Як жарити відбивні з курячого філе | Кляр для відбивних
Як правильно жарити відбивні з курячого філе на сковороді або запікати в духовці? А ще, дізнайтесь, як приготувати відбивні по-французьки та кляр для курячих відбивних з борошном, майонезом або в сухарях. До речі, вони можуть бути і з начинкою, наприклад, з сиром, ананасом, грибами та помідорами. Багато хто задається питаннями, як зробити смачні відбивні або як різати та замаринувати м’ясо на відбивні. Все це, ви дізнаєтесь у цій статті.
Смачні соковиті відбивні можна з легкістю подавати на святковий стіл, а так як готуються вони просто, можна готувати їх на кожен день. Поєднуються вони з будь-яким гарніром, але найкраще з свіжим салатом.
Як жарити відбивні з курячого філе
Перед початком приготування, потрібно правильно обрати м’ясо, воно повинне мати ніжний рожевий колір та приємний запах. Нарізати варто поперек волокон середніми шматками, для рівномірного обсмаження. Не забувайте гарно просушити м’ясо, щоб вода не потрапила до гарячої олії. Якщо м’ясо лише заморожене, тоді помістіть його на ніч у холодильник, для поступового розморожування.
Олія, має бути гарячою, щоб під час смаження з’явилась скоринка, кришкою накривати не потрібно. Якщо ви хочете запекти відбивні з курки в духовці, тоді для соковитості накрийте їх фольгою. Для запікання, биточки попередньо можна не маринувати, просто натерти спеціями і викласти на деко посипавши сиром.
Спробуйте приготувати, відбивні з фаршу.
1. Класичний рецепт курячих відбивних
Щоб ваші відбивні вийшли надзвичайно ніжні, слід брати молоду курку або курча. В якості гарніру підійде будь-який овочевий салат або відварений рис чи картопля. Хоча і як самостійна страва, вони смакують чудово. Можна ще подати разом з м’ясною стравою ще смачний соус.
як приготувати класичні відбивні
- Філе нарізаємо вздовж на невеликі пластини. Потім злегка відбиваємо, щоб не порвати шматочки. Посипте сіллю, перцем та спеціями.
- Збийте яйця та вмочіть спочатку м’ясо туди, а потім з обох сторін в борошно.
- Одразу викладаємо на розігріту з олією сковорідку. Жарити до золотистості з двох сторін
2. Відбивні по-французьки з грибами в духовці
Для такої страви, краще використовувати відповідні сорти сиру: моцарела,пармезан, чеддер, сулугуні, тощо. Тоді, сир буде апетитно тягнутися. Відбивні по-французьки, можна подавати разом з рисом, картоплею та іншими крупами. До речі, їх можна приготувати не лише у духовці, а й на сковорідці, але тоді страва буде більш калорійною. Подавати одразу в гарячому вигляді.
Інгредієнти для биточків по-французьки з помідорами
600 г курячого філе
500 г грибів
3-4 шт. помідорів
2 цибулини
200 г майонезу
160 г сиру
Олія для змащування
Сіль, перець, спеції
Зелень за смаком
Пропонуємо, 10 рецептів кручеників.
як приготувати смажені відбивні в духовці
- Філе курки нарізаємо середніми шматочками (товщиною 1,2 см). Викладаємо у великий посуд або на окрему дошку.
- Натираємо м’ясо перцем, спеціями, солимо.
- Кожен шматочок замотуємо харчовою плівкою і злегка відбиваємо кухонним молотком.
- Деко застеляємо пергаментним папером, змащуємо олією і викладаємо м’ясо.
- Цибулю очищуємо, нарізаємо тонкими кільцями, розкладаємо поверх курки.
- Гриби нарізаємо та обсмажуємо на сковорідці з олією. Далі викладаємо на цибулю.
- Помідори нарізаємо теж, тонкими кільцями (якщо томати великі, можна і півкільцями). Кладемо зверху на гриби.
- Змащуємо все майонезом. Використайте вдвічі менше ніж вказано в рецепті
- Далі нарізаємо зелень і натираємо сир, посипаємо цим нашу страву. Зверху змащуємо рештою майонезу.
- Запікаємо у розігрітій до 200 градусів духовці, протягом 30 хвилин.
3. Відбивні по-королівськи з помідорами на сковороді
Ці королівські відбивні,не потребують ніякого гарніру, адже вони дуже ситні, хоча можна подати легкий салат. Вони чудово підійдуть на святковий стіл, але і на кожен день можна приготувати, щоб порадувати рідних. Ви також, можете замінити курятину на свинину, телятину, тощо. Відбивні зі свинини, готувати теж дуже просто, до того ж можна приготувати свинячі відбивні за будь-яким рецептом, вказаним у цій статті.
Інгредієнти для битків з печерицями
1 яйце
3 шт помідор
800 г курки
50 мл майонезу
300 г сиру
200 г печериць
Сіль, перець, спеції
30 мл олії
Пропонуємо, рецепт відбивних під “шубою” зі свинини.
