Баклажанна ікра-гриль з грибами

Все начебто дуже просто і майже класично – ікра «заморська», баклажанна. Але є один нюанс, який робить її особливою: овочі для цієї страви не обсмажуються, а запікаються. Тож за цим рецептом баклажанна ікра не плаває у великій кількості олії, а має консистенцію паштету.

Інгредієнти для баклажанної ікри

Рекомендуємо також рецепт маринованих баклажанів зі смаком грибів

Як приготувати баклажанну ікру-гриль

  • Баклажани розрізати вздовж навпіл, щедро посолити і залишити на 1 годину, щоб пустили сік.
  • Виділений сік злити, баклажани витерти серветкою, покласти на деко зрізом догори.
  • Помідори розрізати на дві частини, покласти біля баклажанів.
  • Болгарські перці класти на деко цілими.
  • Печериці помити і покласти поряд шапочками донизу.
  • Запекти усі овочі і духовці при невисокій температурі до готовності.
  • Цибулю порізати півкільцями, часник подрібнити ножем. Усе підсмажити на пательні в невеликій кількості олії.
  • Туди ж додати спечені та порізані на шматочки овочі, додати 1 ч. ложку цукру, посолити, поперчити.
  • Перші 5 хвилин смажити, а потім тушкувати на мінімальному вогні 15 хв.
  • Зняти з вогню. Коли маса схолоне, змолоти все у блендері або прокрутити через м’ясорубку.
  • Баклажанна ікра з печерицями найкраще смакує охолодженою.
  • Страву за цим рецептом можна консервувати: розкласти ікру в 0,5-літрові банки і стерилізувати не менше 20 хв., після чого закупорити.

Радимо ще приготувати гостру баклажанну закуску.

Якщо вам сподобався рецепт баклажанної ікри-гриль з печерицями, прокоментуйте його на сайті та поширте у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора