Куряча печінка в клярі

У користі курячої печінки не сумнівається ніхто, адже вона містить вітаміни групи В, залізо, фолієву кислоту та багато білку. Її рекомендують вживати тим, у кого занижений гемоглобін крові та тим, хто стежить за своєю фігурою, бо при тому, що вона має неперевершений смак, у ній міститься мінімум калорій. Рецептів страв з курячої печінки – безліч. Нині ж приготуємо ніжну курячу печінку в хрусткому клярі.
Інгредієнти для печінки в клярі
Спробуйте ще приготувати салат з рисом та курячою печінкою.
Як приготувати курячу печінку
- Курячу печінку ретельно промити, почистити від плівочок, порізати на половинки або й дрібніше. Ще раз гарненько промити і помістити в друшляк щоб стекла зайва вода.
- Курячі яйця, майонез, мелений чорний перець і дрібку солі збити до однорідної маси.
- Добавити в яєчно-майонезну суміш просушену курячу печінку, все ретельно вимішати і залишити маринуватись на півгодини. Довше – краще.
- Курячу печінку дістати з маринаду, обваляти в панірувальних сухарях і підсмажити з обох боків до золотистої скоринки на олії. Смажити на середньому вогні.
- При смаженні варто бути обережним, так як печінка може «стріляти».
- Краще смажити курячу печінку невеличкими порціями, щоб вона не остигла і мала хрустку, золотисту скоринку. Найкраще вона смакує гарячою.
- Чудово смакуватиме в поєднанні з будь-яким гарніром і свіжими овочами, зеленню.
Рекомендуємо також рецепт печінкового торта з печерицями.
Сподобався рецепт? Діліться інформацією з друзями в соціальних мережах.