Автор Максим Нікітін18 Лютого о 00:002211Коментарів немає
У користі курячої печінки не сумнівається ніхто, адже вона містить вітаміни групи В, залізо, фолієву кислоту та багато білку. Її рекомендують вживати тим, у кого занижений гемоглобін крові та тим, хто стежить за своєю фігурою, бо при тому, що вона має неперевершений смак, у ній міститься мінімум калорій. Рецептів страв з курячої печінки – безліч. Нині ж приготуємо ніжну курячу печінку в хрусткому клярі.
Курячу печінку ретельно промити, почистити від плівочок, порізати на половинки або й дрібніше. Ще раз гарненько промити і помістити в друшляк щоб стекла зайва вода.
Курячі яйця, майонез, мелений чорний перець і дрібку солі збити до однорідної маси.
Добавити в яєчно-майонезну суміш просушену курячу печінку, все ретельно вимішати і залишити маринуватись на півгодини. Довше – краще.
Курячу печінку дістати з маринаду, обваляти в панірувальних сухарях і підсмажити з обох боків до золотистої скоринки на олії. Смажити на середньому вогні.
При смаженні варто бути обережним, так як печінка може «стріляти».
Краще смажити курячу печінку невеличкими порціями, щоб вона не остигла і мала хрустку, золотисту скоринку. Найкраще вона смакує гарячою.
Чудово смакуватиме в поєднанні з будь-яким гарніром і свіжими овочами, зеленню.