10 найкрутіших рецептів кручеників
Як приготувати крученики? Спробуйте 10 смачних рецептів кручеників: Волинські — фарш, чорнослив, курка, свинина, овочі, риба, гриби і сир в духовці або на сковороді — начинка може бути будь-яка.
Українську кухню неможливо уявити без вишуканих м’ясних страв. Саме такою оригінальною стравою, та ще й з пікантною родзинкою, є крученики.
Назва їх, скоріш усього, походить від слова «крутити» – адже щоб приготувати цю страву, потрібно відбити шматочок м’яса (або риби), розпластати його, як млинець, покласти в середину начинку і закрутити в щільний рулетик.
Як приготувати крученики?
Страви з м’яса дуже популярні, особливо крученики. Це м’ясні рулети, які фаршируютьть різноманітними начинками, це може бути все, до чого додумається ваша кулінарна фантазія! Такі страви чудово підійдуть на святковий стіл, адже вони дуже смачні, ароматні та ситні. Тож запасайтеся продуктами, обирайте рецепт і нумо чаклувати!
1. Курячі крученики на картоплі
Ingredients
500 грамів курячого філе
500 грамів картоплі
150 грамів твердого сиру
100 грамів бекону
50 грамів вершкового масла
3 столові ложки сметани
олія
зелень, мелений чорний перець, сіль
Рекомендуємо, м’ясні рулети по-закарпатськи на святковий стіл.
Directions
- Куряче філе порізати пластинами і легенько відбити, посолити, поперчити. Вершкове масло дістати з холодильника, залишити на деякий час при кімнатній температурі, щоб стало м’яким. Подрібнити зелень і перемішати з м’яким вершковим маслом і сметаною, ретельно перемішати.
- Твердий сир натерти на крупній тертці і порізати шматочками бекон, все це додати до вершкової маси, добре перемішати. На шматки курячого філе покласти по ложці начинки, загорнути рулетиком і зафіксувати за допомогою зубочистки.
- Картоплю почистити, помити і порізати кільцями. Форму для запікання застелити фольгою, змастити олією, викласти шар порізаної крукартоплі, а наверх покласти крученики, накрити фольгою, защепити краї. Відправити в розігріту до 180º духовку та запікати 1 годину.
2. Крученики зі свинини
Ingredients
500 грамів свинячої корейки
150 грамів твердого сиру
2 цибулини
1 морквина
2 столові ложки сметани
пучок кропу і петрушки
панірувальні сухарі
мелений чорний перець, сіль, олія
Directions
- М’ясо порізати шматками як на відбивні та легенько відбити, поперчити, посолити. Одну цибулину порізати дрібними шматочками та підсмажити на сковорідці з олією до золотистого кольору, зняти з вогню і трішки остудити.
- Подрібнити кріп і петрушку, натерти на крупній тертці твердий сир, додати смажену цибулю і перемішати. Викласти готову начинку на шматочок м’яса, загорнути рулетиком, закріпити зубочисткою або ниткою. Обваляти крученики в панірувальних сухариках та смажити на сковорідці з олією.
- Цибулину та що залишилась порізати на дрібні шматочки, моркву натерти на крупній тертці, підсмажити до готовності, посолити, поперчити та додати сметану, перемішати. Викласти в сковорідку з соусом вже підсмажені крученики, накрити кришкою і залишити на маленькому вогні на 30 хвилин, щоб протушкувались.
Рецепт свинячого рулету з вишнями та курагою
3. Волинські крученики з капустою
Ingredients
500 грамів м’яса свинини
300 грамів квашеної капусти
1 цибулина
4 столові ложки сметани
мелений чорний перець
панірувальні сухарі, сіль, олія
Directions
- М’ясо свинини порізати шматочками та трішки відбити, посолити, поперчити. Цибулю порізати дрібними шматочками, підсмажити до золотистого кольору, додати в сковорідку до цибулі віджату квашену капусту, перемішати, посолити, поперчити і тушкувати на маленькому вогні близько 10 хвилин.
- На шматочок м’яса викласти трішки начинки, згорнути рулетиком і зафіксувати зубочисткою або ниткою. Кожен крученик вмочити у сметану, обваляти в панірувальних сухариках і обсмажити до утворення золотистої скоринки.
- Всі крученики скласти в сковорідку і протушкувати на маленькому вогні близько 15 хвилин, додавши трішки сметани, посолити, поперчити.
Рецепт квашених кручеників з капусти
4. Житомирські крученики з квашеними огірками
Ingredients
200 грамів свинини
2 квашені огірки
1 цибулина
3 столові ложки панірувальних сухарів
2 столові ложки томатної пасти
борошно
мелений чорний перець, сіль, олія
Directions
- М’ясо порізати тонкими шматками, трішки відбити, посолити і поперчити. Цибулю порізати маленькими шматочками і підсмажити до золотистого кольору. Квашені огірки порізати невеличкими кубиками, перемішати їх зі смаженою цибулею і панірувальними сухарями, начинка готова.
- На шматок м’яса покласти трішки начинки, загорнути рулетиком і зафіксувати ниткою або зубочисткою. Крученики обваляти в борошні і підсмажити до золотистої скоринки, викласти їх у каструлю, залити розведеною у воді томатною пастою, посолити, поперчити.
