Страви з маринованих білих і польських грибів на новорічний стіл
Що можна зробити з маринованих грибів? Пропоную, приготувати святкові салати з лісових маринованих грибів та курки, картоплі, консервованого горошку, з сметаною, пісні другі страви, картопляна запіканка з маринованими грибами. Рецепти приготування на святковий новорічний стіл.
Лісові гриби, є джерелом білка, до того ж, не містять холестерину та тваринних жирів, тому можуть ідеально замінити м’ясо в раціоні. Гриби, слугують чудовим доповненням до овочів, м’яса, можуть бути вишуканою начинкою для пирогів, млинців, тощо. А приготування страв з маринованими білими та польськими грибами, урізноманітнять ваш святковий стіл.
Що можна зробити з маринованих грибів
Якщо ви не знаєте що приготувати з маринованих лісових грибів, тоді ця стаття для вас. Білі, польські чи будь-які інші мариновані гриби, можуть бути смачним доповненням до різних святкових страв: закусок, вишуканих салатів, других страв, тощо. Зазвичай, перед початком приготування, їх ретельно промивають та обсушують, іншою кулінарної обробки не передбачається. Тому готувати їх дуже просто.
Звичайно, в першу чергу ми починаємо готувати різноманітні салати з маринованими грибами. Проте, існує багато інших, не менш цікавих та смачних закусок, які можуть прикрасити як святковий стіл, так і підійдуть на кожен день. Наприклад, можна приготувати смачні крокети або нафарширувати грибами помідори. Будь-яка грибна страва, особливо з пікантних маринованих грибочків, виходить смачна та святкова.
1. Крокети з білих маринованих грибів
Готову гарячу страву можна посипати тертим сиром та подрібненою, свіжою зеленню. Подавати можна, виклавши на тарілку вкриту листям салату. Крокети можна подавати як самостійну страву, так і доповнити грибною підливою з сметаною.
Після того, як обсмажите крокети, викладіть їх на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Грибними крокетами можна замінити звичайні, класичні котлети. Щоб зробити їх дієтичними, можете запекти страву в духовці. Подавати з легким, овочевим салатом або різними соусами.
Інгредієнти для крокетів з маринованими грибами
500 г маринованих білих грибів
2 яйця
3 картоплини
7-8 ст. л. борошна
1 скл. молока
3 ст. л. вершкового масла
Твердий сир
2-3 ст. л. сухарів
Олія, перець, сіль
Пропонуємо, замаринувати білі гриби на зиму.
як приготувати грибні крокети
- Гриби промити та подрібнити.
- В каструлі, довести воду до кипіння, вкинути гриби. Коли вони закиплять, проварити 1 хвилину, після чого, злити воду.
- В іншій каструлі, довести воду до кипіння, додати сіль, перець та спеції. Після закипання вкинути проварені гриби і варити 5-7 хвилин.
- З масла, молока, борошна та сиру, приготувати соус бешамель.
- Готові гриби додати до соусу, поперчити, посолити. Перемішати (за потреби додати борошна).
- Сформувати крокети та обкачати в панірувальних сухарях.
- На розігріту сковорідку, викладати готові крокети та смажити з обох сторін.
2. Рецепт фаршированих помідорів польськими грибами
Якщо готуватимете не в піст, можна доповнити грибну закуску, посипавши твердим сиром або ж тертим, вареним яйцем, а заправити сметаною, натуральним йогуртом або звичайним майонезом. Якщо ж хочете пісну страву, можна використати як і пісний майонез, так і оливкову олію і посипати зеленою цибулею та кропом.
До речі, перед подачею, можна відправити в духовку на кілька хвилин. Для соковитості, додайте до грибної начинки, м’якоть помідорів.
Інгредієнти для пісних фаршированих помідорів
100 г маринованих польських грибів
4 шт. помідорів
2 ст. л. пісного майонезу
Сіль, перець, зелена цибуля, кріп
Дізнайтеся, як варити та маринувати польські гриби.
Приготування пісної закуски з польських грибів
- З помідорів зрізати верхівки та з допомогою ложки, видалити м’якоть. Посолити та поперчити зсередини.
