18.02.2016

Куряча печінка в клярі

У користі курячої печінки не сумнівається ніхто, адже вона містить вітаміни групи В, залізо, фолієву кислоту та багато білку. Її рекомендують вживати тим, у кого занижений гемоглобін крові та тим, хто стежить за своєю фігурою, бо при тому, що вона має неперевершений смак, у ній міститься мінімум калорій. Рецептів страв з курячої печінки – безліч. Нині ж приготуємо ніжну курячу печінку в хрусткому клярі.

Інгредієнти для печінки в клярі

  • 1 кілограм курячої печінки

  • 2 курячих яйця

  • панірувальні сухарі

  • 2 столові ложки майонезу

  • мелений чорний перець

  • олія

  • сіль.

Спробуйте ще приготувати салат з рисом та курячою печінкою.

Як приготувати курячу печінку

  • Курячу печінку ретельно промити, почистити від плівочок, порізати на половинки або й дрібніше. Ще раз гарненько промити і помістити в друшляк щоб стекла зайва вода.
  • Курячі яйця, майонез, мелений чорний перець і дрібку солі збити до однорідної маси.
  • Добавити в яєчно-майонезну суміш просушену курячу печінку, все ретельно вимішати і залишити маринуватись на півгодини. Довше – краще.
  • Курячу печінку дістати з маринаду, обваляти в панірувальних сухарях і підсмажити з обох боків до золотистої скоринки на олії. Смажити на середньому вогні.
  • При смаженні варто бути обережним, так як печінка може «стріляти».
  • Краще смажити курячу печінку невеличкими порціями, щоб вона не остигла і мала хрустку, золотисту скоринку. Найкраще вона смакує гарячою.
  • Чудово смакуватиме в поєднанні з будь-яким гарніром і свіжими овочами, зеленню.

Рекомендуємо також рецепт печінкового торта з печерицями. 

Сподобався рецепт? Діліться інформацією з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.