- Поставити на маленький вогонь і тушкувати близько 25 хвилин.
Рецепт рулетиків брізоль із м’ясним фаршем
5. Крученики з грибами
Ingredients
500 грамів свинини
200 грамів свіжих печериць
2 цибулини
мелений чорний перець, сіль, олія
Directions
- М’ясо порізати на тоненькі шматки, легенько відбити, посолити, поперчити. Цибулю порізати дрібно і підсмажити до прозорості. Додати порізані печериці, перемішати та смажити до готовності, зняти з вогню і остудити.
- На шматочок м’яса викласти трішки начинки, загорнути рулетиком, зафіксувати ниткою або зубочисткою.
- Крученики обсмажити до золотистої скоринки, всі скласти в сковорідку, долити трішки води, можна додати 3-4 ложки сметани, накрити кришкою і тушкувати на маленькому вогні протягом 15 хвилин.
Рецепт рулетиків з грибами до борщу
6. Крученики з чорносливом
Ingredients
300 грамів курячого філе
150 грамів чорносливу
100 грамів майонезу
50 мілілітрів вершків
40 мілілітрів соєвого соусу
цибулина
мелений чорний перець, сіль
Directions
- Куряче філе помити, просушити і порізати шматками, трішки відбити, поперчити, посолити. Соєвий соус перемішати з майонезом до однорідності, і замочити в ньому відбите м’ясо і порізану півкільцями або кільцями цибулю. Чорнослив помити, висушити на паперовому рушничку.
- Викласти на шматок м’яса одну сливочку, загорнути рулетиком, зафіксувати за допомогою нитки або зубочистки. У форму для запікання викласти крученики, залити маринадом із соєвого соусу і майонезу, на верх викласти кільця цибулі і полити вершками.
- Помістити в розігріту духовку на 30 хвилин і випікати при температурі 180º.
Рецепт салату з копченим м’ясом, грибами та чорносливом
7. Крученики з телятини
Ingredients
400 грамів телятини
50 грамів бульйону
півсклянки сметани
1 цибулина
4 столові ложки рису
1 куряче яйце
борошно
зелень
мелений чорний перець, сіль, олія
Directions
- М’ясо промити і порізати тонкими шматками, легенько відбити, посолити, поперчити. Рис промити та відварити, зняти з вогню, остудити. Куряче яйце зварити на круто. Цибулю посікти дрібно і підсмажити до золотистості, перемішати з порізаним яйцем, подрібненою зеленню і вареним рисом, поперчити, посолити.
- На шматки м’яса покласти начинку, загорнути рулетиком і закріпити зубочисткою або ниткою. Крученики обваляти в борошні і підсмажити до золотистої скоринки.
- В каструлю викласти крученики, залити сметаною і бульйоном, посолити, поперчити, довести до кипіння а тоді зменшити вогонь і тушкувати ще півгодини.
Рецепт телячої печінки в яблучних “горщиках”
8. Крученики з цибулею
Ingredients
400 грамів свинини
4 цибулини
1 столова ложка вершків
лавровий лист, чорний мелений перець, сіль
Directions
- М’ясо порізати, відбити, посолити і поперчити. Порізати цибулю півкілцями і покласти на кожен шматок, загорнути рулетиком і зафіксувати ниткою чи зубочисткою.
- Обсмажити крученики до золотистого кольору і викласти їх у каструлю, додати воду, сметану, перець, сіль, помістити на маленький вогонь і тушкувати близько 40 хвилин.
Рецепт домашньої ковбаси у духовці
9. Крученики з салом
Ingredients
500 грамів курячого філе
150 грамів твердого сиру
150 грамів сала
50 грамів вершкового масла
сметана
мелений чорний перець, сіль
Directions
- Куряче філе порізати, легенько відбити, посолити і поперчити. Масло дістати з холодильника і залишити в кімнаті, щоб стало м’яким. Порізати сало кубиками, перемішати з потертим на крупній тертці сиром, м’яким маслом і сметаною.
- Викласти готову начинку на шматок м’яса, загорнути рулетиком і зафіксувати зубочисткою або ниткою. Викласти у форму для запікання, додати трішки сметани, закрити зверху фольгою і запікати 40 хвилин при температурі 180º.
12 простих та вишуканих рецептів закусок із сала
10. Крученики зі скумбрії
Ingredients
2 скумбрії
50 грамів вершкового масла
50 грамів твердого сиру
2 столові ложки лимонного соку
2 зубці часнику
зелень, сіль, перець, олія
Directions
- Скумбрію розморозити, почистити і промити, розділити на філе, видалити кісточки, поперчити, посолити і збризнути лимонним соком, залишити на декілька хвилин щоб м’ясо промаринувалось.
- Вершкове масло дістати з холодильника і залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Зелень подрібнити і перемішати з маслом, подрібненим часником та натертим на крупній тертці сиром.
- Рибне філе намастити приготованою начинкою, загорнути рулетиком, закріпити ниткою або зубочисткою. Покласти у форму для запікання, змастити рибні крученики олією та запікати близько 20 хвилин при температурі 200º.
Рецепт рибних кручеників з грибами
А які крученики любите та готуєте ви? Готуйте, експериментуйте, пригощайте гостей та діліться інформацією з друзями у соціальних мережах.