Приготування відбивних на сковороді з яйцем
- М’ясо курки нарізаємо шматочками. Накриваємо харчовою плівкою та відбиваємо за допомогою кухонного молотка. Посипати спеціями, посолити, поперчити
- Філе викласти у розігріту з олією сковорідку. Смажити з обох сторін
- Тим часом, порізати пластинами гриби та помідори. Викласти їх на підсмажене м’ясо.
- Яйце збийте з тертим сиром і майонезом, можна додати спецій.
- Акуратно викласти суміш на курку, накрити кришкою, тушкуючи на невеликому вогні приблизно 15 хвилин.
4. Курячі відбивні з ананасом під сиром
Не обов’язково брати ананаса кільцями, підійдуть і шматочками.Таку страву, можна приготувати як на обід, вечерю, так і на будь-яке свято. Завдяки приготуванню в духовці, вони виходять соковиті та ніжні, й не пересушені.
Інгредієнти для курки з ананасами в духовці
2 шт. курячого філе
8 шт. консервованих ананасів
200 г твердого сиру
150 г майонезу
2 зубчики часнику
Зелень
Сіль, перець, спеції
Приготуйте на вечерю, свинячі відбивні у сирному клярі.
Приготування відбивних з курячого філе під сиром
- М’ясо ріжемо на пластини,відбиваємо. Солимо та перчимо.
- До майонезу додаємо подрібнений часник, зелень та натертий сир.
- Деко змащуємо олією. Викладаємо курячі шматочки, зверху кільця ананасів. Викладаємо сир з майонезом
- Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
5. Відбивні з курячого філе в панірувальних сухарях
Завдяки сухарям, відбивні стануть дуже хрусткі та смачні. Додати пікантності можна завдяки спеціям: паприки, приправі до курки, карі, часник. Чудовим доповненням може стати кетчуп з хроном або оригінальний пивний соус. Щоб зробити їх більш дієтичні, варто запекти їх у духовці, без використання олії.
Інгредієнти для битків в сухарях
600 г філе
1 яйце
70 г сухарів
60 г майонезу
50 мл олії
Сіль, перець
Пропонуємо рецепт свинини під ананасами.
Directions
- Філе розрізаємо вздовж на шматочки, товщиною 1 см. кладемо під харчову плівку та відбиваємо.
- Солимо, перчимо та змащуємо майонезом. Залишіть на 15-20 хвилин.
- Мариноване м’ясо вмочуємо в збите яйце, потім обкачуємо в панірувальних сухарях.
- У добре розігріту сковорідку кладемо шматочки курки в сухарях і смажимо до золотистої скоринки з двох сторін.
Як приготувати кляр для відбивних
Зазвичай кляр готується на основі води, молока, вершків, іноді використовується мінеральна вода. У кляр можна додавати різні спеції, свіжу або сушену зелень, часник, сир, тощо. Готувати його краще за 30 хвилин до використання, так як за цей час, клейковина втратить свою еластичній, тим самим кляр не буде відставати від м’яса. Пропоную 3 варіанти смачного кляру.
Спробуйте також, рибу у пивному клярі.
Класичний рецепт з борошном. Потрібно: 4 яйця, 125 г борошна, 1 ст. л. олії, 1/2 скл. води та сіль. Збиваємо окремо білки з жовтками. Білки відправляємо в холодильник. До жовтків додаємо олію, воду і сіль, всипаємо борошно та перемішуємо. Беремо білки, трішки солі і збиваємо їх в піну. Акуратно додаємо їх до кляру,знову перемішуємо і залишаємо на кілька хвилин в холодному місці.
Спробуйте, картоплю по-французьки з м’ясом.
Сирний кляр з майонезом. Готується він точно так само як і у першому варіанті. Лише змішуємо натертий сир та майонез і додаємо цю масу до класичного кляру. Можна додати трішки панірувальних сухарів для хрусткості. І не забувайте використовувати різні трави та спеції.
Пивний кляр без яєць. До 250 г борошна додаємо чорний перець та трішки куркуми, перемішуємо і вливаємо 500 мл пива, збиваємо в блендері. Додаємо дрібну нарізану зелень (кріп або петрушка).
Кляр на мінеральній воді. У глибокій мисці збиваємо одне яйце вливаємо 75 мл. мінеральної води, додаємо дрібку солі і розмішуємо. Всипаємо 150 г борошна, знову перемішуємо. Частинами вливаємо ще 75 мл мінералки, постійно збиваючи.
Приготуйте, курячу печінку в клярі.
Маринад для курячих відбивних
Класичний спосіб, передбачає використання солі, спецій та перцю, але можна приготувати й щось цікаве. Наприклад, з’єднати соєвий соус та оливкову олію і змастити цією сумішшю м’ясо, залишивши його маринуватись 20-30 хвилин. Або змішати мед з гірчицею, це додасть пікантності з солодкуватим відтінком. Можна використати сік двох апельсинів або лимонів, додавши туди спеції та трохи солі, теж залишити на пів години. Якщо у вас і так ніжне м’ясо, не обов’язково його маринувати.
Дізнайтеся, як вибрати хороше м’ясо.