуртом.

Для легкого вершкового аромату, обсмажте цибулю на вершковому маслі. А щоб зробити грибну запіканку ще смачнішою, з’єднайте два види сиру: м’який та твердий. А приготувати страву з маринованими грибами, можна не лише на деко, а й у формі для запікання, в мультиварці чи навіть в сковорідці.

Ingredients

  • 700 г картоплі

  • 2 шт. ріпчастої цибулі

  • 400 г маринованих білих грибів

  • 200 г твердого сиру

  • 250 мл. вершків

  • Олія для смаження

  • Сіль, перець за смаком

Рекомендуємо, рецепт курятини з грибами у фользі.

Directions

  • Картоплю відварити в мундирах. Охолодити та очистити шкірку. Нарізати кільцями.
  • Цибулю наріжте півкільцями та обсмажте на олії до золотистості.
  • Деко змастити олією і викласти картоплю, зверху помістіть смажену цибулю.
  • Зверху, рівномірно викладіть мариновані білі гриби та залийте вершками.
  • Поверх запіканки, викладіть решту картоплі і посипте твердим, тертим сиром.
  • Запікати при температурі 180 градусів, протягом 35 хвилин.

Спробуйте також, курячі кошички з грибами.

Теги: