Риба у пивному клярі

Поділитись публікацією:

Та сама риба, але все ж не та, а трохи інша. Пиво у такій страві додає доречного тут приємно-гіркуватого присмаку. Пропонуємо вашій увазі рецепт риби у пивному клярі.

Інгредієнти для страви

  • 600 грамів філе риби (минтай, хек, морський язик тощо)

  • 250 грамів світлого пива

  • борошно

  • сіль

  • чорний мелений перець

  • олія для смаження

Можна ще приготувати цибулеві кільця у пивному клярі.

Як приготувати рибу у пивному клярі

  • Філе розморозити і порізати на шматочки. Посолити його й поперчити.
  • Кляр готувати безпосередньо перед смаженням риби. Білки відділяємо від жовтків і до жовтків додаємо 2 столові ложки борошна й розтираємо. Тепер поступово вливаємо пиво і ретельно розмішуємо. Суміш посолити.
  • Білки збити у піну й обережно ввести у пивну суміш.
  • Тепер шматки риби панірувати у самому борошні, а з борошна перекладати у кляр. Звідти ж – на сковороду. Смажити до готовності з обох боків.

Спробуйте також рецепт рибних оладок.

Якщо вам сподобався рецепт риби з пивним кляром, розкажіть про це своїм друзям у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...