Смачного перегляду! 10 рецептів страв із улюблених кінофільмів
Не раз, переглядаючи старі добрі кінофільми, ми хотіли б опинитися на місті кіногероя та посмакувати грибним супом, качкою з яблуками чи тістечками з вершками. Пропонуємо вам 10 відомих кінострав, які захочеться приготувати вдома і посмакувати під час перегляду цих кіношедеврів.
1. Суп із ревеня з фільму «Пригоди Шерлока Холмса та Доктора Ватсона»
Саме суп із ревеня полюбляв Доктор Ватсон, який для нього готувала місіс Хадсон. Для приготування необхідно 2 картоплини, 1 літр води, морквина, цибулина, ревінь, сіль та перець за смаком. Порізати картоплю соломкою, цибулю дрібними кубиками, моркву натерти на грубій тертці. Цибулю з морквою пасерувати на вершковому маслі 5-7 хв. Все покласти в каструлю, додати порізану картоплю залити киплячою водою і варити. Посолити, поперчити. Коли овочі будуть повністю готові, додати порізаний ревінь. Довести до кипіння і зняти з вогню.
2. Цибулевий суп із кінофільму «Стережись автомобіля»
Дєточкін, повернувшись із чергового “відрядження”, смакує цибулевим супом, який приготувала його мама за рецептом письменника Олександра Дюма. Для його приготування потрібно 200 грамів пшеничного хліба, 2 ріпчасті цибулини, 100 грамів сиру, 1 літра бульйону і 2 столові ложки вершкового масла. Хліб нарізати кубиками, подрібнити цибулю та окремо підсмажити, потім все з’єднати та смажити близько хвилини. Перекласти суміш в каструлю, залити бульйоном і варити приблизно 15 хвилин, наприкінці додати тертий сир.
Рецепт французького цибулевого супу у горщиках
3. Грибний суп із художнього фільму «Дівчата»
Головна героїня фільму кухарка Тося приносить грибний суп на ділянку для лісорубів, який всім дуже сподобався, і у неї ще просять добавки. Отже, щоб приготувати таку смакоту, потрібно 500 грамів грибів, 5 картоплин, 2 морквини, цибулина і 1 корінь петрушки, 2 столові ложки вершкового масла, олія. Гриби подрібнити, обсмажити у вершковому маслі, викласти в каструлю, залити 2 літрами води і варити півгодини. Порізати соломкою картоплю і також добавити в каструлю. Подрібнити цибулю, натерти на крупній тертці корінь петрушки і моркву, все це обсмажити і покласти в каструлю. Варити близько 30 хвилин, додавши лавровий лист, сіль і перець.
Рецепт грибного супу з кльоцками
4. Качка з яблуками з кінофільму «Той самий Мюнхгаузен»
У фільмі режисера Марка Захарова барон Мюнхгаузен готує качку незвичайним способом. Він стріляє в димохід, коли над ним пролітають качки, і вона падає через камін до “найправдивішого” оповідача вже готова, підсмажена. Ми спробуємо приготувати таку качку не в димоході, а в духовці. Для цього потрібна птиця вагою до 2 кілограмів, 5 яблук, половина лимона, 4 столові ложки сметани або майонезу, яблучний оцет, кориця, сіль, перець і лавровий лист. Спершу потрібно обробити качку, почистити її. Потім приготувати маринад. Для цього в гарячу воду додати сіль, перець, лавровий лист і оцет та залишити поки не вихолоне. Замаринувати качку і залишити на декілька годин. Порізати яблука і лимони, додати корицю і все перемішати. Качку обмазати майонезом (сметаною), посолити, нафарширувати фруктами і зашити нитками, щоб начинка не витікала і була соковитою. Ззовні качку обмазати майонезом з перцем, загорнути у фольгу і пекти годину-півтори при температурі 170-180º.
Рецепт качки з яблуками під пивним соусом
5. Заливна риба з фільму «Іронія долі, або З легким паром»
Заливна риба – головна новорічна страва фільму, яку піддав нищівній критиці Іпполіт. «Какая гадость… какая гадость эта ваша заливная рыба!» – говорить він у кінострічці режисера Ельдара Рязанова. Насправді у сценарії цієї фрази не було, але заливна риба була й справді не смачною. Щоб приготувати смачну заливну рибу, потрібно узяти кілограм риби, 10 грамів желатину, 5 горошин перцю, цибулину, морквину, корінь петрушки, корінь селери і лавровий листочок. Обробити рибу, почистити, порізати на шматки і покласти в каструлю. Порізати моркву, цибулю, селеру, петрушку і покласти до риби, додавши лавровий лист, перець, і сіль. Все це залити водою і варити до готовності. Вийняти рибу, покласти на тарілку для заливного. У каструлі залишити голови і плавники та продовжити варити ще 30 хвилин. Процідити бульйон і додати желатин який потрібно попередньо замочити, і довести до кипіння. Залити бульйоном рибу і помістити в холодне місце поки не застигне желе.