- Гриби промити та обсушити, дрібно нарізати. Додати нарізану зелень та майонез.
- Грибну суміш викласти в помідори та накрити зрізаною верхівкою. Прикрасити зеленню або сиром.
3. Салат з маринованими грибами і зеленим горошком
Мариновані гриби, чудово поєднуються з багатьма продуктами, не виняток і зелений горошок та куряче філе. Тому пропоную приготувати смачний салат на Новий рік, який прикрасить ваше свято.
Курку, можна не відварювати, а підсмажити на сковороді зі спеціями, це допоможе урізноманітнити ваш салат або ж просто запекти в духовці. Прикрасити можна, посипавши зверху тертим яєчним білком або жовтком, це вже за вашим бажанням. Якщо залишився консервований горошок, його також можна використовувати для прикраси.
Ingredients
300 г маринованих польських грибів
200 г відвареного курячого філе
150 г сиру
100 г зеленої цибулі
100 г консервованого горошку
80 г сметани
2 яйця
Сіль, перець
Спробуйте, рецепти маринованих грибів на святковий стіл.
Directions
- Яйця зварити круто. Очистити та нарізати.
- Сир подрібнити на тертці.
- Курку нарізати середніми шматками.
- З’єднати яйця з куркою, сиром, подрібненою зеленню, та маринованими грибами.
- Додати зелений горошок, сіль, перець та сметану. Ретельно перемішати.
4. Салат з маринованих білих грибів з рибою
Мариновані лісові гриби, мають яскравий, виражений смак, тому вони чудово смакують в різних салатах, особливо зимових. Коли в організмі, не вистачає вітамінів та корисних речовин.
Головне, використовуйте щільні та маленькі грибочки, підійдуть і польські. Рибу можна відварити зі спеціями, або ж запекти у фользі в духовці, зробивши її соковитою, що чудово доповнить смак святкового салату. Якщо ви не є прихильниками риби, можете додати будь-яке інше м’ясо.
Ingredients
150 г грибів
150 г риби
150 г картоплі
100 г солодкого перцю
50 г ріпчастої цибулі
2 ст. л. олії
Лимонний сік, сіль, перець за смаком
Спробуйте, рибні крученики з грибами.
Directions
- Мариновані гриби та перець нарізати соломкою.
- Картоплю відварити та дрібно порізати. З’єднати з грибами, перцем і нарізаною півкільцями цибулю.
- Рибу відварити та видалити кістки. Додати до салату. Заправити лимонним соком, олією, посолити та поперчити.
- Прикрасити можна маленькими грибами та свіжою зеленню.
5. Картопляна запіканка з маринованими білими грибами
Подавати, розрізавши на порційні шматочки, прикрасивши свіжою зеленню кропу або гілочками розмарину. Доповнити можна легким овочевий салатом. Ви можете взяти також і польські гриби або будь-які інші мариновані. В даному рецепті, вершки можна замінити знежиреною сметаною або йогуртом.
Для легкого вершкового аромату, обсмажте цибулю на вершковому маслі. А щоб зробити грибну запіканку ще смачнішою, з’єднайте два види сиру: м’який та твердий. А приготувати страву з маринованими грибами, можна не лише на деко, а й у формі для запікання, в мультиварці чи навіть в сковорідці.
Ingredients
700 г картоплі
2 шт. ріпчастої цибулі
400 г маринованих білих грибів
200 г твердого сиру
250 мл. вершків
Олія для смаження
Сіль, перець за смаком
Рекомендуємо, рецепт курятини з грибами у фользі.
Directions
- Картоплю відварити в мундирах. Охолодити та очистити шкірку. Нарізати кільцями.
- Цибулю наріжте півкільцями та обсмажте на олії до золотистості.
- Деко змастити олією і викласти картоплю, зверху помістіть смажену цибулю.
- Зверху, рівномірно викладіть мариновані білі гриби та залийте вершками.
- Поверх запіканки, викладіть решту картоплі і посипте твердим, тертим сиром.
- Запікати при температурі 180 градусів, протягом 35 хвилин.
Спробуйте також, курячі кошички з грибами.