8 рецептів заливної риби, які під силу приготувати кожному
6. Ірландське рагу з фільму «Троє в човні, не рахуючи собаки»
Герой фільму, Джордж готує рагу навіть у походах, хоча у нього воно не дуже виходить. Автор книги, Джером Клапка Джером, за якою знятий фільм, змінив традиційний ірландський рецепт, тож спробуємо приготувати ірландське рагу з його поправками. Для цього потрібно узяти баранячу лопатку вагою 1,5 кілограма, 10 картоплин, 4 морквини, 3 цибулини, 6 зубців часнику, гілочку розмарину, 4 гілочки петрушки, 3 столові ложки олії, 600 мілілітрів води і сіль. Порізати м’ясо на шматки і обсмажити з кожного боку. Цибулю порізати кільцями, моркву великими шматками, все це покласти у сковорідку з м’ясом, додати часник і розмарин. Смажити протягом 5 хвилин, постійно помішуючи, наприкінці влити воду (окріп), перемішати і довести до кипіння. Додати крупно порізану картоплю, посолити, поперчити і тушкувати під кришкою близько 2 годин на мінімальному вогні.
Рецепт смачного овочевого рагу
7. Ікра баклажанна з комедії «Іван Васильович змінює професію»
Усі пам’ятають ту саму «ікру заморську, баклажанну». Свою назву вона дістала тому, що дійсно була чимось новим, адже при дворі Івана Грозного червона і чорна ікра були буденністю. При зйомках фільму в кадрі використовували кабачкову ікру. Щоб приготувати «заморське» диво, необхідно по 2,5 кілограма баклажанів і помідорів, по кілограму моркви і болгарського перцю, цибулина, 1 головка часнику, 100 грамів олії, сіль, перець за смаком. Натерти моркву, подрібнити цибулю і обсмажити, потім додати помідори, подрібнені у блендері. Баклажани з перцем запекти в духовці, очистити від насіння, зняти шкірку і також подрібнити блендером. Додати все це до помідорів у сковорідку і тушкувати протягом 30-40 хвилин. Наприкінці, за 5 хвилин до готовності, додати часник, сіль і перець.
Рецепт баклажанної ікри-гриль з грибами
8. Морозиво з фільму «Попелюшка»
Щоб приготувати справжнє “казкове” морозиво, потрібно 250 мілілітрів молока, 250 мілілітрів вершків, 6 яєчних жовтків, 90 грамів цукру, чайна ложка ванільного цукру. Налити молоко в каструлю, довести до кипіння і остудити. Перемішати жовтки, ванільний і звичайний цукор, вливати молоко тонкою цівкою, постійно помішуючи масу. Поставити отриману масу на мінімальний вогонь і помішувати, поки не загусне. Потім остудити і додати збиті вершки, перемішати, викласти в пластиковий контейнер і помістити на годину в морозильну камеру. Дістати, перемішати, збити міксером та знову помістити в морозилку на годину. Повторити процедуру перемішування ще раз і залишити в морозильній камері на 3 години. Перед подачею на стіл перекласти морозиво з морозилки в холодильник і потримати там 20 хвилин.
Рецепт вершкового морозива зі згущеним молоком
9. Тістечка зі збитими вершками з фільму «Здрастуйте, я ваша тьотя»
Пам’ятаєте тістечка, які подають з нагоди приїзду мільйонерки донни Рози? Щоб їх приготувати, необхідно більше половини склянки цукру, півсклянки борошна, 12 грамів желатину, склянка вишень, 4 столові ложки згущеного молока, 300 мілілітрів вершків, 4 яйця та ванільний цукор. Відокремити білки від жовтків. У білки додати лимонну кислоту (на кінчику ножа) і збити у густу піну. Жовтки розтерти з половиною склянки цукру, все це поєднати і додати борошно. Викласти тісто у форму та випікати 15 хвилин при температурі 200º. Вишні з цукром, який залишився, подрібнити у блендері, щоб вийшло пюре. 1/4 склянки вершків розігріти, додати вишневе пюре і попередньо замочений желатин, змішати до однорідності і поставити в холодильник. Збити вершки, поступово додаючи в них згущене молоко. На спечений та остиглий бісквіт намастити ягідне пюре, а потім вершки. Порізати на квадратики та відправити все на годину в холодильник.
Рецепт тістечок “Корзинка” з білковим кремом
10. Пиріжки «Маестро» з фільму «Найчарівніша та найпривабливіша»
У фільмі ці пиріжки готує Надя зі своєю подругою, щоб підкорити серце чоловіка. Досвідчена подруга переконана, що чоловікові не потрібно знати, як і з чого приготована страва. А щоб нам приготувати такі пиріжки, потрібно 450 грамів готового листкового тіста, 200 грамів джему, 100 грамів борошна та 1 яйце. Притрусити стіл борошном і порізати тісто на квадратики. Покласти в середину джем, змастити краї тіста яйцем і сформувати пиріжки трикутної форми. Розвести жовток з водою і змастити пиріжки, випікати 30 хвилин при 220º.
Рецепт сирних пиріжків із яблуками
Дивіться відомі фільми і готуйте смачні страви. Насолоджуйтесь разом з кіногероями. Сподобалась стаття – діліться нею з друзями в соціальних мережах.